Bir daha cila mı asla

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Bir daha cila mı asla

İleti aykutk » 17 Mayıs 2011 16:23

Arkadaşlar bu kadar servet düşmanı varken araba cilalamak mı bir daha mı asla, daha c.tesi arabamı turtle-wax hızlı cilayla pırıl pırıl parlattım, sonra erdeğe gittim, arabayı bırakıp sahilde dolaştıktan sonra geldiğimde gördüğüm manzara bütün günümü zehir etmeye yetti, pırıl pırıl parlattığım cliomu birisi muhtemelen anahtarla boydan boya cizmiş başımdan kaynar su döküldü resmen, hayır tam onu yaparken görsem muhtemelen o sivri cisimlen bende onu çizicem, bundan sonra dikkat çekmesin diye arabamı parlatmıcam, bu arada arbada hiç boya yok hiç bir kısmıda değişeni yok bu çizik nasıl kapatılacak hiç bilmiyorum boyatmakta istemiyorum, çizik tırnağa takılan cinsten malesef, arabamın rengi gök yüzü grisi önerisi olan varsa şimdiden teşekkürler.
aykutk
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 DCI 80bg Dynamic
Kilometre: 55000
Yakıt: Euro Dizel
Lastik Markası: Dunlop SP Sport01
İsim ve Şehir: Bursa

Re: Cila Tercihlerimiz ve Uygulamalar

İleti ORELİUS » 17 Mayıs 2011 16:28

aykutk demiş ki:Arkadaşlar bu kadar servet düşmanı varken araba cilalamak mı bir daha mı asla, daha c.tesi arabamı turtle-wax hızlı cilayla pırıl pırıl parlattım, sonra erdeğe gittim, arabayı bırakıp sahilde dolaştıktan sonra geldiğimde gördüğüm manzara bütün günümü zehir etmeye yetti, pırıl pırıl parlattığım cliomu birisi muhtemelen anahtarla boydan boya cizmiş başımdan kaynar su döküldü resmen, hayır tam onu yaparken görsem muhtemelen o sivri cisimlen bende onu çizicem, bundan sonra dikkat çekmesin diye arabamı parlatmıcam, bu arada arbada hiç boya yok hiç bir kısmıda değişeni yok bu çizik nasıl kapatılacak hiç bilmiyorum boyatmakta istemiyorum, çizik tırnağa takılan cinsten malesef, arabamın rengi gök yüzü grisi önerisi olan varsa şimdiden teşekkürler.

çok geçmiş olsun
bende gök gri,bordo yada siyah clio araç bakıyordum devamlı .güzel bi cila ile gerçekten harika gözküyorlar.sırf bu çizik çizilme durumdan dolayı vazgeçtim.kum beji denk geldi ve aldım.malesef sokaklarda böyle servet düşmanı hazımsız hasta ruhlu insanlar geziyor.bu durumu gerçekten insan hazmedemiyor.
ORELİUS
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Faz I Dyn.
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCİ
Kilometre: 63000
Yakıt: EURODİESEL
İsim ve Şehir: bursa

Re: Cila Tercihlerimiz ve Uygulamalar

İleti baybilir » 17 Mayıs 2011 16:45

çok geçmiş olsun aynı olay benimde başıma geldi.Benim arabanında dört kapısındada 30 cm e yakın anahtar çiziği var. Müsait bir zamanda mini onarıma götüreceğim bilmiyorum nasıl bir işlem yapacaklar. sen ne kadar özensende bir yere sürtmeden çarpmadan kullansanda böyle kanı bozuklar geliyor insanın bütün hevesini kırıyor.
baybilir
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 65 HP
Kilometre: 85000
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Continental CPC 2
İsim ve Şehir: MEHMET İSTANBUL

Re: Bir daha cila mı asla

İleti serkcakmak » 17 Mayıs 2011 17:43

Benim servet düşmanım insaflıymış. Evimin yakınında otopark gibi korunaklı bir yer var aracımı sürekli oraya bırakırım. Geçenlerde yer olmaması nedeniyle sokağa bırakmak zorunda kaldım. Sadece bir gece sokakta kalan clio'mun sol arka lastik üzerini anahtar gibi bir şeyle, derin bir şekilde, 35-40 cm çizmişler. İçime oturdu ama senin olay çok fena. Olay anında orda olup elini kırmak lazım.
serkcakmak
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2007
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 68999
Yakıt: Shell & Total
Lastik Markası: Dunlop Sport
İsim ve Şehir: Serkan İstanbul

İleti hasanozf » 17 Mayıs 2011 19:45

memlekette serseri çok. göze çarpan bir şey gördüğünde cahil bir insanın o şeye zarar veresi geliyor sanırım.
hasanozf
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio3 Faz1 Extr2009
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 77000
Yakıt: total excellium dize
Lastik Markası: michelin 185/60/15
İsim ve Şehir: Hasan

İleti aykutk » 17 Mayıs 2011 20:37

Bunu yapan insanın tedaviye ihtiyacı var tabi insan denebiliyorsa ona, kaskodan boyatsam hasarsızlığım gidicek birde yurdum insanı arabayı satmaya kalksam arabaya kaza yapmış muamelesi yapmıyormu anlaşlılır iş değil
aykutk
ONBASI
ONBASI

İleti 35cem35 » 17 Mayıs 2011 20:58

Öncelikle geçmiş olsun. Bende bir haftadır pasta cila yapayım diyordum.
Bazı kaskolar Auto King ile anlaşmalı olarak hasarsızlığı bozmadan göçük ve çizikleri karşılıyor. Poliçenizde belirtilir. Ya da Auto King ile görüşün yol göstereceklerdir.
35cem35
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75hp
Kilometre: 58000
Yakıt: Total lpg
Lastik Markası: DunlopSP01 185/60R15
İsim ve Şehir: izmir

İleti burak120320 » 18 Mayıs 2011 18:16

Geçmiş olsun.. boyatmak zorunda kalırsan eğer boyadan önce çiziklerin fotoğraflarını çek, satarken işine yarayacaktır.
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti filzof_alican » 19 Mayıs 2011 14:55

geçmiş olsun hocam
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: 2010 Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105bg
Kilometre: 30000
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop 205x55x15
İsim ve Şehir: blacksea

İleti Devrim » 19 Mayıs 2011 20:08

aykutk demiş ki:Arkadaşlar bu kadar servet düşmanı varken araba cilalamak mı bir daha mı asla...

Öncelikle geçmiş olsun. Herhalde hemen çoğumuzun başına gelmiştir. Benim bagajı da çizmişlerdi fakat cilaladığım için değildi. Diyeceğim şu ki bence konu başlığınız yanıltıcı. Sizin sorununuz "cila" veya "cilalamakla" ilgili değil, karaktersiz biri ya da birilerine denk gelmiş olmanız...

Hatta bu sebeple aynı iletiyi gönderdiğiniz "Cila Tercihlerimiz ve Uygulamalar" konsundaki iletileri buraya taşıdım, bilginize. Lütfen farklı yerlere aynı iletileri göndermeyelim...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti reis45 » 22 Mayıs 2011 22:02

Geçmiş olsun kardeşim,üzüntünü gönülden paylaşıyorum benimde başıma geldi önceki arabamı bir kaç kez çizdiler bu tür insanlar dan bizim burdada var malesef canın sağ olsun olmasaydı iyiydi.
reis45
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85bg
Kilometre: 6000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Bridgestone ER 300
İsim ve Şehir: Mustafa Manisa

İleti oguz1 » 23 Mayıs 2011 09:01

Geçmiş olsun, Çok can sıkıcıdır bilirim. Yapılacak ilk iş bu işlerle uğraşan yerlerle konuşmak mesela otoking, boyatmak en son seçenek olsun. Derin cizikleri doldurup pastayla aynı seviyeye getiriyorlar. Cila atıyorlar. Bir miktar iz olsada boyatmamak en iyisi.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti aykutk » 23 Mayıs 2011 11:01

Verdiğiniz bilgiler içinteşekkürler, bursadaki autoking ince işlerle uğraşma taraftarı pek değil boyanması lağzım diye kestirip attılar birde ellerinde bu renk boya falan olmadığı gibi birşeyler geveledi, ordaki tavır çok hoşuma gitmedi sanayide bir arkadaşın tanıdığı iyi bir usta varmış vakit bulabilirsem gidicem, çünkü gördükçe arabadan soğuyorum.

Devrim bey ,sıklıkla karşılaşılan bir konu diye genel konularda paylaşma gereği duydum, arkadaşlar tecrübelerini paylaşır diye dikkat çekici bir başlık kullandım, ilk paylaştığım yer cila ve uygulamaları kısmından kaldırmayı da unuttum kusura bakmayın.
aykutk
ONBASI
ONBASI

İleti clio34 » 26 Mayıs 2011 01:58

Geçmiş olsun aykut Benim araçta aynı renk ve aynı şekilde her tarafını çizdiler.Artık aracı 2 ayda bir yıkatıyorum.autoking e gelince çok ilgisizler.Bende götürdüm çizik için aracın yarısını boyamaya kalktılar.bende boyatmadım.Oto boyacısından aynı renk 100 gr boya aldım birde ince uçlu fırça kendim rötuşladım.Boyayı sakladım çizildikçe boyuyorum tavsiye ederim.
clio34
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65
Kilometre: 50000
Yakıt: total,shell,bp
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: ibrahim- istanbul

İleti RPDiFOR » 26 Mayıs 2011 02:19

Aynı çiziklerden benim arabamdada bolca var 2 kapı boydan boya 2 çamurluk boydan boya görünce kafayı sıyırdım ama öyle bıraktım 5 6 ay bişi yapmadım gördükçe sinirim oynuyordu en son aracıma tam 6 kat turtle wax sıvı cila attım teflon yada nano olanından değil en düzünden :D totalde 11 saat ugraştım çamırluktakiler ve ön kapı çizikleri tamamen gitti arka kapı o kadar derinki çizik giderici zımbırtılar aldım hiç bi işe yaramadı ve en son ÇOK DİKKATLİ DİNLEYİN kaportacıya gittim tanıdığım biri dedim bu arka kapıyı aracın orjinalliğini bozmadan ne yapabiliriz aracın verniğine inmediyse zımparayla alırım dedi anlamadım tabi sülahiyle su getirdi çiziğe dök dedi sonra başladı zımparalamaya :S içim gitti tabi daha sonra bikaç kimyasalla ve en son pastayla ovaladı bum çizik yok gitti geri gelir dedim ama 9 ay daha geçti cilaladığım yerlerdeki çizikler belirginleşmeye başlayınca oralarada yaptırmaya gittim ön çamurluklar plastik :S onlara olmaz dedi ön kapıya yaptı oda gitti ama çamurluklar duruyor 3 ayda bir arabamı rezil eden zata bikaç kelam edip cila yapıyorum
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: Toyota Corolla
Motor Tipi & Gücü: 1.6 115bg Dual VVti
Kilometre: 51000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: ist

Sonraki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi