Yardım

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Yardım

İleti zeuz06 » 03 Şubat 2011 09:50

Merhablar arkdaşlar aracımla ilgili birtakım problemler yaşıyorum siznlerirnde aynı problemleri yaşayıp yaşamadığınızı ve maliyetini merak ediyorum Şimdiden teşekürler.
Aracımı 1 ay önce 2.el olarak 34500 km satın aladım 2007 model clio 3 1.5 dizel beni şaşaırtan bir takım problemler yaşıyorum bunların bazıları ben aldığımda yoktu bu bir ay içerisnde başlayan problemler olduğu için hem merak ediyorum hemde şaşırıyorum problemlerimiz..

1- Bugün başlayan sabah gözlemlediğim bir problem le başlayım direksiyonumu sağa kırınca ince bir sürtünme sesi geliyor ki ilk defa bi aldığım bir arabandan böyle bir ses duydum
2- Bazı günler arabayı kaldırırken başlayan titreme özelikle yokuşlarda (Baskı balata diye tahmin ediyordum ) ama herzaman olmuyor bu km deki bir araba için anormal duruyor
3- ısıtma fanınının birinci kademesinden gelen ince ses
4 - Gaz pedalından gelen tireme çok sinir bozcu ...

bu km de ve bu modeldeki bir araba için bence gereğinden fazla gibi geliyor bu problemler... Teşekürler..
zeuz06
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI
Kilometre: 35000
Yakıt: DİZEL
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: BORA ANKARA

Re: Yardım

İleti ERDAL5 » 03 Şubat 2011 10:18

titreme benim racımdada oluyor ama benim aracım 110.000 de 2 ay icide bakımı yapılıp baskı balatası değişcek
senin aracının km az lastiklerin havalarını kontrol et derim havalar soguk oldugunu icin basınçlar düşmüş olabili

diger sorunlarınla ilgili bilgim yok
ERDAL5
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 80bg
Kilometre: 105000
İsim ve Şehir: istanbul

İleti zeuz06 » 03 Şubat 2011 10:28

Teşekürler hocam falla aracın km ortada model de öyle ve çok temiz duran bir araç adlığımı düşünüyorum bir kaç yere gösterdim aracı alırkende hiç kaçırma sıfır araç alıyorum say dediler.. ama.. bu problemeler biraz düşündürüyor Teşekürler.. tekrar
zeuz06
ONBASI
ONBASI

İleti gunesak » 03 Şubat 2011 10:35

Titremeyle ilgili sorununuz diğer araçlara göre nispeten daha yukarda ve geniş bir geçişle kavrama yapan debriyaj pedalına henüz alışamamış olmanızla ilgili olabilir belki. Ben de henüz birkaç haftadır kullanıyorum. Yeni yeni alışmaya başladım.
gunesak
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 73000
Yakıt: opet eurodizel
Lastik Markası: 185/60 R15
İsim ve Şehir: Güneş Akın Ankara

İleti zeuz06 » 03 Şubat 2011 10:40

Hocam 1 aydır kulanıyorum pedala alıştım fakat bahsetiğim gibi bazen yapıyor bazen yapmıyor bide sakin kualnırım ben dizel olunca daha da skin kulanıyorum ama.. bu problem halen devam ediyor anlamadım gitti
zeuz06
ONBASI
ONBASI

İleti zeuz06 » 03 Şubat 2011 19:45

Sanırım benden başka kimsenin başına gelmemiş
zeuz06
ONBASI
ONBASI

İleti Burock » 03 Şubat 2011 20:14

İkinci el olduğu için aracın geçmişinde nasıl kullanıldığı çok önemlidir. KM'ye çok takılmayın düzgün kullanılmayan bir baskı balata 500km'de bile bitebilir. Yaşadığınız sorunlarla ilgili malesef bir cevabım yok. Çünkü dizel tavsiyem yok. Yine de biraz bildiklerimi yazayım:
1- Sürtünme sesi solda da varmı? Duyduğunuz ses elektrohidrolik pompa sesi olabilir, megane 2 aracımda benzer bir ses duyuyordum. Daha önce yoktu da şimdi başladı ise, motor takozu ve rotil başlıklarına baktırın.
2- Titreme dizeller için çok anormal değil derler, ama ben kullanmadığım için yorum yapamayacağım.
3- Fan eğer yağlanırsa ses yapmayabilir diyebilirim, aracımda digital klima var zaman zaman ince sesler bende duyuyorum. Böyle durumları teybin sesini biraz daha açmakla geçiştiriyorum. :)
4- Bu da malesef çalışmadığım yerden gelen bir soru, benzinli aracımda böyle bir problem yaşamadım. Umarım sorunlarınızdan kısa zamanda kurtulursunuz.
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Kilometre: 0
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

İleti zeuz06 » 03 Şubat 2011 21:42

Merhaba burak cevapladığın için teşekürler.. direksiyondaki ses malesef rotlardan değil direk direksiyon simidinin altından geliyor sağa sola çevirince,Titremeden kastım bildiğimiz araba sarsılıyor nasıl analatayım hani gaz debreyij ayarını yapamıyorsun say onun gibi birşey fana geleince biraz araştırdım kronikler arasında sanırım üretim hatası olarak geçiyor bir arkadaş değiştirmiş :( yani tüm günü üzüntü içinde geçirdim bunların yüzünden yinede teşekürler...
zeuz06
ONBASI
ONBASI

İleti MaYuCeL » 04 Şubat 2011 00:39

zeuz06 demiş ki:Merhaba burak cevapladığın için teşekürler.. direksiyondaki ses malesef rotlardan değil direk direksiyon simidinin altından geliyor sağa sola çevirince,Titremeden kastım bildiğimiz araba sarsılıyor nasıl analatayım hani gaz debreyij ayarını yapamıyorsun say onun gibi birşey fana geleince biraz araştırdım kronikler arasında sanırım üretim hatası olarak geçiyor bir arkadaş değiştirmiş :( yani tüm günü üzüntü içinde geçirdim bunların yüzünden yinede teşekürler...

Ben degiştirdim direksiyon kutusunu. Sag yada sola cevirdigimde takırtı yapıyordu ve servise gittigimde degistirdiler.
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti zeuz06 » 10 Şubat 2011 01:48

B ugün servise gittim direksiyonuda hazır gelmişken göstereyim dedim sorunu bulduk air bag le ilgil bir tel varmış sanırım o yerinden oynamış çok elzem bişey değil şuan için ama artarsa ses değiştirelim dediler.. fiyat olarak da 250 tl verdiler.. bu arada konu ile ilgili cevap yazan tüm arkdaşlara çok teşekürler.. elinize sağlık
zeuz06
ONBASI
ONBASI

İleti turhank » 14 Şubat 2011 12:49

zeuz06 demiş ki:Merhablar arkdaşlar aracımla ilgili birtakım problemler yaşıyorum siznlerirnde aynı problemleri yaşayıp yaşamadığınızı ve maliyetini merak ediyorum Şimdiden teşekürler.
Aracımı 1 ay önce 2.el olarak 34500 km satın aladım 2007 model clio 3 1.5 dizel beni şaşaırtan bir takım problemler yaşıyorum bunların bazıları ben aldığımda yoktu bu bir ay içerisnde başlayan problemler olduğu için hem merak ediyorum hemde şaşırıyorum problemlerimiz..

1- Bugün başlayan sabah gözlemlediğim bir problem le başlayım direksiyonumu sağa kırınca ince bir sürtünme sesi geliyor ki ilk defa bi aldığım bir arabandan böyle bir ses duydum
2- Bazı günler arabayı kaldırırken başlayan titreme özelikle yokuşlarda (Baskı balata diye tahmin ediyordum ) ama herzaman olmuyor bu km deki bir araba için anormal duruyor
3- ısıtma fanınının birinci kademesinden gelen ince ses
4 - Gaz pedalından gelen tireme çok sinir bozcu ...

bu km de ve bu modeldeki bir araba için bence gereğinden fazla gibi geliyor bu problemler... Teşekürler..

Benim aracımda 30.000 km 2008 model ve yukarıda yazdığın sorunları aynısı bendede var. Ben aracı sıfır aldım. 25.000 km sonra başlıyor bu sorunlar daha servise filan götürmedim. Baskı balata diyen var, fan için ön konsol söküp yağlanacak diyen var ama bende internette araştırıyorum sonra ustaya gidince en azından şunu yap demek daha iyi.
turhank
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 30000
Yakıt: benzinli
Lastik Markası: dunlop
İsim ve Şehir: istanbul

İleti Devrim » 14 Şubat 2011 14:40

zeuz06 demiş ki:...aracın km ortada model de öyle ve çok temiz duran bir araç adlığımı düşünüyorum bir kaç yere gösterdim aracı alırkende hiç kaçırma sıfır araç alıyorum say dediler.. ama.. bu problemeler biraz düşündürüyor Teşekürler.. tekrar

Elinizdeki aracı sıfır almış olsanız da bu tip bazı meselelerle karşılaşmanız olasıdır. O yüzden çok üzmeyin kendinizi.

Kalkışlarda sadece debriyajı çekerek mi kalmıyorsunuz? Yani biraz gaz desteği vermenizi önereceğim. Çünkü ben hep öyle kalkıyordum, son zamanlarda debriyaj sisteminden bir sürtünme hırıltı sesi (daha çok pedalda hissettiğim bir gürültü) geliyor. Ama devirli kalktığımda bu olmuyor.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir