hasmer demiş ki:Herkese Merhaba ,hafta sonu foruma bakamadığımdan yanlış anlaşılmayla da olsa bir tartışma başlatmış olduğumu görüyorum.Arkadaşlar benim amacım tamamen ön yargısız "segment farkını da belirterek" aktif olarak 3 yıldır kullandığım bir araçla eşimin kullanımı için yeni aldığımız aracı "bilimsel ve teorik açıdan bakmaksızın ,sadece kullanıcı açısından değerlendirerek" görüşümü belirtmek ve belkide merak edecek olanlara bir fikir vermekti.Ben clio yu auris veya astra ile karşılaştıramam (ha bu arada sözü geçen iki aracı da fikir sahibi olacak kadarda kullanmam ve bilmeme rağmen) çünkü bizim auris,astra,308'imiz yok ama verso'muz var , eşime aitte olsa clio'muz da var.Clio'yu sevdiğimiz vede aynı sınıfındaki araçlarla karşılaştırdığımızda sunduğu avantajlar(yakıt ,güvenlik,donamın vs.) nedeniyle 2 aylık araştırma, karşılaştırma sonucu aldık , şu anda (araç 10 günlük) seçimimizden memnun ve mutluyuz...Hafta sonu clio ile 200 km kadar yol yaptık(istanbul-çatalca otoban ve çatalca-saray arası köy yolları).Araç rodajda "ayrıca tam da tanımadığım ,tepkilerinin ne olacağını bilemediğim" için limitlerde kullanamadım.Ancak gerek otobanda (130'u geçmedim) gerekse virajlı köy yollarındaki kullanımında kesinlikle güven verdi.Limitlerine yakın kullanımda Verso ile 80-90 km/h ile geçtiğim virajları clio ilede 60-70 le(limitlerini zorlamadan) geçtim.Sadece dönüşte otobandaki(İstanbulda pazar akşamı ciddi rüzgar/fırtına vardı) yanal rüzgarlardan etkilendiğini ama sürücüsünüde strese sokmadığını söylemeliyim.Sn.dikmenibo , verso sınıfı ve tipinden beklenmeyecek derecede iyi yol tutan (eski toyotacı olduğum için corolla hatchback ve auris den iyi , corolla sedandan da çok iyi olduğunu iddia edebilirim;sorulursa toyota yetkili satıcılarıda bu görüşümü teyit ederler.Verso cliodan sadece 125 kg daha ağır(1385 kg) 17-18 cm daha yüksek(167cm) , 34-35 cm daha uzun(436cm) bir araç ancak arkaya çok yakın konumlandırılmış aksı sayesinde iyi yol tutuyor.Clio'muz ise ona yakın ve tatmin edici.Amacım sadece fikrimi söylemekti , yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.Görüşümce forumlarda amaç tartışarak öğrenmek olmalı. Ben sizlerden çok şey öğrendim, selamlarımla...
bir tartısma söz konusu dil zaten merak etmeyin forumumuzda öle seler olmaz olamaz..tabiki görüslerinizi söliceksniz tabiki fikirlerde buluncaksınz herkes nasıl yapıyorsa sizde aynı sekilde bizlerle bilginizi düşüncelerinizi paylasıcaksnız ki bu sayede forum aktif halde olcak..o sizin görüsünüzdü astra ile kıyaslama olmaz clio sınıfındaki araclar ile kıyaslanırsa dogrudur ama hani sınıfına göre iyi olunca bir üst araclarla kıyaslanma meydana gelyor.. :D birde kcük sınf araclar ne olursa olsun rüzgardan cok etkilenir buna ford vw renault toyota fıat opel hepsi dahil.. :crazy: