Bir daha cila mı asla

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Re: Bir daha cila mı asla

İleti samathana » 26 Mayıs 2011 21:23

Geçmiş olsun, aynı renk araçlarımız. Aynı dertten ben de muzdaribim. Sağ arka kapıyı 3. gün çizdiler ve şimdi öyle duruyor, gördükçe üzülüyor insan ama ne yaparsın. İnsan işte...

RPDiFOR demiş ki: sülahiyle su getirdi çiziğe dök dedi sonra başladı zımparalamaya :S içim gitti tabi daha sonra bikaç kimyasalla ve en son pastayla ovaladı bum çizik yok gitti geri gelir dedim ama 9 ay daha geçti

Bu nasıl oluyor ben tam anlamadım. Biraz açabilir misin? Zımparanın daha da çizmesi gerekmez miydi?
samathana
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75bg
Kilometre: 34000
Yakıt: Shell 95
Lastik Markası: Dunlop SP01
İsim ve Şehir: engin-istanbul

İleti RPDiFOR » 26 Mayıs 2011 22:03

boyayı zedelemedi buğulanır gibi oldu ama daha sonra kimyasal sürdü en sonda pasta cila çizik gitti
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: Toyota Corolla
Motor Tipi & Gücü: 1.6 115bg Dual VVti
Kilometre: 51000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: ist

İleti burak120320 » 26 Mayıs 2011 22:11

benim aklıma takılan nokta şu, zımpara olayı boyayı inceltmiyo mu??? expertiz raporu hazırlanırken boyanın kalınlı ölçülüp öyle anlaşılıyo boyalı olup olmadığı.. boya kalınlığı farklı olduğu için yine boyalı muamelesi görmezmi ??
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
İsim ve Şehir: Ankara

İleti aykutk » 27 Mayıs 2011 10:52

Türkiyede lokal boyalı araçların bile takla atmış araç muamelesi görmesini anlamıyorum, arabayı sokakta bırakıyoruz çocuk veya bir hayvan boyasına zarar verecek diye aklımız çıkıyor, oysaki yurt dışında ufacık boya kaybında veya ufacık göçüklerde bile o parça komple değişiyor, Türkiyede hemen fırsatçılar arabayı değerine göre 2-3 bin altına almaya çalışıyor bu uygulamaları bize yaratanlar bilgisiz galerici zihniyeti oldu hangi ülkede doktordan veya bayandan diye araba satılıyor.

Burak arkadaşım bu olay rötuşlama olarak geçiyor, tabiki oradaki vernik ve boya kalınlığı azalıyor ama, boya tutmama veya tüm parçayı ufacık bir çizik için komple boyamaktan kurtarıyor, lokal çizikler için yapılıyor genelde, işlem yapılırken fotosunu çekmek ilerde satarken elinde bir belge olmasına sebep olur.
aykutk
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1,5 DCI 80bg Dynamic
Kilometre: 55000
Yakıt: Euro Dizel
Lastik Markası: Dunlop SP Sport01
İsim ve Şehir: Bursa

İleti tabteam » 27 Mayıs 2011 13:40

aykutk demiş ki:Türkiyede lokal boyalı araçların bile takla atmış araç muamelesi görmesini anlamıyorum, arabayı sokakta bırakıyoruz çocuk veya bir hayvan boyasına zarar verecek diye aklımız çıkıyor, oysaki yurt dışında ufacık boya kaybında veya ufacık göçüklerde bile o parça komple değişiyor, Türkiyede hemen fırsatçılar arabayı değerine göre 2-3 bin altına almaya çalışıyor bu uygulamaları bize yaratanlar bilgisiz galerici zihniyeti oldu hangi ülkede doktordan veya bayandan diye araba satılıyor.

Buna katılmakla birlikte bir de işin şu boyutu var türkiyede. Bazı dolandırıcı diye tabir edeceğim kişiler bu ülkede zamanında ortadan ikiye ayrılmış araçları toplatıp "çiziklerden dolayı boyandı" diyerek az satmadılar. böyle ola ola insanlarımızın artık ne şekilde olursa olsun boyanmış değişmiş parçası olan araçlara güveni kalmadı. Neyse ki artık ekspertiz raporu alma ve araç sorgulatma olayları bayağı gelişti de büyük oranda bu tür sahtekarlıklar engelleniyor oldu. benim daha kısa bir süre önce başıma geldi böyle bir olay. bir araca alıcı oldum. satıcı 2 parçasında lokal boya var servis bakımlı dedi araca. motor ve şasi numaralarını istedim ve bir sigorta şirketinin genel müdürlüğünden sorgulattım aracı. araç PERT çıktı. servise ise garanti bittikten sonra hiç uğramamış.
Hal böyle olunca artık insanlarımız "lokal boyalı" "çizikten dolayı komple boyalı" gibi bahanelerle işlem görmüş araçlara otomatik olarak güvenmiyor.
tabteam
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: (Clio3) Honda JAZZ
Motor Tipi & Gücü: (1.5dci) FUN+
Kilometre: 32000
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUNLOP
İsim ve Şehir: Şükrü KESKİN DENİZLİ

İleti RPDiFOR » 27 Mayıs 2011 15:19

aykutk demiş ki:Türkiyede lokal boyalı araçların bile takla atmış araç muamelesi görmesini anlamıyorum, arabayı sokakta bırakıyoruz çocuk veya bir hayvan boyasına zarar verecek diye aklımız çıkıyor, oysaki yurt dışında ufacık boya kaybında veya ufacık göçüklerde bile o parça komple değişiyor, Türkiyede hemen fırsatçılar arabayı değerine göre 2-3 bin altına almaya çalışıyor bu uygulamaları bize yaratanlar bilgisiz galerici zihniyeti oldu hangi ülkede doktordan veya bayandan diye araba satılıyor.

Burak arkadaşım bu olay rötuşlama olarak geçiyor, tabiki oradaki vernik ve boya kalınlığı azalıyor ama, boya tutmama veya tüm parçayı ufacık bir çizik için komple boyamaktan kurtarıyor, lokal çizikler için yapılıyor genelde, işlem yapılırken fotosunu çekmek ilerde satarken elinde bir belge olmasına sebep olur.

kaldıki aracı satmak istediğinizde aracı almak isteyen servise yada ustasına göstertiyor boyanmış parça zaten çıplak gözle dikkatli bakarsanız dahi kendini belli ediyor buna rağmen sorun yaşamamak için çiziğin fotosunu çekmek lazım her zaman için...
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: Toyota Corolla
Motor Tipi & Gücü: 1.6 115bg Dual VVti
Kilometre: 51000
Yakıt: Total
İsim ve Şehir: ist

İleti aykutk » 30 Mayıs 2011 11:01

Arkadaşlar benim anlatmak istediğim esasen arabayı ister tanıdık bir ustaya ister uzman bir ekspertize kontrol ettirdikten sonra ortaya çıkan bir durum, şahsen ben arabanın yürüyeninde bir şey yoksa ve ekspertiz bir iki yerde lokal boya var derse benim için sorun değil sonuçta bende bundan önceki satışlarımda bütün lokal boyalı yerleri gösterdim yaptırma evraklarıyla birlikte ona ramen gelip benden indirim talep etse asla yapmazdım, özetle benim için bir iki yerinde lokal boyalı bir araçla 0 hatalı bir araç arasında çok fark yok, yeterki bakımları düzenli yapılmış olsun.
aykutk
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1,5 DCI 80bg Dynamic
Kilometre: 55000
Yakıt: Euro Dizel
Lastik Markası: Dunlop SP Sport01
İsim ve Şehir: Bursa

Önceki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi