Cam filminin cezası varmı?

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Re: Cam filminin cezası varmı?

İleti Emirreis » 01 Temmuz 2008 13:06

:)

KİMİSİ SÖKTUR DİYOR SENDE TAMAM EN KISA ZAMANDA SÖKUYORUM DIYORSUN VE GEC DİYOR...
KİMİSİ ALIYOR PERMATİGİ ELINE BİR TANE ARKA KAPI CAMINA CİZİK ATIYORR BİRTANEDE EN ARKA CAMA ATIYORKI SÖKULMESI GARANTİ OLSUN :)

AMA SÖYLE BİR SORUN VAR SEN FİLMI CEKTIRDIN EN AZ 3 AY KALDI GUNEŞ ALTINDA DİYELIM...
SONRA BİR CAMA YAPCAKSAN AYNI TONU ALSAN BİLE RENK FARKI OLUYORR BU YUZDEN YINE HEPSINE CEKMEN GEREKIYOR... :p
Emirreis
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Seat Leon
Motor Tipi & Gücü: 1.6 tdi
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell
Lastik Markası: GOODYEAR
İsim ve Şehir: İSTANBUL

İleti Emirreis » 01 Temmuz 2008 15:48

aBİM SEN GULUYON AMA SENİDE CEVİRİRLERSE GÖRURSUN :)

YA GERCEKTEN BENI 2 DEFA İETT KAMPININ ORDAN GİRİŞ VAR YA AMBARLI SAHILE ( LUNAPARK YANI ) ORDA CEVİRDİLER 2 HAFTA ARAYLA..
İKİSİNDEDE DEDİ BU FİLM NE.. DEDİM YAZIN COK SICAK OLUYOR ARABADA BEBEK OLUYOR DİYE GECİSTİRMEYE CALSITIM DEDİ YASAK. DEDIM BEN SÖKERIM HATTA SALMADILAR BEKLEYİN DEDİ.. BAKTIM ELINDE PERMATIK 2 CİZİK ATTI ARKA CAMA...

SONRASII 2 CEVİRMEDE AYNI BÖLGEYE YAKIN YERDE OLDU. BU YANIP SÖNEN FLAS ISIKLAR VARYA.. ONLARDAN TAKTIRMISTIM PARK LAMBALARINA CEVİRDİ ONUN ICIN KONSUURKEN FİLMİ GÖRDU.. ODA ARKA CAMA CİZİK ATTI...
ÖZEL PERMATİK BİRDE DİZLERİ KIRIK OLANDAN :) KIRMISLRKI FİLME TAKILSIN UCU DİYE..

ÜCÜNCÜSÜNDEDE SADECE ARKA CAMLARA YAPTIRDIM. YINE EN ARKA CAMDAKI FİLMİ SÖKTULER..

BENDE SANS YOK
ZATEN 4. OLMADI ARAC KAZA OLDU BENIM FİLMLER TAM KOYUYDU...
BELKIDE ONDANDIR..
ÖN CAMDAN GECELERİ AYNA BİLE GÖRUNMUYORDU....
RESİMLERDE MEVCUT.
Emirreis
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Seat Leon
Motor Tipi & Gücü: 1.6 tdi
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell
Lastik Markası: GOODYEAR
İsim ve Şehir: İSTANBUL

İleti omeralemdar » 25 Temmuz 2008 16:26

Otomobilde cam film canınızdan etmesin

Yasak olmasına karşın çok sayıda otomobilde bulunan cam filmler, kaza sırasında camın dağılmasını ve araçtan çıkışı önlüyor ve kırılan büyük parçalar yaralanmaya neden oluyor.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, otomobillerde en çok gerçekleştirilen modifiye olan camlara film uygulanması, trafik kurallarına göre 115 YTL ceza gerektiriyor.

Aynı araç üç kez camları filmli şekilde ceza alması durumunda trafikten men edilirken, araçların zorunlu fenni muayenelerinde de camları filmi araçlara onay raporu verilmiyor.

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Otomotiv Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, cam filmlerinin trafik kurallarına göre yasak olmasının nedeninin, kazalarda can güvenliğini azaltması olduğunu söyledi.

Film uygulaması yapılan camların kırıldığında ''tuz-buz olmadığını'' ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

''Camlar, araçlarda 'acil çıkış' görevi görür ve bu nedenle kırılacağı bir darbe aldığında, camın tamamı küçük parçalara ayrılacak şekilde imal edilir. Bu araçtan çıkışı kolaylaştırır ve kesilmeleri azaltır. Özellikle 'güvenlik filmi' olarak satılan film uygulanan camları ise kırıldıklarında tuz-buz olmazlar. Bir kaza sonrası araçtan çıkılması gerektiğinde kırmak da çok zordur. Ayrıca kaza sırasında büyük parçalar halinde kalan cam, keserek yaralanmalara neden olabilir. Filmi camların diğer olumsuz etkisi de gece sürüşünde görüşü azaltmasıdır.''

Aydın, cam filmlerinin güvenlik açısından tek olumlu yanının ise hırsızların camı dışarıdan kırmak istediklerinde bunu zorlaştırması olduğunu, ancak mal güvenliğinden önce can güvenliğinin geldiğini söyledi.

-CİLT SORUNU OLANLAR-

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hamdi Memişoğlu ise krom, nikel ve çinko metaller içeren plastik filmli camların, zararlı Ultraviyole A ışınlarını önemli oranda bloke ettiğini belirtti.

