sezgin bey demiş ki:Sevgili Smach sağ kapıya kontak cereyanı gelmiyordu benim araçta bende o cereyanı sağ orta kapı kirişinden hat çektim sağ kapıya ve sağ kapıya giren tüm elektrik tesisatına ait kapı gövde geçiş jakı içinden gözle görünerek geçiyor. sizin araçta sağ kapıda kontak cereyanı varmıydı yoksa aynı benim gibi kapı kartonunu söktünüzmü?
benim sizin araçta gördüğüm sağ kapı iç kolu bendekinden farklı ama mantık olarak o düğme cam motorunu çalıştırıyorsa eğer mutlaka ordada elektirik olması gerekiyor. belki dalgınlıkla kontak kapalı iken bakmış olabilirmisiniz. benim sağ kapıdaki soket 6 pinli bir soketti. ama pinlerden biri boştu. o boş olana gelen voltajlardan soket yapıp verdim lamba yandı. hatta voltaj gelen kablonun rengi mor veya eflatun gibi birşeydi hatırladığım kadar ile.2 kapıdada direk soketten voltaj alıp 2cm lik bi kablo ile boş olan yere ( iki sokettede gelen voltajın caprazında kalan boş yer) bağladım o kadar. hiç bir kapı döşemesini felan da sökmedim. ayrıca soketlere ve kablolarada zarar vermedim. resimdende görüldüğü gibi sıkı temas edecek şekilde sıkıştırdım sadece. bi sorun olması durumunda orjinali bozmadan kabloları çıkararak hiç olmamış gibi görünmesi için.