Devrim demiş ki:Sadece firmanın aldığı karar. Sorduğum usta başka bir sebep belirtmemişti.
tek_efsane99 demiş ki:burak kardeşim bence hiç bir arabanın yağ değişim veya bakımı bir kaç ay gecikirse hiç bişey olmaz,şöyle diyelimki araç 15000 de bakıma gidecek bunun yağı 14999 da tamamen kullanılamaz hale geliyorda 15001 de motor yatakmı sarıyor? alakası yok,bu sadece para tuzagı ve olması gereken sıhhatli davranış sitili :)
yağın son değişim tarihini hatırlamıyosan bu seferlik gidip değişeceksin ve km sini ve sonraki değişim tarihini yazdırıp kenara koyacaksın,
kafanda rahat edecek arabanda.
yada 5 bin km daha binme ama 2-3 bin daha binmenin hiç bir zararı olmayacaktır.
benim düşüncem bu katılır veya katılmazsınız bilemem.
suskuncocuk demiş ki:merhabalar benimde sormak istediğim bir soruydu yukarıdaki yazılan durum. aracım 2008 model sanırım 2007 nin 2 nci yarısı çıkışlı. mayıs 2011 de 78 binde aracı almıştım şuan tam 80 binde yol bilgisayarı yağ değişimi için daha 6 bin km var diyor. reno servisten sorgulattığımda 71 binde 18.12.2010 da yağ değişmiş. enteresan olan her 10 bin km de bakıma girmiş. 10 bin-20 bin-30 bin-... şimdi servise sorunca kayıtlarına bakıyorlar her 10 binde bakıma girdiği için banada 81bin de bakıma gelmeniz gerekir diyorlar. bende yol bilgisayarını dinleyip 86 binde yağ değişimi için gitmek istiyorum. (aracım 2008 model ve 15 bin aralıklı yağ değiştirmem gerekiyorsa) aracım yağ eksiltmiyor acaba görsel olarak yağı kontrol etsek yağın rengine göre bi kanıya varamazmıyız?
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 241 misafir