Yetkili Servisin Sahtekarlığı!!!

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Re: Yetkili Servisin Sahtekarlığı!!!

İleti akg58 » 13 Haziran 2011 09:06

ŞOKTAYIM...Bugün renault dan aradılar servis YETKİLİ değilmiş. Bırakalı 6 ay olmuş ama faturada,kaşede,kartta yetkili yazıyor,üstelik birde reanult cardvisit verdiler. Renault tabelası duruyor halen servisin üzerinde, tabelayı sadece belediye indirebilirmiş. İlk önce para iadesi talep edeceklermiş yanaşmazlarsa yasal süreci başlatacağız dediler aracın bu arada garanti dışı olma ihtimali de söz konusu, ne iğrenç insanlar var ya memlekette. Allah belasını versin, ama hakkımı sonuna kadar arayacağım. Kestikleri fatura da sahte faturaya girer bu durumda, vergi dairesinede şikayet edecem, tüketici mahkemesine de başvuracam adi herifler.
akg58
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Clio GT
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci
Kilometre: 2400
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Ankara Kadri

İleti akg58 » 13 Haziran 2011 09:09

Biraz önce telefon geldi görüşmüşler para iadesini yapacaklarmış bakalım öğeden sonra gidecem.
akg58
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti levolution » 13 Haziran 2011 09:51

akg58 demiş ki:ŞOKTAYIM...Bugün renault dan aradılar servis YETKİLİ değilmiş.

olaya bak ya..
ne hale gelmişiz.. sahtekarlık diz boyu.
renault'a garanti kapsamı dışına alınmama konusunda ısrar edin, sonuçta siz yetkili servise gittiğinizi sanıyorsunuz. faturaları saklayın, hatta gidip servisin tabelalı resmini-videosunu çekin tarihi belli olacak deliller kullanarak.
bugünün gazetesini alın, videoda önce gazeteyi sonra servisi çekin ki önceki tarihli olmadığı anlaşılsın. bir de yerel medyaya ihbar edin, başkasını kandırmasınlar bari..
geçmiş olsun, Allahtan hayati bir masraf yapmamışsınız triger seti-fren diski gibi..
hayret..
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

İleti levolution » 13 Haziran 2011 10:01

bu arada renault resmi sitesinde kırıkkale'de yetkili servis yok görünüyor gerçekten..
ne büyük cesaret ya, adamlar kimbilir kaç kişiyi sıkıntıya sokacak şimdi..
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

İleti akg58 » 13 Haziran 2011 12:44

Aman aman bildiğiniz tanıdığınız varsa uyarın yolunuz beliniz düşerse yetkili diye aldanmayın sakın. Pişkinlik diz boyu biraz önce aradı, hava filtresini arkadaşlar değiştirmeyi unutmuş elimizde şu an yok size hava filtresinin ücretini iade edecez dedi. 6 aydır yetkiniz yok dediğimde ise yok öyle bişey demezmi, ben ne bileyim kardeşim diğer parçalardan nelerin değiştiğini dedim faturada yazan miktarın tamamını iade istiyorum dedim, tamam taktığımız parçaları çıkartır öyle iade ederiz diyor ya, bende kendi aracımdan çıkan parçaları isterim o zaman dedim, çıkmayan sanal parçalardan ne bulup takacaksa artık yerine , sinirlerimi zorlayıp ağzını burnunu kırdıracak sonra ben hakzsız duruma düşecem niyeti o galiba. Saat 3 gibi gidecem bakalım ne film oynayacak. Gelişmeleri aktaracam...
akg58
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti MaYuCeL » 13 Haziran 2011 20:07

akg58 demiş ki:ŞOKTAYIM...Bugün renault dan aradılar servis YETKİLİ değilmiş. Bırakalı 6 ay olmuş ama faturada,kaşede,kartta yetkili yazıyor,üstelik birde reanult cardvisit verdiler. Renault tabelası duruyor halen servisin üzerinde, tabelayı sadece belediye indirebilirmiş. İlk önce para iadesi talep edeceklermiş yanaşmazlarsa yasal süreci başlatacağız dediler aracın bu arada garanti dışı olma ihtimali de söz konusu, ne iğrenç insanlar var ya memlekette. Allah belasını versin, ama hakkımı sonuna kadar arayacağım. Kestikleri fatura da sahte faturaya girer bu durumda, vergi dairesinede şikayet edecem, tüketici mahkemesine de başvuracam adi herifler.

Heyt be bombaya bak. Umarım garanti kapsamı dışında kalmaz. Zira böyle bir tutum sergilerlerse, resmi makamlar yolu ile itiraz edin (avukata verin ).
Ayrıca arkadaşların dediği gibi hemen servisin detaylı resimlerini çekip olayı da yerel medyaya bildirin. Hatta ulusal medyalarla da iletiişime geçin ki olayın üstü kapanmasın.
Zaten bir avukatla görüsürseniz o sizi yönlendirecektir. Aracınızın garanti kapsamı dışında kalma riski nedeni ile maddi manevi tazminat davası ve benzeri suçlamalarla dava açmanız için size yol gösterecektir.
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti Sani » 13 Haziran 2011 20:57

Araç garanti kapsamı dışında kalmazda, garanti kapsamında km kaydı olayı yaptığını sananlar ne yapacak...
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Kilometre: 0
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti ELT » 13 Haziran 2011 23:53

Yuh artık... aydır kaçak servis hizmeti ile insanları dolandırıyorlar... vallahi pes...Demekki serviste yapılan işleri de kontrol etmekte fayda var. Byüyük geçmiş olsun... Ama hakkınızı mutlaka arayın... para idadesi ile yetinmeyin bence...
Aslında Renaultun hukuksal olarak devreye girmesi gerekmez mi? Adamlar firmanın adını kullanıyorlar...
ELT
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III 2011
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85HP BVR
Kilometre: 100000
Yakıt: PO Vmax
Lastik Markası: Goodyear Ultragrip P
İsim ve Şehir: Sedat Çanakkale

İleti akg58 » 15 Haziran 2011 01:05

Hayatımda bu kadar yalan söyleyen insana rastlamadım, hem söylüyor hemde inkar ediyor, elimde ses kayıtları var dünkü görüşmeden,dinleseniz gülmekten ölürsünüz o derece mesela; hava filtresi değişecektide elimizde parça yoktu ,yedek parçacının cenazesi vardı, not düşülmüş daha sonra müşteri aranacak diye, faturada da değişecek yazıyor (öyle bi yazı yok, zaten bunu inkar etti hemen ardından ben yok öyle yazı deyince),herşeyi geçelim yetkili değilsiniz diyorum "niye sormadınız" :shock: demezmi, halbuki sordum ve hatırlatınca da "ticari meselelerimizi söylemek zorunda değiliz" %) dedi, neyse ücreti geri aldım 40 takla attılar vermemek için yok yağ kullanılmazmış filtre kullanılmazmış onların ücreti kesilecekmiş v.s, faturayı geri aldılar ama fotokopisi ve resimleri mevcut. Yüzsüz adamlar ne idüğü belirsiz bir (eski) yağ, yağ filtresi polen filtresi kullanıp faturayıda almayınca parayı vermediler, o da genel müdürlüğün Ankarada konu ile ilgilenmesi için yetkilendirdiği Neziroğlunun baskılarına rağmen. Hem mahkemeye gitmemem için 3,5 atıyolar hemde kuyruklarını dik tutuyorlar. Yarın Ankara da bakımı yaptıracam artık, şu an için garanti kapsamı dışında değil araç. Neyse işim özü şu"bu tür insanlar karşıdaki kişiyi aptal kendini çok zeki sanıyor, halbuki çoğu insan nezaketen karşıdaki kişiyi bozmayayım diye söylenenin yalan olduğunu bilse bile bir itirazda bulunmaz(en azından normal hayatın akışında ben böyle davranırım) bu tür 3kağıtçıların karşısınada doğruları şap diye yüzlerine yapıştıran biri çıkınca zorlarına gidiyor ve yalanın ardı arkası kesilmiyor. En komik laflarıda "ben sizde art niyet seziyorum" :lol:. Offf, of bu tür insansılar olmasa ülkem güzel bir yer olacak. Bu arada sanal servisin iddiası şu :renault nun başka bir ana bayisine bağlanıyoruz o yüzden boşluk oluştu bunlar diyor 15 gün müdürlük diyor 6 aydır yok, o yüzden böyle oldu e peki bana neden söylenmedi??? Dediğimde tabi kuyruklu yalanlar devam, vay efendim zaten bir kaç gün sonra resmiyet kazanacakmış ta araç o zaman garanti dışı olmayacakmış, ha bu arada çıkarken yalakalık etmeyi de ihmal etmedi yurdum insanı, neden aceba :?
akg58
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti akg58 » 15 Haziran 2011 01:10

ELT demiş ki:Yuh artık... aydır kaçak servis hizmeti ile insanları dolandırıyorlar... vallahi pes...Demekki serviste yapılan işleri de kontrol etmekte fayda var. Byüyük geçmiş olsun... Ama hakkınızı mutlaka arayın... para idadesi ile yetinmeyin bence...
Aslında Renaultun hukuksal olarak devreye girmesi gerekmez mi? Adamlar firmanın adını kullanıyorlar...

Sordum tabela neden orda hala diye merkeze, belediyenin yetkisi ile çıkartılıyor dediler ne kadar doğru bilemem ama. Hukuksal olarak para iadesini yapmazlarsa devreye girecez dediler zaten size gerek yok ben kendim verecem dedim tüketici mahkemesine, ayriyeten savcılığa nitelikli dolandırıcılıktan şikayet dilekçesi ve bağlı bulundukları vergi dairesine sahte fatura düzenlediklerine dair dilekçe (nerden çıktı bu sahte fatura diyeceksiniz, elimdeki fatura sahte fatura muamelesi görüyormuş değişmeyen bir ürüne kesildiği için)
akg58
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Oktay ACAR » 15 Haziran 2011 09:38

akg58 demiş ki:
ELT demiş ki:Yuh artık... aydır kaçak servis hizmeti ile insanları dolandırıyorlar... vallahi pes...Demekki serviste yapılan işleri de kontrol etmekte fayda var. Byüyük geçmiş olsun... Ama hakkınızı mutlaka arayın... para idadesi ile yetinmeyin bence...

Sordum tabela neden orda hala diye merkeze, belediyenin yetkisi ile çıkartılıyor dediler ne kadar doğru bilemem ama. Hukuksal olarak para iadesini yapmazlarsa devreye girecez dediler zaten size gerek yok ben kendim verecem dedim tüketici mahkemesine, ayriyeten savcılığa nitelikli dolandırıcılıktan şikayet dilekçesi ve bağlı bulundukları vergi dairesine sahte fatura düzenlediklerine dair dilekçe (nerden çıktı bu sahte fatura diyeceksiniz, elimdeki fatura sahte fatura muamelesi görüyormuş değişmeyen bir ürüne kesildiği için)

Türk tüketicisini enayi yerine koyup yetkili servislerini bile denetlemekten aciz bu kurum karşısında dirayetli davranışınız için sizi tebrik ediyorum Beyefendi... :Yahoo!:
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 57.5 HP
Kilometre: 41000
Yakıt: BP ve TOTAL 95 Oktan
Lastik Markası: Continental Premium
İsim ve Şehir: İZMİR

İleti Leon_01 » 15 Haziran 2011 10:45

Oktay ACAR demiş ki:
akg58 demiş ki:

Türk tüketicisini enayi yerine koyup yetkili servislerini bile denetlemekten aciz bu kurum karşısında dirayetli davranışınız için sizi tebrik ediyorum Beyefendi... :Yahoo!:

bu büyük firmaya hakaret etmeyin lütfen
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 28000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: ADANA

İleti serkcakmak » 15 Haziran 2011 13:04

"cliodan bir başarı daha" başlığında
"cliodan bir başarı daha" başlığında Oktay ACAR demiş ki:Bir şeye daha açıklık getiriyim halen kullandığım Renaul Clio'yu para verip almadım bana hediye edildi

Oktay Bey, Renault Clio size hediye edildiği için, kendi tercihiniz olmaması sebebiyle, Renault'un Enayi Türk Tüketici hedef listesinde değilsiniz herhalde. Burda bir mecburiyet söz konusu. Ne yakık ki ben Renault'un Enayi Türk Tüketicisi hedef listesine kendi inisiyatifimle girdim.
serkcakmak
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2007
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 68999
Yakıt: Shell & Total
Lastik Markası: Dunlop Sport
İsim ve Şehir: Serkan İstanbul

İleti Oktay ACAR » 15 Haziran 2011 15:07

serkcakmak demiş ki:"cliodan bir başarı daha" başlığında
"cliodan bir başarı daha" başlığında Oktay ACAR demiş ki:Bir şeye daha açıklık getiriyim halen kullandığım Renaul Clio'yu para verip almadım bana hediye edildi

Oktay Bey, Renault Clio size hediye edildiği için, kendi tercihiniz olmaması sebebiyle, Renault'un Enayi Türk Tüketici hedef listesinde değilsiniz herhalde. Burda bir mecburiyet söz konusu. Ne yakık ki ben Renault'un Enayi Türk Tüketicisi hedef listesine kendi inisiyatifimle girdim.

Ben bu toplumda yalnız yaşamıyorumki her nekadar kullandığım aracı para verip almadıysam'da dostlarımın üzüntüleri benide üzer...Sadece isteğim bu tür davranışlara sessiz kalmamak,neden bizi kullansınlar,neden hak etmediğimiz yanlışlıklara maruz kalalım,neden müşteri memnuniyeti denen bir kavram oluşmasın,neden bayiliği iptal edilen bir firma ortak dostumuzu mağdur etsin...Neden Türk tüketicisi kullanılsın,neden,neden,neden...Tek düşüncem bu,bu gün bir dostuma,yarın size,öbürgün bana,daha sonra diğer bir arkadaşımıza...Geçmişte 4 veya 5 Renault araç aldım ve kullandım bu duyduklarımızın hiçbiri olmuyordu,servis kapısında krallar gibi karşılanırdık(İzmir-Bornova/Mais),bakım esnasında servis tarafından aranır,hesapta olmayan bir değişim varsa bilgilendirirdik ve akşam aracımızın saat kaçta hazır olacağı söylenirdi...O günlerden bu günlere gelmek ve bunları duymak okumak beni üzüyor inanın...Saygı ve selamlarımla...
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 57.5 HP
Kilometre: 41000
Yakıt: BP ve TOTAL 95 Oktan
Lastik Markası: Continental Premium
İsim ve Şehir: İZMİR

İleti akg58 » 15 Haziran 2011 22:45

Adam gibi servislerde yok değil hepsini bu kefeye koymak yanlış bir düşünce ben sadece başıma gelenleri anlatıp sizleri de uyarmak istedim uyanık olalım arkadaşlar. Paramı güç belada olsa iade alıp bugün adam akıllı bakımımı yaptılar Ankarada, tüketici mahkemesine bu saatten sonra gitmenin bir anlamı yok zaten meblağ itibari ile mahkeme değil hakem heyeti ilgilenecekti konu ile onlarda aynı şeyi yapacaklardı para iadesini sağlayacaklardı, faturayı ücreti iade etmeden elimden aldıkları için vergi dairesine de dilekçe vermiyecem yalnız savcılığa suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum, bence bu olay nitelikli dolandırıcılık ve sahte evrak konusuna giriyor bakalım düşüncelerim değişmezse yarın savcılığa gidecem mesaiden vakit bulabilirsem. Konu ile ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Tekrar söylüyorum, Kırıkkale de Aşkın adındaki servis şu an yetkili değil 6 aydır da yok duyanlar duymayanlara duyursun, mağdur olmasın hiç kimse kandırılmasın benim gibi. Bu arada Renaul Fransa yada bildirmiştim konuyu cevbap gelmiş konu ile ilgilenip en kısa sürede sorunuza cevap verecez diye bakalım onlar ne diyecek.
akg58
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

ÖncekiSonraki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi