cliodan bir başarı daha

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Re: cliodan bir başarı daha

İleti Leon_01 » 12 Haziran 2011 19:38

bişeye böyle körü körüne bağlananları gördükçe gerçekten bu millete müstehak demeden edemiyorum
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 28000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: ADANA

İleti ByOnder » 13 Haziran 2011 11:15

Buna körü körüne bağlanmak değil hakkını savunmak denir. herkez içinde aynı şey geçerlidir tabiki eleştirip hakkını arayacaksınız ama hala hakaret etmeye hakkım var deniyor bu nası bi medeniyet. Ben buna karşıyım Bi insanı bi kurumu bi firmayı bi örgütü bi oluşumu sevmeyebilirsiniz ama hakaret etme hakkınız yoktur.
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti Leon_01 » 13 Haziran 2011 13:44

hangi hakkı savunduğunuzu öğrenebilir miyim. ayrıca neden kendinizi gönüllü firma avukatı zannettiğinizi de çok merak ettim
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti ByOnder » 13 Haziran 2011 15:37

Leon seninle bi tartışmam yok benim ayrıca neyi niçin savunup savunmayacağımda benim bileceğim iş hiç sana cevap vermek istemezdim ama yanlış anladın mesela yaşından dolayı senin konuyu komik bulmanı sölemem senin bu konuyu anlayamayacağından değildi anlasanda önemsemeyeceğindendi. nitekimde önemsemedin yada boşver sen benim şahsi meselemdir belki belki avukat zannediyorumdur kendimi o yüzden takılma sen

Bende doğru bi tartışmaya girmediğimin farkındayım, yeri olarak. konu sahibinden ve site üyelerinden de özürdiliyorum. ama tekrar ediyorum kimsenin çoğul konuşmaya hakaret etmeye hakkı yoktur ben ve benim tanıdığım insanlar ne verilirse alan bi millet değil renault firmasıda hırsız değil senden rica ediyorum seninle daha fazla uzamasın bu konu tekrar cevap vermeyeceğim sana karşı kırıcı bi söz söylediğimi düşünmüyorum eğer söylediysemde sendende özürdilerim
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti tek_efsane99 » 13 Haziran 2011 17:38

bütün yorumları okudum nedense by önder haklı abiler;kimse clio alacaksın demediyse bize,aksesuarlı arabam var fiyatı şu,aksesuarsız olan şu fiyat dendiyse,
biz baz olanı aldıksa bu neyin muhabbeti bilmiyorum,
türk milleti ne verirsen alan değil,bence cebindeki parayla iyi bir alışveriş yapabilen millettir,param yoksa bana aksesuarda yok,varsa param alırım full donanımlıyı,bu kadar da basit sahiden.
tek_efsane99
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.4 85 hp
Kilometre: 137000
Yakıt: lpg
İsim ve Şehir: alanya

İleti mosengul » 13 Haziran 2011 20:52

Bende bütün yazıları okudum burda ciddi bir birbirini anlamama sorununu var. Aslında kimsenin Türk halkını kötülemesi yok. Oktay bey ve Leon_01 şunu söylüyor. Bize sattıkları baz modeli avrupa ülkelerine satmıyorlar. Baz versiyonu 3. dünya ülkelerine satıyorlar ve Renaultun bu politikasına karşı çıkılması gerektiği ve bize üçünçü dünya ülkesi gibi davranmalarını engellemek için hepimizin topluca davranması gerektiği.
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti Leon_01 » 14 Haziran 2011 00:13

tek_efsane99 demiş ki:bütün yorumları okudum nedense by önder haklı abiler;kimse clio alacaksın demediyse bize,aksesuarlı arabam var fiyatı şu,aksesuarsız olan şu fiyat dendiyse,
biz baz olanı aldıksa bu neyin muhabbeti bilmiyorum,
türk milleti ne verirsen alan değil,bence cebindeki parayla iyi bir alışveriş yapabilen millettir,param yoksa bana aksesuarda yok,varsa param alırım full donanımlıyı,bu kadar da basit sahiden.

yani konu uzamasın susiyim diyorum ama gerçekten olmuyor yahu torpido ve bagaj lambası ne zamandan beri aracın donanımına göre değişir oldu broadwayde torosta olan şeyler değil mi bunlar aksesuar demişsiniz bi de gerçekten hayret ediyorum ben size sis farı sunroof jant dijital klima lafı etmiyorum ki
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti tek_efsane99 » 14 Haziran 2011 06:08

doğru konu uzamasın,ben kendi açımdan ne üçüncü dünya ülkesi insanı olarak ne de birisinin zorlaması ile biniyorum clio'ma,.. çok da memnunum,
varsın torpido lambam,bağaj lambam olmasın:) saygılar
tek_efsane99
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.4 85 hp
Kilometre: 137000
Yakıt: lpg
İsim ve Şehir: alanya

İleti ByOnder » 14 Haziran 2011 09:03

Hizmette sınır yok 5 lira veriyosun bagaj lambası takıyolar 20 lira veriosun torpido lambası takıyolar çok büyük bi meblaysa hesap numarası verin yollayayım dicem ayıp olacak o yüzden dsemiyorum.

Kardeşim ben hıyar satıyorum pazarda ama uçlarından 2 şer santim keserek satıyorum işine gelirse alırsın he gelmiyomu yan tarafta başka hıyarcı var...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti DrNo » 14 Haziran 2011 11:08

Arkadaşlar bu forumun beğendiğim taraflarından biri de herkesin kendi görüşlerini belli bir saygı çerçevesinde sunuyor olması, ancak burada bazı yanlış anlaşılmalar olmuş sanırım, kimsenin ne markaya ne modele ne de halkımıza yanlış bir ifadesi yok ancak ben kendi adıma burada bir pazarlama hatası yapıldığını düşünüyorum Renault Avrupa'da ve Türkiye'de güçlü bir marka, Clio da bu markanın özellikle son yıllardaki tüketici trendlerindeki değişimleriyle her yaştan her kesime hitap ettiği bir modeli ancak Renault Türkiye'de ben ucuz araç satarım bu ihtiyacı da sedan Symbol ve hatchback Dacia Sandero ile karşılarım diyerek hata ediyor ve elindeki güçlü bir silah olan Clio HB 'i yeterince kullanamıyor. Avrupa'da satışlarda 2010 toplamında 4. ve 2011 ilk beş ayında 6. olan bir araçtan bahsediyoruz, ben ucuz model satılmasın demiyorum aksine gerekirse en baz model 3 kapılı olarak daha da ucuza satılabilir diyenlerdenim (tabi ki belli bir kaliteden ödün vermeden) ama bunun yanında executive, night & day, XV, privilage gibi seçenekler yurtdışı donanımlarla (esp, tam sunroof, anahtarsız çalıştırma, viraj aydınlatma, modele özel çelik jantlar(yani bizdeki gibi extreme ile aynı olan alışımlılar değil), içi bej döşemeler) getirilmeli bu bile insanların gözünde aracın imajını yukarıya taşır, tamam belli bir kesim bu aracın Symbol ve Sandero 'dan daha iyi olduğunun farkında ama Renault Türkiye'de bunu vurgulamaya yönelik adımlar atmadığı için insanlarda böyle bir algı oluşuyor. Ufak tefek parçaların olmaması benim için çok elzem değil, gerçi yukarıdaki araçta olduğu gibi ön tarafta çamurluk altı koruma olsa fena olmaz ama kısaca benim demek istediğim bu araca yurtdışında Renault önem veriyor ama Türkiye'de bu durum yok.

Not: Son öğrendiğim kararıyla "Night & Day" modeli Türkiye'ye getirilmiş ama bakalım yurtdışındaki gibi sedefli siyah ve beyaz, özel gt jantı, faklı iç döşemeler ve konsol bize gelen modellerde olacak mı... herkese iyi günler
DrNo
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Ankara

İleti DrNo » 15 Haziran 2011 22:06

Merak edenler için yurtdışındaki Night and Day modeli:

[ img ]
DrNo
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Ankara

İleti levolution » 19 Haziran 2011 22:39

sanırım sadece ülkemize has bir durum değil bu arabanın bazı parçalarını koymama durumu. nasıl bir stratejidir bilemem ama fransa'da yapılan clio2 rxt diye bildiğimiz şimdiki clio'lardan bile daha dolu olan modelin 2000 yılı ve 2001 yılı arasında airbag sayısı farkı var. bu cümleyi ilk duyan 2000 modelde 2 hava yastığı, 2001'de 4 hava yastığı var sanır ama tam tersi. model yenileyince neden hava yastığı eksilttiler ilginç geliyor.
ayrıca full olan, hele hele 2001 yılına göre amiyane tabirle full+full olan bu arabalarda da torpido aydınlatmasının olmaması garip+garip.
anlayamadığım başka bir şey, 2002'de makyajlanıp piyasaya sürülen ve rxt-rta gibi uzantılardan vazgeçip authentique, dynamique ya da privilege vs model uzantıları olan clio2'lerin 1.4 16v modellerinin 15 jant olması, ve servisin aynı motor ve aynı şasiye sahip 2001 rxt için ısrarla 15 jant takma demesi.
anlamak zor bu stratejiyi, daha önce başka bir başlıkta da yazmıştım galiba, bir öğrencimin 1.4 16v clio3'ünde
sis farı-çelik jant vs yok, bunlar benim 1.2 16v arabamda varken.
bir zamanlar british airways'in servislerindeki zeytin sayısını sadece 1 adet azaltarak müthiş kâr ettiği söyleniyordu.
böyle bir strateji galiba bu, dediğim gibi olayı milliyete falan vurmamak gerek diye düşünüyorum.
arjantinde satılan R11'leri görüyordum bir forumda, bizdeki R11 GTS'lerden çok boş durumdaydı bazıları.
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

İleti MertDeniz » 20 Haziran 2011 00:07

Konu aslında sivrisineğin küçük olup da mide bulandırması gibi bir olay bence. Sivrisinekten kastım Renault'un küçük tasarruf politikası. Yanlış anlaşılmasın. Hepimiz bir şekilde Clio'larımızı beğendik ve aldık. Bize göre aynı fiyata daha uygun bir araba olsaydı onu alırdık. Akıl var mantık var. 20-25 liralık lambalar için kimse zaten arabasından vazgeçmiş değil. Anlatılmak isteneni ben anladım. Ama yanlış anlaşılmış sanırım bazı kişiler tarafından. Alırız Clio'muzu takarız iki lambayı. Biz bir şey demiyoruz. Ama yılın arabası seçilmiş bir araba yapmışsınız da neden böyle gereksiz tasarruf yollarına başvuruyorsunuz ki? Ben buna akıl erdiremiyorum. Dediğim gibi kimse 25-30 bin lira verdiği arabaya 20 liralık bir tesisat çekmekten aciz değil. Ama bu politikadan vazgeçseler kullanıcılar daha mutlu olur ve Renault da batmaz sanırım. Bu arada özellikle belirtmek istiyorum: Ne konuyu uzatmak ne de bir tartışma yaratmak niyetindeyim. Sadece fikrimi paylaştım. Her düşünceye saygım var.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Megane II Expression
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85 BG
Kilometre: 30000
Yakıt: Shell V-Power
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti AYTAÇ » 02 Temmuz 2011 14:34

Arkadaşlar konu baya bi ekseninden kaymış:ilk mesajdaki linke girdiyseniz clionun düşük yakıt tüketiminden, dolayısıyla düşük co2 salımından bahsettiğini görürsünüz. ve bende bu değeri ankara-izmir arası yolculuğumda tutturdum 2kişi, 2valiz , yolun yarısı klima açık ortalama hız(yol bilgisayarı) 87kmh, tabii ben 90-100 arası gitmeye çalıştım bilgisayar durmalarıda ortalamaya katıyor.ve 3.6lt/100 km ortalamasını elde ettim :Yahoo!:
AYTAÇ
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII GrandTour
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 5500
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: İzmir

Önceki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi