Renault Memnuniyet Anketi hk.

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Renault Memnuniyet Anketi hk.

İleti readonly » 16 Temmuz 2011 14:28

selamlar forum ahalisi,

Aracımı 3-4 ay kadar önce sıfır aldım.. geçen gün aradılar renault dan müşteri memnuniyeti hakkında bir anket benzeri bir görüşme için, adres istediler ve bu adrese gelecekler anladığım kadarıyla.

Araçtan memnunmuyum, aslında evet ama insanın canını sıkan abuk subuk eksiklikleri yok değil.
Örneğin bagaj ve torpido lambası, (benimkinde bagaj lambası var ama forumda olmayıp sonradan taktıran çok kişi gördüm) cam açma/kapama düğmesinde var olup da yanmayan ledler, manuel aynalar vb.
1.2 motor için yakıt ekonomisi daha iyi olabilirdi. (1.6 Ibıza dsg olan arkadaşım şehiriçi tüketimi için benimle aynı değerleri söylüyor.)

Benim aklıma gelenler şimdilik bu şekilde..

Diyeceğim şu ki sizlerin de iletmek istediğiniz mevzular var mı? Memnuniyet, şikayet, eleştiri, soru veya paylaşmakk istediğiniz farklı düşünceler... aklınızda ne varsa :) onları da iletmek isterim... :)
readonly
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Extr. - 2011
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75hp
Kilometre: 25000
Lastik Markası: Dunlop - 185/60/15
İsim ve Şehir: Fatih - istanbul

Re: Renault Memnuniyet Anketi hk.

İleti omeralemdar » 16 Temmuz 2011 23:39

readonly kardeşim öncelikle ailemize hoş geldin aracını güle güle kazasız kullanman dileklerimle.
gelelim aracımızdaki olumsuzluklara
< debriyaj yukarıda kavrıyor
sileceklerimiz asla kalkmıyor kalkarsa dahi ön kaputu zedeliyor
hırsız reno viraj kolçagı bende 1 adet < el tutma >
ön panelde klima, 4lü ikaz, radyo vs. olan plastik kısım soyuluyor
topido ve bagajda 5 tl. lambayı esirgiyor hırsız reno
bagaj birleşme noktasında uste çatlak oluşuyor
cam sileceginiden gelen su gider yeri çok dar oldugundan tahliye yeterli olmuyor < tahliyenin nasıl oluştugu forumda bol miktarda o konuda şikayet var!!!!
< en önemlisi bence aracımızın şase numarası ön de yazılı ok, ama motor numarasını < tüv araç muayne> bulamadı!! mesela benimkini hafif kusurlu geçtim eylülde yine muayne var bilmiyorum ne olacak> sanki aracı ben uretiyorum sanayi bakanlıgı nasıl musade etmiş? ama burası türkiye.....
benim gördüklerim eksiklikler bunlar ... aldıgımda banada geldiler araç çok yeni oldugundan bu kadar eksiklik belirtememiştim.
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti burak120320 » 17 Temmuz 2011 18:13

Aracını iyi günlerde kullan.. henüz servise gitmemişsindir büyük ihtimalle ama madem ayağına kadar gelcekler servislerin denetimininin çok çok yetersiz olduğundan, yetkisiz yetkili servisler olduğundan hatta dolandırıcı yetkili servisler olduğundan da bahset !!!
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti levolution » 18 Temmuz 2011 00:20

tamirini sadece tornavida ve anahtar tutmayı bilen bir öğretmenin bile yarım saatte yapabildiği silecek motorunun değişim için 500 küsur lira istemenin müşteriyi servisten soğuttuğundan bahsedebilirsin.

ayrıca arabada olmadığı için sonradan takılan arka kapı üstü tutamaklarının yaylı olmasından ötürü tutup bırakıldığında küt diye kaporta sesi vermesini engellemek için ne yapabiliriz diye düşünürken iş arkadaşlarımla aramızda geçen şu diyalogdan da bahsedebilirsin:
- bu renault ar-ge'ye çok açık..
- niye ki?
- baksana, her parçasının iyileştirmesi için beyin fırtınası oluşturmamız gerekiyor..
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

İleti serkcakmak » 18 Temmuz 2011 09:43

omeralemdar demiş ki:debriyaj yukarıda kavrıyor
viraj kolçagı bende 1 adet < el tutma >
topido ve bagajda 5 tl. lamba yok
cam sileceginiden gelen su gider yeri çok dar oldugundan tahliye yeterli olmuyor

aynen katılıyorum
serkcakmak
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2007
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 68999
Yakıt: Shell & Total
Lastik Markası: Dunlop Sport
İsim ve Şehir: Serkan İstanbul

İleti readonly » 18 Temmuz 2011 11:30

omeralemdar demiş ki:readonly kardeşim öncelikle ailemize hoş geldin aracını güle güle kazasız kullanman dileklerimle.
gelelim aracımızdaki olumsuzluklara
< debriyaj yukarıda kavrıyor
hırsız reno viraj kolçagı bende 1 adet < el tutma >
topido ve bagajda 5 tl. lambayı esirgiyor hırsız reno
cam sileceginiden gelen su gider yeri çok dar oldugundan tahliye yeterli olmuyor < tahliyenin nasıl oluştugu forumda bol miktarda o konuda şikayet var!!!!
< en önemlisi bence aracımızın şase numarası ön de yazılı ok, ama motor numarasını < tüv araç muayne> bulamadı!! mesela benimkini hafif kusurlu geçtim eylülde yine muayne var bilmiyorum ne olacak> sanki aracı ben uretiyorum sanayi bakanlıgı nasıl musade etmiş? ama burası türkiye.....
benim gördüklerim eksiklikler bunlar ... aldıgımda banada geldiler araç çok yeni oldugundan bu kadar eksiklik belirtememiştim.

saol dostum hoşbulduk :) evet ben de bu kadar eksiklik farkedemedim henüz. ama senin yerine ben iletirim bunları bu sefer ;)

< debriyaj yukarıda kavrıyor: bu aslında biraz alışkanlık meselesi, hatta yukarda kavramasının avantaj olduğunu söyleyenler bile olmuş forumda, yarım debriyajda vites değiştirebilmek gibi :roll:
bagaj birleşme noktasında uste çatlak oluşuyor: bunu pek anlayamadım? bagaj menteşe tarafında tavan sacında mı çatlak oluşuyor zamanla?
ön panelde klima, 4lü ikaz, radyo vs. olan plastik kısım soyuluyor: faz1 demi bu durum faz2 demi? faz2 de piano black kaplama kullanılmış, pek soyulacak gibi görünmüyor sanki.

diğerlerini not aldım ileticem :)

burak120320 demiş ki:Aracını iyi günlerde kullan.. henüz servise gitmemişsindir büyük ihtimalle ama madem ayağına kadar gelcekler servislerin denetimininin çok çok yetersiz olduğundan, yetkisiz yetkili servisler olduğundan hatta dolandırıcı yetkili servisler olduğundan da bahset !!!

Teşekkürler hocam.. evet bence de kesinlikle dile getirilmesi gereken önemli bir konu. forumda görmüştüm, teşekkürler hatırlattığın için.

levolution demiş ki:tamirini sadece tornavida ve anahtar tutmayı bilen bir öğretmenin bile yarım saatte yapabildiği silecek motorunun değişim için 500 küsur lira istemenin müşteriyi servisten soğuttuğundan bahsedebilirsin.

ayrıca arabada olmadığı için sonradan takılan arka kapı üstü tutamaklarının yaylı olmasından ötürü tutup bırakıldığında küt diye kaporta sesi vermesini engellemek için ne yapabiliriz diye düşünürken iş arkadaşlarımla aramızda geçen şu diyalogdan da bahsedebilirsin:
- bu renault ar-ge'ye çok açık..
- niye ki?
- baksana, her parçasının iyileştirmesi için beyin fırtınası oluşturmamız gerekiyor..

Arka kapı üstlerine taktırdığın tutamaklar öndeki ile aynı değiller mi hocam? öndeki yavaş yavaş kapanıyor ses çıkarmıyor çünkü.

evet serviste parçalar için çok fahiş fiyatlar veriyorlar, benim de ekletmeyi düşündüğüm bikaç bişey var aslında ama bu fiyat politikası yüzünden ekletmedim. Aracın orjinalliği bozulmasın daha diye dışarda da ekletmedim. (Orta kol dayama + senin dediğin gibi arka tutamaklar vb.)
biyerde de küçücük pilli bir el feneri için 85 tl fiyat biçmişlerdi :) piyasa ederi 10 tl ya var ya yok :)

aldım notlarımı, ileticem...

memnuniyeti olan yok mu? hep şikayetler gelmiş nedense [ img ]
readonly
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Burock » 18 Temmuz 2011 12:12

Hep yazılanlar ortada fiyat performansta iyi araç, özellikle Faz2 KG ağırlı ile yola daha dengeli oturuyor. Kullandığım tüm renolar'dan sonra en iyi yol tutan renaultlardan biri diyebilirim. Keşke basit maliyet hesaplarına girip 50kuruşluk led, yada 1 Tl'lik lambadan kaçmasalardı. Yakıt hariç memnunum 1.4 aracımda 7.2LT yakıyorum. Aynı yolda aynı sürücü 1.6 Megane aracımda 6.7LT yakıyordum. İkinci eli hızlı, servis heryerde olduğu gibi burda da kötü. Nitekim sürücü dikiz aynam titriyor. Her gittiğimde söylediğimde ise abi bunda problem yok diyolar. Artık aynayı düşünmüyorum. Servis parça fiyatları çok pahalı mesela benim tek dikiz aynam elektrikli katlanır olduğundan adet fiyatı 750TL. Day&Night vers. çıkartmış bunda da aynı eksiklikler mevcut bir de utanmadan dizeline, 38 milyar fiyat biçiyor. Bundan sonra başka marka düşünüyorum.
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Kilometre: 0
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

İleti burak120320 » 18 Temmuz 2011 18:45

memnuniyeti olan yok mu? hep şikayetler gelmiş nedense

Hocam oldukça fazla şikayet var gerçekten ama ben arabamdan memnunum ve seviyorum, yakıt performans donanım tasarım benim için oldukca tatmin edici :) ufak tefek aksaklıklar var tabiki ama en kaliteli denen volkswagenede binsem butür şeyler olmıycak mı ?? görmezden geliyorum bazı sorunları, mutlu mesut yaşıyorum düldülümle : ))
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti readonly » 20 Temmuz 2011 10:28

selam tekrar dostlar...

dün görüştük arkadaşla.. ancak renault'un kendi adamı değilmiş arkadaş, GfK dan geliyorlardı. tabi ben yine tüm bu yazılanları dile getirdim. tek tek not aldırdım :) renaulta iletilecek anket sonuçları ama ne kadar dikkate alırlar bilinmez..

yiğidi öldürdüm biraz ama hakkını da yemedim. :) genel olarak memnuniyetimi ama bu tür eksikliklerin/saçma düşüncelerin can sıkıcı olduğunu belirttim... Teşekkürler hepinize...
readonly
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 45 misafir