Güneşe karşı daha duyarlı olması gereken cilt hastalarının özellikle gün ortasında yapılan uzun seyahatlerde otomobil içinde korunabilmesi için bu tür bir koruyucu zırha ihtiyaç olduğunu belirten Memişoğlu, ''kullanımı yasak olan bu filmler, dermatolog raporu doğrultusunda kullanılabilmeli'' dedi.

-İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR-

Uyarılar ve yasağa karşın, araçlarına cam filmi uygulatanların en önem verdiği konuları, otomobillerine güzel görünüm kazandırmak ve hırsızlardan korunmak oluşturuyor.

Özellikle yabancı menşeli oto bakım şirketlerinin değişik renk ve tonlarda kaliteli cam filmleri uygulamaları yapması, bu filmlerin Ultraviyole A ışınlarını yüzde 99 oranında engellemesi ve güneşte bekleyen aracın ısınmasını azaltması gibi etkenler de, vatandaşların cam filmlerine olan ilgisini artırıyor.

Cam filmi uygulamaları, filmin kalitesine ve özelliklerine göre 100-700 YTL arasına mal oluyor.

AA
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti -kadircan- » 17 Nisan 2009 18:40

muayene kağıdında aracın muayene edildiği ve hangi camlarda film olduğu ve ön camda film yoksa tekrardan muayeneye gerek olmadığı yazıyor.
tabii filmin renk tonu çok önemli
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: istanbul

İleti Arslan » 18 Nisan 2009 11:28

Ben de yeni yaptırdım cam filmi. Malum yaz, güneş. Çocuk da var.. Umarım sıkıntı olmaz..
Arslan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75BG
Kilometre: 46
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Bridgestone Turanza

İleti filip34 » 18 Nisan 2009 14:44

Selam arkadaşlar geçen hafta hadımköy muayene yerine arkadaşımın A3 götürdüm. orada sordum yetkili kişilere filmli araçların durumunu sordum kusurlu geçtiğini söylediler. Ancak trafik polisi ceza, aracı bağlama, ve tekrar muayeneye gönderme yetkisine sahip olduğunu söylediler..
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti -kadircan- » 18 Nisan 2009 19:02

yetkiden ziyade kebap parası koparmak için o işlemleri yapmak isterler.hiçbirine hakkımı helal etmiyorum
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti ohhdude » 20 Nisan 2009 23:45

Ben ankarada filmli geziyorum + abarth tip egzos bugune kadar 1 polis bana bişey demedi. Ama geçenlerde aracımla Kayseriye geldim. Arkadaşlarım bana dedilerki nasıl geziyosun bu filimlerle egzosla? Bende sordum ne olduki dedim. Onlarda polisin uygulamasından bahsettiler :
Arabada en incesinden film olsa bile, yada egzos varsa, ruhsatı alıyorlarmış. Arabandaki filmi yada egzosu söküp gidiyosun arabayı inceliyolar ve ruhsatını geri veriyorlarmış.

Yani diyeceğim, şehirden şehire uygulamalar değişiklik gösteriyor.

Ankara da sizi hiç emniyet kemeri için çevirdiler mi? Kayseride emniyet kemeri takmadan gezemiyorsunuz gün içerisinde kesin ceza yersiniz. Aynı yol üzerinde dönüş kavşak vs. yok 1 km arayla üstüste 2 çevirme yapılan bir şehir Kayseri, gerisini siz düşünün.
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 valve
İsim ve Şehir: İbrahim/Ankara

İleti -kadircan- » 21 Nisan 2009 08:36

filmi sökmek için para vermeyin arka cam dışında fön gerekmez jiletle veya falçata ile ucundan takın geliyor,sonrasındada camsil ile iyice silin
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti -kadircan- » 21 Nisan 2009 08:49

bencede hiç sökme,yanları söksen bile arka camı hiç sökmeyi düşünme
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti filip34 » 27 Nisan 2009 08:27

Gülü seven dikkenine katlanır.
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

Re: MaYuCeL Garaj

İleti caparso2002 » 08 Şubat 2011 16:40

arkadaşlar film çektirmek trafikte sorun yaratıyomu yada muaynede?
bu arada yeni katıldım aranıza,herkeze selam
caparso2002
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 80 B
Kilometre: 75000
Yakıt: Eurodiesel
İsim ve Şehir: Mustafa-Ankara

Re: MaYuCeL Garaj

İleti tsubasa81 » 08 Şubat 2011 17:42

caparso2002 demiş ki:arkadaşlar film çektirmek trafikte sorun yaratıyomu yada muaynede?
bu arada yeni katıldım aranıza,herkeze selam

bu sorunun cevabını bende merak edıyorum çünkü bende yaptırmayı düşünüyorum.en yakında çorumda autoking var oraya yaptırmayı düşünüyorum acaba ne kadara mal olur?
tsubasa81
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75bg 16v
Kilometre: 15000
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Bridgestone
İsim ve Şehir: Osmaniye

İleti Devrim » 08 Şubat 2011 18:06

Valla aynı merceksiz Xenon olayı gibi, polis denk gelene yazıyor. Geçen yolda sürücü camındaki filmi yırtık birini gördüm seyir hâlindeyken. Muhtemelen, polis çevirmede taktı yırttı herhalde...

Bu aralar düşünmüyorum ama yaptırsam en açık rengini yaptırırım sanırım. Polis hesap sorarsa da hanımı bahane edeceğim. Millet filmsiz arabanın içini seyrediyor ışıklarda.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Bayram » 08 Şubat 2011 18:16

Bu yaz TUVTURK yolu göründü sonrasında bende düşünmüyor değilim