alper » 17 Şubat 2011 17:12
Arkadaşlar,
Triger fiyatını özel piyasada öğrenip, yetkili servislerle karşılaştırmak için aksaray-İstanbuldaki parçacıları gezdim ;
Belkide Türkiye'nin yedek parçacıların en yoğun olarak faliyet gösterdiği bir yer.Triger fiyatı set olarak 100-120 TL arası.Ancak hepsinin ayrı bir satış stratejisi var.Bir dükkanda triger'in sahtesinin üzerine satılamaz yazıp,yanına da kendine göre/sözüm ona orjinal trigeri koymuş.Diğer dükkanda "abi bunların türlü türlüsü var,aldanma bak matbaada bastırıyorlar orj.reno ambalajını" dedi, "Adresini bile veririm matbaanın" dedi.Diğer dükkan aynı ürün için "orjinal ,git servise götür olmazsa para iade " dedi.Bir de trigerle beraber klima kayış ve gergi sisteminide değiştirilmesi gerekmekte olduğu için bunlarıda çok ciddiye almadan araştırdım, fiyatıda 50-60 tl civarında.
Tüm girdiğim dükkanlarda özellikle triger bilya üzerindeki simge ve noları aklıma yazdım,İnanırmısınız hiç biri biri ile tutmuyor harfi ile rakamı efendim siyah şeridi ile hepsi farklı.Sonuç olarak ;
triger set : 100
klima kayış/gergi : 50
Sanayideki isçilik : max 70
toplamda 220 tl'ye çıkılacak. (ama triger parçasına güvenmiyorum bu piyasada)
Ertesi gün ;telefonda istanbuldaki yetkili servislerden fiyatlar aldım.3 servis ile görüştüm. 500 700 arası fiyatlar aldım.En uygun aldığım yerdeki detayı vermek istiyorum size ;
triger set : 172
klime kayış/gergi : 197 (bu kalemi önemsemiyordum ama çok fiyat verdiler bence.)
isçilik : 150
toplamda 520 tl'ye çıkılacak. parça ve işçilik garantisi verdiler.
Bunun yanında şu bizim meşhur "mazot filtresi" ninde fiyatını araştırdım.Filtre ile ilgili forum sayfamızda önerilen mazot filtresinin aynısını burada çok uygun fiyata buldum 65 TL.(1 ay önce aracıma 110 TL alıp sanayide taktırmıştım.Delphi)Değiştirecek arkadaşlar bundan kullanabilirler gönül rahatlığı ile.
Reno servislerde de bu marka kullanılıyor,tek farkı birinde Delphi diğerinde hem Delphi hem renault yazıyor.Elime her ikisini alıp uzun uzun incelemiştim hatta.
Ben mazot filtresinde kafam rahat. fakat triger için kararsız kaldım.Tamam işlevi önemli biliyorum,riske girilmez ama ne bileyim 2 katından fazla fiyat farkı var.Yetkili servisten bir şekilde orjinalini elime alıp parçacılarla karşılaştırmak çok isterdim.Ama bu da mümkün değil gibi gözüküyor.
Konu ile ilgili bildiğim tavsiyelerden farklı bir yönlendirme yapacak var mı ? Benim durumuma düşen bir arkadaş varsa lütfen benimle/bizlerle paylaşsın derim.
Saygılar