Kapıları Kilitleme.

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Re: Kapıları Kilitleme.

İleti diplomali_amele » 06 Ekim 2011 15:14

az önce bu durumu reno yardım hattını aradım ve konu için beni servise yönlendirdiler.
servis kilitlenmeyeceğini çünkü araçlarda kapı mandalı olmadığından dolayı hiç şansımız yok imiş ve benim yerimi sorup acil servis yönlendirmek istediler ücretli olduğunu unutmayın bu arada ÜCRETLİ ACİL SERVİS gelecekmiş bana ve ben tekrar renoyu aradım ve araçlarımızda tesadüfende olsa güvenlik açığı bulduğumuzu ilettim ve durumu anlattım tekrar
benimle ilgili şikayet formu doldurdular
bu konuyla ilgili bana döneceklermiş arkadaşlar...
diplomali_amele
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 evr 4ab
Kilometre: 7000
Yakıt: full benzin/lpg
Lastik Markası: Bidgestone Turanza
İsim ve Şehir: Yücel İSTANBUL

İleti sezgin bey » 06 Ekim 2011 15:25

Komik bir konu eğer sizin anlattığınız gibi ise yani sol kapı açık ben içerden butonla kilitleyip kapıyı kapatıp anahtarla kapıyı kilitleyip kapı kilitleniyorsa o zaman sorun yok. Siz bana anlattığınız durumu denedinizmi yani kapılar kilitleniyormu? Yoksa bir tahminmi. Devri,m hocam nerelerde bir yardım elini uzatsa.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIO-3 F-2 EXECUTİVE
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85 BG.G/TOUR
Kilometre: 21000
Yakıt: TOTAL EXCELLIUM EURO
Lastik Markası: BRIDGESTONE TURANZA
İsim ve Şehir: SEZGİN BEY

İleti diplomali_amele » 06 Ekim 2011 16:51

düzelmiyor yani kilitlenmiyor,
arsızlık yaptım hem renoda hemde ŞİKAYETİM VAR ADLI SİTEYE YAZDIM bakalım kimler bunu okuyunca bizimle aynı şekilde hareket edecek ve reno buna sezsiz kalacakmı ??

http://www.sikayetvar.com/sikayet/m/1/n ... tlenmemesi
diplomali_amele
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti sezgin bey » 06 Ekim 2011 20:14

Ben işi çözdüm. Kardeş kapılar kilitleniyor nasılmı bak anlatıyorum.

1-) Dörtlü flaşör butonunun ordan 4 sn gibi bir süre kapı kilitleme butonuna basılı tutuyorsun. (Basılı tuttuktan sonraki pozisyon araç 4 km sürate çıkınca kapıların kilitlenmediği pozisyon oluyor.)
2-) Ardından aynı butona basıp içindeki kırmızı led yanıyor yani sadece sürücü tarafı açık ama diğer kapılar kilitli ve butonda lamba yanıyor. Ardından sürücü kapısını kapatıyorsun ve bütün kapılar kilitli olmuş oluyor. Yani sol kapı zaten açıkkende kilitli oluyor. Kapayınca zaten kilitli bir pozisyonda olduğu için açılmıyor.
3-) Kapıyı açmak istediğinde anahtarı deliğe sokup çeviriyorsun ve sadece sürücü kapısını açıyorsun. Olay bu kadar basit.

Araçla giderken kapılar araç gidince kendiliğinden kapansın diyorsdan eğer gene butona 4 sn basılı tut ve sistemi devreye sok. Ama anahtarla kilitleyeceksen gene butona 4 sn basıp otomatik kapanmayan pozisyona getirmen gerekiyor. Renodan gelen bilgiyi burada paylaşırsan sevinirim.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti ratig » 06 Ekim 2011 21:05

o zaman biz araçta yokkende o kırmızı ışık sürekli yanacak doğru mu?
ratig
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCİ 85 hp BVR
Kilometre: 47000
Yakıt: total
Lastik Markası: continantal185/60/15
İsim ve Şehir: ALİ-İZMİR

İleti sezgin bey » 06 Ekim 2011 21:38

Kırmızı led lamba bir müddet sonra aracı nasıl kilitlerseniz kilitleyin kendiliğinden sönecektir.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti diplomali_amele » 07 Ekim 2011 07:03

sezgin bey demiş ki:Ben işi çözdüm. Kardeş kapılar kilitleniyor nasılmı bak anlatıyorum.

1-) Dörtlü flaşör butonunun ordan 4 sn gibi bir süre kapı kilitleme butonuna basılı tutuyorsun. (Basılı tuttuktan sonraki pozisyon araç 4 km sürate çıkınca kapıların kilitlenmediği pozisyon oluyor.)
2-) Ardından aynı butona basıp içindeki kırmızı led yanıyor yani sadece sürücü tarafı açık ama diğer kapılar kilitli ve butonda lamba yanıyor. Ardından sürücü kapısını kapatıyorsun ve bütün kapılar kilitli olmuş oluyor. Yani sol kapı zaten açıkkende kilitli oluyor. Kapayınca zaten kilitli bir pozisyonda olduğu için açılmıyor.
3-) Kapıyı açmak istediğinde anahtarı deliğe sokup çeviriyorsun ve sadece sürücü kapısını açıyorsun. Olay bu kadar basit.

Araçla giderken kapılar araç gidince kendiliğinden kapansın diyorsdan eğer gene butona 4 sn basılı tut ve sistemi devreye sok. Ama anahtarla kilitleyeceksen gene butona 4 sn basıp otomatik kapanmayan pozisyona getirmen gerekiyor. Renodan gelen bilgiyi burada paylaşırsan sevinirim.

demekki bizim ilk servisten aldığımız bilgi doğruymuş :) ama ben anlayamadım anlatımı ve anlatamadım yalnız şu var :) reno ve net te bu durumla ilgili şikayet dosyalarım oldu :D
diplomali_amele
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti sezgin bey » 07 Ekim 2011 14:56

Bu sistemle kilitlenen bir marka ve model varmı anlayamadım.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti diplomali_amele » 07 Ekim 2011 16:23

şimdi renault genel müdürlüğünden aradılar konun takipçileri durumundalar mış arkadaşlar :)

arge bölümü durumu çözmek için çalışmalara başlamış ve gerekli sonuçlardan sonra arkdaşlar bana tekrar dönecek imiş ve sorunu çözeceklermiş
arkdaşlar sizde bu konuda şikayetimvar.com a şikayet ederseniz belki olay hızlanır ve araçlarımız geri çağrılarak çözüm sağlanır bu duruma...
diplomali_amele
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti sezgin bey » 07 Ekim 2011 19:40

diplomali_amele demiş ki:şimdi renault genel müdürlüğünden aradılar konun takipçileri durumundalar mış arkadaşlar :)

arge bölümü durumu çözmek için çalışmalara başlamış ve gerekli sonuçlardan sonra arkdaşlar bana tekrar dönecek imiş ve sorunu çözeceklermiş
arkdaşlar sizde bu konuda şikayetimvar.com a şikayet ederseniz belki olay hızlanır ve araçlarımız geri çağrılarak çözüm sağlanır bu duruma...

Kardeş bu konuyu başka forumlardanda araştırdım ve firma bunu bilerek güvenlik amacıyla böyle yapmış. Yani kalabalık bir ortamda arabanın kapısını açarken sabotaja karşı 5 birden açılmasın diye sadece yolcu tarafı açılıyor. Kilitleme durumunu zaten yukarıda birlikte izahat ettik. Bir sorun yok anlayacağın.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti diplomali_amele » 08 Ekim 2011 09:11

aslında renodan gelen telefondan anladığım kadarı ile sıkıntı var sezgin hocam ben hangi yolu denediysem kapıları kitleyemedim sadece şöför ama araç 20 dk sonra kilitlendi kendi kendine kapıları açık iken buna şaşırdım..

ama ben yinede bu olayı kurcalayacağım daha fazla reno ne diyecek bakalım bu duruma..
işin aslı olaya değil ben beni sormam için yönlendirdikleri servise takıldım ondan kurcalıyorum olayı bakalım ne sonuç olacak.
diplomali_amele
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti sezgin bey » 08 Ekim 2011 17:46

Hayır aksine bir sıkıntı yok cidden çok güzel düünülmüş bir sistem. Bak şimdi aracı kilitleyeceğin zaman yapman gereken şu mesela diyelimki pilin bitti sol şöför kapısı açıkken dörtlü flaşörlerin ordaki kilitleme butonuna bas elin basılı kalsın birinci tık sesi gelicek elini çekme butondan ikinci sesten sonra anahtarı aracın içinden al ve kapıyı ört tüm kapılar kilitli bir durumda oluyor. Açmak içinde anahtarı sok ve sadece sol kapıyı aç olay bu. Şimdi bize 4 kapının açılmaması komik geliyor ama aslında çok daha mantıklı sebebi ise şu, aracın içinde değerli bir eşyan var sende alışverişten geldin veyahut arabaya bineceksin kalabalık bir ortamda tüm kapıların açılmasınımı istersin yoksa sadece senin gireceğin kapınınmı diğer kapılar açılırsa bir fırsatçı diğer kapıdan girerek belki içerdeki çocuğu bile çalabilir. Anlayacağın sadece bir kapı. Bence mantıklı. Araca sadece bir kapıdan kumanda ediliyor.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti ratig » 10 Ekim 2011 10:06

pil bitince aracın güvenliksiz bir şekilde ortada kalmasına firma elbette müsade etmemiş.tek sorun bizim servislerin bu durumda ne yapılacağını bilmemesi ve bizi yönlendirememesi.sezgin bey olayı çözmese bizde bilemeyecektik.tşk.
ratig
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCİ 85 hp BVR
Kilometre: 47000
Yakıt: total
Lastik Markası: continantal185/60/15
İsim ve Şehir: ALİ-İZMİR

İleti sezgin bey » 10 Ekim 2011 12:24

Evet haklısınız serviste hiç bu konu bahsedilmedi ama ben geçen sordum ve cevabını aldım. Yani olduki kalabalık bir ortamda hanımla birlikte alışveriş yapmak için mağazaya girdiniz ve arka koltukta çocuğunuz var ve araçtan dışarı çıkarmadınız işiniz kısa sürecek diye yada arka koltukta değerli bir çantanız var. Siz kalabalık bir ortamda aracınızın yanına geldiniz ve sol kapıyı açtınız kalabalık ortamda tek olmadığınızda sorun yok ama eğer arka koltukta çocuk v.s değerli bir eşya fırsatçıların dikkatini çekebilir ve sizin araca binmenizi gözetleyebilir. Derken 4 kapı birden açılsa siz araca girerken o arka kapıyı açıp çocuk, çanta v.s ne varsa çalıp kaçabilir. O yüzden bu sistem bazı tatsız olaylar dikkate alınarak düşünülmüş. Ben ilk başta yadırgadım ama 4 kapının birden açılması aracın güvenlik açısından kontrol edilebilirliğini azaltıyor. Bu gayet güzel. Devrim Hocam bu konuda bir çalışma yada bir fikir yürüttü mü acaba başlık altında kilit mevzusu için.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 11 Ekim 2011 22:50

Bugün ben tam olarak şunu yaptım. Yukarıdaki (ve önceki sayfalardaki) benzer anlatımları uyguladım gerçi, ben bulmadım.

1) Sürücü kapısı açık hâlde, içerideki kilit düğmesine 5-6 sn. boyunca basılı tuttum. İlk bastığım anda kapıları kilitlemeye çalıştı ama sürücü kapısı açık olduğundan şlak-şlak ederek kapıları kilitleyemedi. Ben basılı tutmaya devam ettim ve 6 saniye sonunda tekrar (bir kez) şlak etti. Üç kapı + bagaj kilitlendi.

2) Araçtan çıkıp kapıyı kapattım (hâlâ kilitli değil, kapı açılabiliyor). Anahtarı elle kullanarak kapıyı kilitledim, oldu.

Fakat o uzun süre basmam sonucu, aracın 6 km/s hıza ulaştığı anda otomatik kilitlemesini devre dışı bırakmış oldum. Sorun değil tabi bu...

Kolaymış. Ama Renault'un bunu, bu önemli bilgiyi kitapçığında ünlem işaretiyle vermesi gerekirdi.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

ÖncekiSonraki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi