Cam Açma-kapama düğmelerinde gece ışık yok.

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Re: Cam Açma-kapama düğmelerinde gece ışık yok.

İleti sezgin bey » 03 Nisan 2011 22:21

Güzel çalışma smach pekala siz kapı grubunun ordan park voltajımı aldınız yoksa kontak sinyalimi çünkü sanırım orda tesisat yoktu. Ve sağ kapı içinde sağ orta kapı direğinin ordan ayrıca bir kontak hattı çektim ben ve zaten arkalar en basidi. Çünkü arkaların içinde kontak ceyranı var. Kapı kartonunu sökmeden sol kapı cam açma grubunu sökünce tırnaklar yamulduğundan o grub elle oynanınca yerinde oynama yapıyor.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIO-3 F-2 EXECUTİVE
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85 BG.G/TOUR
Kilometre: 21000
Yakıt: TOTAL EXCELLIUM EURO
Lastik Markası: BRIDGESTONE TURANZA
İsim ve Şehir: SEZGİN BEY

İleti sezgin bey » 03 Nisan 2011 22:29

Güzel çalışma olmu eline sağlık parktan benim voltaj almamamının sebebi komple göğüsü sökmem gerektiği idi ve bence kontaktan almak daha mantıklı ve çok güzel oldu. Smach çakmaktada led lamba var ona da parktan çekebilirsin vitesin ordan sök komple kablolar klima altından geçiyor zaten.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Smach » 04 Nisan 2011 06:49

sezgin bey. kontak ceyranından aldım elektiriği ve sanırım cam açma motorunun elektiriği oluyor alğığım voltaj. sadece cam açmaya gelen voltajı köprü yaparak ledlerede verdim. sol kapı düğmeleri sökerken biraz zorlandım 2 tane metal tırnak vardı. bi tanesi eğildi ama benden kaynaklı değildi sanırım çünki büküm yeri çap olarak bükülmüş bu yüzden bende zorlayınca eğildi biraz ama normal haline getirince bi sorun teşkil etmedi. 2 cam otomatik benim ve 2 şer cm lik kablolarla işi çözdüm. sadece dağru pimi ararken cam açmaların kontak sigortası attı. bişey daha dikkatimi çekti sigorta kutusunda tek 25lik sigorta cam açma motorlarının ki diğerleri daha düşük. neyse bu hafta çakmaklığa zaman yetmedi ama önümüzdeki hafta onuda halledecem. yine çakmaklığa gelen voltajı kullanıp lede vercem. kontağı açtıgım zaman ledler yanıyor. parklara bağlı değil. ama bu olayı yaptıkdan sonra elektirikçi abimle çok güldük. renaultun böyle bişiyi neden yapmadığına anlama veremedik. şöyle bişeyde geldi aklımıza. fabrika bu ledlere parkdan voltaj çekmek için tesisattan kaçtı. düğmelerde önceki üretimlerden fazla kaldığı için içinde led hala var. ama akıllarına park olmassa kontak olsun gibi bir durum gelmemiş. ve sanıyorum ki ilerki yıllarda düğmelerin içinde led de olmayacak ve bu ışıklar hiç bi şekilde yanmayacak.
Smach
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Grand Tour
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 8000
Yakıt: Shell V-Power
Lastik Markası: Michelin Energy
İsim ve Şehir: Şamil / Kayseri

İleti sezgin bey » 04 Nisan 2011 13:38

Sevgili Smach sağ kapıya kontak cereyanı gelmiyordu benim araçta bende o cereyanı sağ orta kapı kirişinden hat çektim sağ kapıya ve sağ kapıya giren tüm elektrik tesisatına ait kapı gövde geçiş jakı içinden gözle görünerek geçiyor. sizin araçta sağ kapıda kontak cereyanı varmıydı yoksa aynı benim gibi kapı kartonunu söktünüzmü?
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Smach » 04 Nisan 2011 14:40

sezgin bey demiş ki:Sevgili Smach sağ kapıya kontak cereyanı gelmiyordu benim araçta bende o cereyanı sağ orta kapı kirişinden hat çektim sağ kapıya ve sağ kapıya giren tüm elektrik tesisatına ait kapı gövde geçiş jakı içinden gözle görünerek geçiyor. sizin araçta sağ kapıda kontak cereyanı varmıydı yoksa aynı benim gibi kapı kartonunu söktünüzmü?

benim sizin araçta gördüğüm sağ kapı iç kolu bendekinden farklı ama mantık olarak o düğme cam motorunu çalıştırıyorsa eğer mutlaka ordada elektirik olması gerekiyor. belki dalgınlıkla kontak kapalı iken bakmış olabilirmisiniz. benim sağ kapıdaki soket 6 pinli bir soketti. ama pinlerden biri boştu. o boş olana gelen voltajlardan soket yapıp verdim lamba yandı. hatta voltaj gelen kablonun rengi mor veya eflatun gibi birşeydi hatırladığım kadar ile.2 kapıdada direk soketten voltaj alıp 2cm lik bi kablo ile boş olan yere ( iki sokettede gelen voltajın caprazında kalan boş yer) bağladım o kadar. hiç bir kapı döşemesini felan da sökmedim. ayrıca soketlere ve kablolarada zarar vermedim. resimdende görüldüğü gibi sıkı temas edecek şekilde sıkıştırdım sadece. bi sorun olması durumunda orjinali bozmadan kabloları çıkararak hiç olmamış gibi görünmesi için.
Smach
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti sezgin bey » 04 Nisan 2011 21:26

Yok Smach benim sağ kapıda kontak ceyranı yoktu. O yüzden ben haricen çektim. Bu garantiden çıkma durumu nasıl olabilir yani servise aracında olan herhangi elektriki bir arıza ile gidersenmi onlar anlarsamı çıkarıtırlar garantiden yoksa sen yağ değişimine gittin onlar fark etti öyle mi çıkartırlar. Yada hiçbir arıza çıkmadı ve fark ettiler sende söyledim ama aracında arıza yok o zaman kıllık olsun diye çıkartırlarmı? Sonuçta istediğin kadar jaklı yap bu sök tak çocuk oyuncağı değilki yaptınmı hiç ellemeyecksin değilmi.Yok servis görecek diye sök yeniden tak saçma bence nasıl çıkıyor bu garantiden bu araçta arıza olursamı birde aracı bilgisayara bağlatınca bu tadilat belli olmaz sanırım değilmi?
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Smach » 05 Nisan 2011 05:05

elektriksel bir arıza olması durumunda yada cam motorlarında sıkıntı cıkması durumunda kıllık olsun diye sen buralarla oynamıssı sen yaptın diye suçu yıkıp garantiye girmez diyebilirler. onun dışında genel bakıma gidince way arkadaş bunun lambaları yanmıyordu sen naptın da yaktın diye soracaklarını sanmıyorum adamlar daha o lambaların yanıp yanmadığını bile bilmiyorlar.
Smach
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti sezgin bey » 05 Nisan 2011 18:03

Sevgili Smach pekala araç bilgisayara bağlansa bu yaptığımız tadilat gözükürmü sence acaba?
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Smach » 06 Nisan 2011 04:59

hiç sanmıyorum görüneceğini. çünki sadece kablo çektik. yazılımla veya o ledlerin yanıp yanmadığını kontrol için bir uygulama yapmamıştır renault.
Smach
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti Smach » 06 Nisan 2011 13:30

erim o saydıklarını imkansız yapmamışlardır yapmazlarda zaten. torpido ve bagaj lambası birde ledlerin tesisatını yapmayan onları hiç yapmaz. hazır ışıklandırma olayına girmişken torpidoyuda aydınlatayım dedimufak bi çalışma yaptım. onuda torpido ile ilgili bir konu vardı oraya açayım konular karışmasın.
Smach
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti erselyilgin » 17 Nisan 2011 13:10

Hayır arkadaşlar olay o değil. Bunu iptal etmelerinin amacı şu. Düğme zamanla ısınıyormuş ve içindeki ampul patlıyormuş.
Sıkıntı burdan kaynaklanıyor :)
erselyilgin
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75HP
Kilometre: 8
Yakıt: Opet,BP
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Devrim » 18 Nisan 2011 10:07

Düğmenin içindeki aydınlatma gereci minik ampul mü yoksa LED mi? Şu yüzyılda LED kullanılıyordur diye düşünüyorum.
O güçte yanan LED de ısınmaz patlamaz diye biliyorum.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Smach » 18 Nisan 2011 12:05

Devrim demiş ki:Düğmenin içindeki aydınlatma gereci minik ampul mü yoksa LED mi? Şu yüzyılda LED kullanılıyordur diye düşünüyorum.
O güçte yanan LED de ısınmaz patlamaz diye biliyorum.

minicik bir LED piyasada kullanılan elektronikçilerde bulunan mantar LED denen zımbırtının 5/1 i büyüklükte diyebilirim. o yüzdende çok az ışık veriyor belli belirsiz. uygun zaman bulursam resmini çeker koyarım.
Smach
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti yasinozkan » 18 Nisan 2011 21:26

2010 model cliom var, cam açma-kapama düğmelerinde ışık var ancak torpidoda yok..
yasinozkan
ER
ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 80
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: ank

İleti serkcakmak » 18 Nisan 2011 22:07

bir aydır kullandığım aracımın (2007 1.5 Authentique) cam açma kapama düğmelerinde ve çakmağında led olup olmadığına dikkat etmemiştim. Az önce baktım varmış. :)
yeni modellerde aydınlatma olmaması tam anlamıyla saçmalık. Bu tasarrufla felan açıklanacak bir şey değil. Aracınızda bu özellik yok felan diye açıklama yapmaları da komik. Bu zaten bir özellik ve araca değer katan bir şey olmamalı. yeni araçlarda standartlaşan bir durum. Ucuz olsun diye üretilen yeni clio symbollerde bile var. Renault clio symbollarda air bag, abs yi koymamış ama ledleri eksik etmemiş.
serkcakmak
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2007
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 68999
Yakıt: Shell & Total
Lastik Markası: Dunlop Sport
İsim ve Şehir: Serkan İstanbul

Önceki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi