CLİO III SATIP YERİNE WOKS. JETTA VETA FORD FOCUS

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

CLİO III SATIP YERİNE WOKS. JETTA VETA FORD FOCUS

İleti kralyengec » 03 Nisan 2011 20:26

Slm arkadaşlar ben clio 3 ü satıp yerine wolksvagen 2008 jetta veya ford 2008 focus dizel veya benzin lpg almayı düşünüyorum sizlerin değerli yorumlarını rica edicem şimdiden teşekkürler 30.000 tl civarı tavsiyelerinizde dikkate alınacaktır :)))
kralyengec
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 v 75 bg
Kilometre: 23000
Yakıt: opet
İsim ve Şehir: hakan izmir

Re: CLİO III SATIP YERİNE WOKS. JETTA VETA FORD FOCUS

İleti RPDiFOR » 03 Nisan 2011 21:10

wolksvagenlerde ateşleme bobini 600 tl ve lpg de yakıyor bilgine focus hakkında bişi söyleyemem ama dizeli sanırım 2011 di performansı yetersiz geldi aracım 1.2 85 hp bvr inatlaştı ve geçemedi üstelik lpgden benzine dahi almadım aracımı
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: Toyota Corolla
Motor Tipi & Gücü: 1.6 115bg Dual VVti
Kilometre: 51000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: ist

İleti Leon_01 » 03 Nisan 2011 22:38

focusla 1.2 clioyu geçemiyosa şöföründe iş yoktur onun
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 28000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: ADANA

İleti RPDiFOR » 03 Nisan 2011 23:24

Leon_01 demiş ki:focusla 1.2 clioyu geçemiyosa şöföründe iş yoktur onun

şehir içinde geçemez 1.2 1.4 yada 1.6 dan daha çabuk döner daha hızlı devir alır otobanda 1.2 nin hiç şansı olmasada şehiriçinde avantajlıdır şöförlüklede ilgisi yok adam elinden geleni yaptı motorunun sesini müzik açık arabamın içinden duyuyodum
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti kralyengec » 05 Nisan 2011 20:12

yorumlarınızı bekliyorum
kralyengec
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 v 75 bg
Kilometre: 23000
Yakıt: opet
İsim ve Şehir: hakan izmir

İleti ByOnder » 05 Nisan 2011 21:28

RPDiFOR demiş ki:wolksvagenlerde ateşleme bobini 600 tl ve lpg de yakıyor bilgine focus hakkında bişi söyleyemem ama dizeli sanırım 2011 di performansı yetersiz geldi aracım 1.2 85 hp bvr inatlaştı ve geçemedi üstelik lpgden benzine dahi almadım aracımı

Yapmayın böyle gözünüzü seveyim polemik olsun istemem ama çocukça olmuş dizel focus diosun 1,2 yi yiyemedi diosun bu sahil turu atan ferraricinin yanından geçince yedim zanneden doğancı muhabbeti olmuş ... Hocam dizel focus 2 den 3 e geçerken bile patinaja düşüp yerinde duramayan bi alet . Tamam clio forum uyuzda bukadarda değil aracım 1,6 deseniz belki derim üstelik lpg de öylemi ?
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti Leon_01 » 05 Nisan 2011 22:51

ByOnder demiş ki:
RPDiFOR demiş ki:wolksvagenlerde ateşleme bobini 600 tl ve lpg de yakıyor bilgine focus hakkında bişi söyleyemem ama dizeli sanırım 2011 di performansı yetersiz geldi aracım 1.2 85 hp bvr inatlaştı ve geçemedi üstelik lpgden benzine dahi almadım aracımı

Yapmayın böyle gözünüzü seveyim polemik olsun istemem ama çocukça olmuş dizel focus diosun 1,2 yi yiyemedi diosun bu sahil turu atan ferraricinin yanından geçince yedim zanneden doğancı muhabbeti olmuş ... Hocam dizel focus 2 den 3 e geçerken bile patinaja düşüp yerinde duramayan bi alet . Tamam clio forum uyuzda bukadarda değil aracım 1,6 deseniz belki derim üstelik lpg de öylemi ?

bende sizin söylediğinizi söyledim.dizel focus kullanmadım ama teyzemlerim 1.6 dizel fiestasını çok kullandım gaza dokunduğum anda fırlıyo araba bizim 1.2 yanına bile yaklaşamaz focusun da bizimkilerden hantal olabileceğine ihtimal vermiyorum açıkçası
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Bayram » 05 Nisan 2011 23:09

O aracın baskı balatası bitikmiş demekki
Motor bağırıyor ama araç gitmiyor :D
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti ByOnder » 06 Nisan 2011 00:06

Yani trafikte kapışdığını düşünmek bile yersiz bi iddaa bakalım kapışdığın insanın senden haberi varmı neyse okadar konuştuk bari başlık sahibi arkadaşada cevap verelim

