katalizör yardım acil..

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

katalizör yardım acil..

İleti tek_efsane99 » 06 Temmuz 2011 21:03

bugün aracı muayeneye götürdüm,herşeyi ile noksansız geçti,egzos ölçümünü geçemedim,değerler yüksek çıkıyor,;0.2-3 olması gereken değer 0,8 çıkıyor ve geçilmiyor,
çözümü için her yolu denedim,özel egzos ölçümü yapan üç ayrı yere gittim,brc bayiine,motor ustalarına,üç özel sevise uğradım,iki egzos tamirhanesine gittim,
sonuç olarak servisler benzer şeyleri söyledi; bujiler,hava filtresi ve diğer filtreler değişmeli gibi şeyler ve bunların çözüm olacağıda garanti değil ölçümü geçmek için.zaten bakımını daha 5 bin km önce yaptırdım onlar değişmişti.
vardığım son nokta araçtaki katalitik konvertör mü ne ise o zamanında boşaltılmış ve tek çare olarak onun değişmesi görünüyor,çiğ gazların yakılmasının tek yolu imiş,
fiyatını duyan varmı daha önce,ben şok oldum; tam 1500 tl istiyorlar orjinaline ve yan sanayisi yok deniyor,
yardıma ihtiyaç duyduğum konu bu,katalizörü değişen varmı aranızda,yada bilgisi,fiyatını bilen,veya bunu ben daha ucuza bulurum buralardan diyen varsa acil yardım bekliyorum,en son bir egzozcu 700-800 civarı olur ama fabrikaya sormalıyım dedi.
belki başka illerde bunun başka yolu vardır,
kafayı yicem:) yemeden yardım lütfen...
tek_efsane99
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.4 85 hp
Kilometre: 137000
Yakıt: lpg
İsim ve Şehir: alanya

Re: katalizör yardım acil..

İleti Sani » 06 Temmuz 2011 21:20

Aracınızın modeli ne?
Bujilerle hava filitresini değiştirip bir daha ölçtürün, mutlaka düşecektir.
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Kilometre: 0
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti ByOnder » 06 Temmuz 2011 21:20

Vallahi çok geçmişolsun muhtemelen aracı 2. el aldınız. çok önemli bi konu acemice ve bilinçsizce yapılan modifiyenin zararları performans ve egsozdan ses alabilmek için yapılan bi işlem sonuçları malesef düşünülmez.

Evet pahalı bi parça olduğunu biliyorum fakat çok fazla bilgi sahibi değilim ama alternatif çaresi olmayan bi durum temin edeceksiniz hurdacılara ve çıkmacılarada bir sorun derim internettende bi şansınızı deneyin online cevap alabileceğiniz sipariş verip en azından fiyat öğrenebileceğiniz bir çok site var bi örnek link veriyorum tekrar geçmişolsun kolaygelsin

http://www.otocikmacisi.com/
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti ByOnder » 06 Temmuz 2011 21:36

Hocam genelde bunun iptali sökülüp yerine susturucu takılarak yapılır ama sizin aracın önceki sahibi içini boşaltmayı seçmiş bi link daha vereceğim servisi unutun dediğiniz gibi serviste fiyatlar 1000 lira üzeri ama dışardan uygun fiyata temini mümkün üniversal modeller var dahada ucuz markaya uygun modellerse 400 500 lira birazdaha araştırın derim

http://egzozal.com/kategori/37/Renault- ... erter.html

Sani kardeşim içinde söylüyorum sorun katalizatördeyse buji ile filtre ile hallolmaz o iş.
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti tek_efsane99 » 07 Temmuz 2011 13:01

gerçekten ilgilendiğiniz için teşekkür ederim,kabus ortadan kalktı çok şükür,hem de katalizörsüz.
son çare dedim gittim egsozcuya taktırıcam 650 ye anlaştık,
orda dikilip duran biri benim isyanımı işitmiş ve dediki; usta sen birde wolswagen servisine git,ordada ölçüm yapıyolar,abi dedim bi kaçtane özel yerlere gittim ama olmuyo dedim,
allah razı olsun ısrar etti,egsozcudan özür dileyip bi gidip geleyim dedim,
daha önce yaşadıklarımı hiç karıştırmadan durdum,ruhsatı verdim,beş dakika sonra adam herşey çok normal dedi,29 tl istedi.. verdim,pulu verdi döndüm,
nerdeyse takla atacaktım sevinçten :)))
tekrar vizeye girdim,15 dk sonra sıra geldi,karşıya geçin evrakları tamamlayalım dedi,
herkese çok teşekkür ederim.
tek_efsane99
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.4 85 hp
Kilometre: 137000
Yakıt: lpg
İsim ve Şehir: alanya

İleti ByOnder » 07 Temmuz 2011 14:01

Birşeylerin normal olmadığı kesin ama işallah hayırlısı olur :))
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 93 misafir