bugün aracı muayeneye götürdüm,herşeyi ile noksansız geçti,egzos ölçümünü geçemedim,değerler yüksek çıkıyor,;0.2-3 olması gereken değer 0,8 çıkıyor ve geçilmiyor,
çözümü için her yolu denedim,özel egzos ölçümü yapan üç ayrı yere gittim,brc bayiine,motor ustalarına,üç özel sevise uğradım,iki egzos tamirhanesine gittim,
sonuç olarak servisler benzer şeyleri söyledi; bujiler,hava filtresi ve diğer filtreler değişmeli gibi şeyler ve bunların çözüm olacağıda garanti değil ölçümü geçmek için.zaten bakımını daha 5 bin km önce yaptırdım onlar değişmişti.
vardığım son nokta araçtaki katalitik konvertör mü ne ise o zamanında boşaltılmış ve tek çare olarak onun değişmesi görünüyor,çiğ gazların yakılmasının tek yolu imiş,
fiyatını duyan varmı daha önce,ben şok oldum; tam 1500 tl istiyorlar orjinaline ve yan sanayisi yok deniyor,
yardıma ihtiyaç duyduğum konu bu,katalizörü değişen varmı aranızda,yada bilgisi,fiyatını bilen,veya bunu ben daha ucuza bulurum buralardan diyen varsa acil yardım bekliyorum,en son bir egzozcu 700-800 civarı olur ama fabrikaya sormalıyım dedi.
belki başka illerde bunun başka yolu vardır,
kafayı yicem:) yemeden yardım lütfen...