Kardeşim beklentin neler onu düşünmen lazım tabiki bikere segment atlayacaksın bunun farkını konfor güvenlik performans donanım olarak bariz hissedeceksin ve memnunda olacaksın bunu tartışmanın anlamı bile yok clio dan inip focusa binilirmi arkadaş die kimse demez fakat herşey bundan ibaret değil . Vergin yakıtın bakımın yedek parçan herşeyin ikiye katlayacak en az mesela 3 6 yaş arası oldunu düşünelim 304 tl yerine 524 tl ödeyeceksin yıllık mesela benim için bu fark asla 1300 cc üzeri araç almama sebebimdir ama herkez için geçerli değil tabi 200 lira ne olurki deiyende vardır... bunun gibi işte önceliklerinizi iyi belirlemelisiniz
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti RPDiFOR » 07 Nisan 2011 17:44

ByOnder demiş ki:

uzun düzlüklerde focus clio yu tabiki gecer özellikle 1.2yse yalnız şehir içi yogun trafikte hiç şanş vermiyorum özellikle kısa mesafelerde kucuk motor her zaman çabuk toparlar kendi aracınızda clio deneyebilirsiniz
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti Leon_01 » 07 Nisan 2011 19:26

ivmelenmede önemli olan şey torktur.bizim araçların torku 105ken bahsi geçen focusun 240.hala neyin tartışması yapılıyo anlamış değilim küçük motor neyi toparlıyo yani yoğun trafik dediğiniz muhtemelen kalkış esnasındaki hareket,onda da söylediğim değerler ortada.focusun tek dezavantajı kasasının ağırlığı olabilir onu da motor gücüyle çok çok rahat kapatıyo zaten.
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti ByOnder » 07 Nisan 2011 22:39

RPDiFOR demiş ki:
ByOnder demiş ki:

uzun düzlüklerde focus clio yu tabiki gecer özellikle 1.2yse yalnız şehir içi yogun trafikte hiç şanş vermiyorum özellikle kısa mesafelerde kucuk motor her zaman çabuk toparlar kendi aracınızda clio deneyebilirsiniz

Hocam yoğun trafiğin kalkışla ivmelenmeyle ne alakası var yani muhabbet iyice akıl almaz hale geliyo yada anlaşamıyoruz aracın boyut olarak küçük olmasınımı bi avanyaj görüyorsunuz yoksa anlamadın yani dar yerlerde clio geçer focus kalır gibimi birşey sölemek istiyorsunuz yani trafik arabanın gidişini ancak böle engeller evet isterse 5000 CC olsun önü kapalıysa gidemez :) ama tartışmamız bu değil tartışmamıza gelirsek hiçbir 1,2 clio 1,6 dizel focus u ne kalkışda ne uzun yolda ne 100 metrede ne 400 metrede geçemez böyle bir ihtimal söz konusu değil 2 aracıda çok iyi tanıyorum
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti Bayram » 08 Nisan 2011 08:23

Konu neden takıldı anlamadım.
Birgün ailem ile sakin bir şekilde tarfikte ilerliyorum sağdan bir Kango önünden sol serite ordan tekrar orta şerite ilerliyor ama benim önümden geçerken ben anlık ani fren yapmak zorunda kaldım
Sakin sürüşten vazgeçtim 2 alt vites devir kırmızıya çok yakın bir üst vites sonra gene aynı eşim dur yapma bırak gitsin bağırıyor baktım trafiğin ortalama 70-80km hızla ilerlediği yerde 120km'ye çıkmışım ama hala kangonun tamponuna yapışamadım eşiminde baskısıyla vazgeçtim
Sonuç kullandığım araç ClioIII 1.2 değilde bahsi geçen araçlardan biri olmuş olsaydı vites düşürmeden o aracı yakalar ya o beni darp eder yada ben onu darp ederdim.

Bak ClioIII 1.2 kullanmanın bir avantajı daha
Kango'ya yetişemiyor
Araç hızından şikayetçi değilim elbette standart kullanım için uygun hani forma giripde 1.2 hakkında yorum arayanları yanlış yönlendirmeyeyim.
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti ByOnder » 08 Nisan 2011 12:33

Yani araçlarımız performans aracı değil ve ben bundan şikayetçide değilim çünkü biz bunu bilerek aldık tamamen tasarruf odaklı bi araç ama buna rağmen 16 valf olması elektirik ve elektronik sisteminin teknolojisi sayesinde gayet ideal bi araç...

Arkadaşın küçük motor büyük motoru kalkışda yer dediği örnek şu iki araca verilir doğrudur mesela 1,6 cc 106 GTI düşünelim 2,0 bi BMW 520 yi kalkışda yer bu buna örnektir ama bu küçüldükçe motorun aracın serileşeceği anlamına gelmez
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti elensi59 » 11 Nisan 2011 19:54

focus bambaşka bi araç :) çok tecrübe ettim tavsiye ederim ve focus alıcak param olursa düşünmem alırım :) yada dizel s40 :)
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

Sonraki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi