Barebelyum demiş ki:Maalesef her iki motor tipindede çok istenmeyen bir durum dizeler bu konuda çok hassas her han motor sanayii tabiri ile bitebilir eğer üfleyen yağ eksikten bir araç sahibi iseniz lütfen servise gidin kalıcı hasarlar oluşmadan önleminizi alın kulaktan dolma yok bizim dci ler üfler yok bizimkilerde. Bu durum normal gibi söylemlere kanmayın
Devrim demiş ki:Yani genelde motor üfleme yapıyor mu gibi saptamalar için motor çalışıyorken açıp üfleme durumuna bakarlar. Ne derece doğru bilmiyorum.
Fakat şunu öğrendim ki eğer motorun çekişinde ve sabahları çalışmada bir sıkıntı sorun yoksa motorda sıkıntı yok demektir. O yüzden yağ atmanın normal olup olmadığına kafa yormanıza gerek yok. Belki yağ seviyesi biraz fazladır, ya da sıcak yağın akışkanlığı yüksek olduğundan falandır. Bilemiyorum...
sissil demiş ki:yağ atmayan motor olamaz. Eski tip motor degilse. Üstten çift yada tek egzantrikli bütün araçlar yağ atarlar çünkü o esnada içeride egzantrik mili döner ve yağı yukarı dışarı yavaş bi şekilde fırlatır.
motorun bitikliğini yağdan anlayacaksanz ya egilir egzosa bakarsınız mavi duman atıyomu araba (siyah degil ) yada hava filtresini sokersiniz içinde yag varmı diye bakarsınız.
bilmeyen arkadaslar yorum yazmazlarsa daha iyi olur kafa karıstırmayalım.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 41 misafir