CLİO III SATIP YERİNE WOKS. JETTA VETA FORD FOCUS

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Re: CLİO III SATIP YERİNE WOKS. JETTA VETA FORD FOCUS

İleti erselyilgin » 17 Nisan 2011 13:08

1.2 clio focus u geçemez. Kafa tutması için port polish egzoz hava filtresi vb. uygulamaların çok sağlıklı bir şekilde yapılmış olması gerekir ki bu da çok etki etmez. En mantıklısı 1.2 de turbo olmuş olmasıdır. 1.2 turbo da sadece yurt dışında var ülkemizde yok o yüzden o gün focus kıyak geçmiş herhalde.
erselyilgin
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75HP
Kilometre: 8
Yakıt: Opet,BP
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti RPDiFOR » 09 Mayıs 2011 02:18

Merhabalar arkadaşlar gecen gün yazdığım yazımda düzeltme yapmak için yazıyorum söz ettiğim araç Focus değil fiesta benim iş yerim yenimahallede veliefendi hipodrom yoluna yakın orda shell benzinlikte gördüm aynı aracı sahibi ile konuştuktan sonra aracın Ford Fiesta 1.2 Trend olduğunu öğrendim hata için üzgünüm yanlış olmasın düzeltiyorum
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: Toyota Corolla
Motor Tipi & Gücü: 1.6 115bg Dual VVti
Kilometre: 51000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: ist

İleti 35cem35 » 09 Mayıs 2011 08:03

ByOnder demiş ki:
RPDiFOR demiş ki:wolksvagenlerde ateşleme bobini 600 tl ve lpg de yakıyor bilgine focus hakkında bişi söyleyemem ama dizeli sanırım 2011 di performansı yetersiz geldi aracım 1.2 85 hp bvr inatlaştı ve geçemedi üstelik lpgden benzine dahi almadım aracımı

Yapmayın böyle gözünüzü seveyim polemik olsun istemem ama çocukça olmuş dizel focus diosun 1,2 yi yiyemedi diosun bu sahil turu atan ferraricinin yanından geçince yedim zanneden doğancı muhabbeti olmuş ... Hocam dizel focus 2 den 3 e geçerken bile patinaja düşüp yerinde duramayan bi alet . Tamam clio forum uyuzda bukadarda değil aracım 1,6 deseniz belki derim üstelik lpg de öylemi ?

+1 :D
35cem35
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75hp
Kilometre: 58000
Yakıt: Total lpg
Lastik Markası: DunlopSP01 185/60R15
İsim ve Şehir: izmir

İleti impossible » 09 Mayıs 2011 10:58

acentadan iki arkadaşım araba aldı, her ikisi de önce dizel araç kullanıyordu (astra 2005 dizel-fiesta 2005 dizel) ve aldıkları araçlar fiesta titanium benzinli-focus titanium benzinli
her ikisi de arabanın traktör gibi çalıştığını ve bu sesi içine çok aldığını, o yüzden benzinlisini tercih ettiklerini söylediler..
ek olarak ortak arkadaşımız aracılığıyla bir beyefendi benim 2008-dizel extrem'i satın almak istedi, mavi olanı, 2009 yeni kasa dizel fiesta'sını satıp clio bakıyordu,dedim sonuçta daha pahalı bi araba niye satıp benim aracımı düşündünüz, dedi ki hem çok yakıyor, hem motor sesi rahatsız ediyor,hem daha kolay savuruyor..
ki 5-6milyar daha ucuz bir araçtı benimkisi

jetta yı da oldum olası pek sevemedim ama 1.6 golf-V'im vardı fsi değil klasik benzinli, aynı yolu clio dizelle gittim, golf 2katı yaktı, üstelik golf'de tek başıma gece 90la gittim, clio'da 5yetişkin bir çocuk ve bagaj komple yığma dolu olarak..
mevzu bahsi geçen yolu da sürekli kullanırım, antalya-nazilli yolu, korkuteli üzeri yayla yolu..

eklemem gereken birşey de şudur, ben clio III lerimde hiç çekinmeden virajlara gaz keserek fren yaparak değil aksine gaz vererek girerim, bu benim için paha biçilemeyeek tek şeydir ve ben bu durumu o kadar araç kullanan ve değiştiren biri olarak sadece clio III'de gördüm, eski patronlarımın yeni seri a6 3.0 tdi sline - a4 1.8t sline araçları dahil olmak üzere :)
belki kendi aracım olmadığı içindir bu savunumum ama 20 yıldır da araba kullanıyorum sonuçta ..

bu da benim diyeceklerim..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti aykutk » 17 Mayıs 2011 21:06

Şirket aracı olarak focus ve fiesta kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ki ford arçlarının bu segmentinde yol gürültüsü standart paket içinde geliyor, üstelik yakıt tüketiminde fiestada karma kullanımda 4,8/100 km. altını hiç görmedim oysa clio 3 80bg karma kullanımda çok rahat 4.4 lt/ 100 km görmekteyim, tabiki jetta ve focus sınıf itibari ile clionun rakibi değil ama o paralara çok daha cazip araçlar alınabilir ben focus yerine yeni megan tercih ederim.
aykutk
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 DCI 80bg Dynamic
Kilometre: 55000
Yakıt: Euro Dizel
Lastik Markası: Dunlop SP Sport01
İsim ve Şehir: Bursa

İleti Burock » 18 Mayıs 2011 16:45

Bahsi geçen araçların her ikisini de kullandım. Focus 2 titanium donanım TDCİ yakın bir akrabamda vardı. 240NM Tork gerçekten çok iyi ivmeleme veriyor. Arkadaşların dediği gibi focusta yol gürültüsü iç trim sesi bolca mevcut. Benzinli ise normal bir performans vermekte, yani ne çok kötü ne çok iyi. Beğendiğim yönleri direksiyon tepkileri yol tutuşu yüksek hızlarda güven veren bir yapısı vardı. Jetta 2008 tsi(1.4 122hp) alt komşuma aldık. DSG ile 8LT ş.içi tüketimi var ve performansı bana göre gayet iyiydi. Hangisini seçerdin derseniz, şu an ikisini de almazdım. Her iki aracın da yeni kasası çıktı, Yanılmıyosam otosan focus 2'leri cazip fiyatlara satıyor. Kasayı dert etmezzseniz biraz kendinizi zorlayıp sıfır focus 2 alabilirsiniz. Sonuçta C segment değiştirmek her zaman iyidir. Bende bu aralar clio'dan sonra yeni kasa jetta mı alsam diye düşünüyorum. 1.2 105HP 175NM Tork ile gayet kafa karıştıyor. Kolay gelsin.
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Kilometre: 0
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

Önceki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi