Benim şu "Motorda üfleme" muhabbetinin geçtiği servisten 55 TL.'ye bir adet "Bor Power" aldım. Şu andaki genel görüşüm oldukça olumlu olduğu yönünde!.
Dijital ekranda iki birim ısı derecesindeki motora, kutuyu iyice çalkalayarak döktük. Motoru bir süre çalıştırdık. Artı, eve giderken de 15-20 dakika kullandım. Daha servisten ayrılırken motorun ve aracın 1 ve 2'nci vitesteki davranışları değişti. Hani bazen dönüşlerde, sağdan-soldan araçların geldi bir noktada temkinli ilerlemeniz gereken yerlerde 1'inci vitese düşmezsiniz, 2'nci viteste devam etmeniz gerekir. O tip durumlarda eğer fazladan gaz desteği vermezsem motordaki sesi hatırlarım. Bor'dan sonra o kayboldu. Motor daha rahat şekilde toparlamaya başladı kendini.
Özellikle bu sabahı bekledim. Motor zaten her zamanki gibi rahat çalıştı. Fakat benim kulağıma takılmış olan şu "çika çika çika çika" efektinin daha az olduğunu duymak beni sevindirdi. Artı sabah +5 derecede soğuğun aksine aracın daha "rahat" hız kaydettiğini gördüm ve her sabah katettiğim ev-okul arası mesafe sonunda motorun daha kedi gibi çalıştığını duyarak stop ettim.
Bu Bor Power ne zamandır aklımda olduğundan ve "öncesi" - "sonrası" karşılaştırması yapmak istediğimden, hemen alıp koymadım. Hele ki bakımda yağ değişimiyle de koymadım. Yeni yağ ile 550 kilometre yol aldım. Her türlü motor sesi ve soğuk havalardaki tepkisini gözlemledim. O yüzden şu an Bor'un farkını rahat gözlemleyebildim.
En azından benim aracımdaki etkisi budur.
35cem35 demiş ki:Merhabalar,
Nacizane tecrübelerimi paylaşmak istedim.
Babamdan yadigar 82 model 1.6 54hp diesel passatım vardı. 350.000 km deydi. ilk sahibiydik :) 2005 yılında "Motor silk" kullanmıştım. O zamanlar teflon özelliği vardı. İlk marşlar mutlaka ama mutlaka motoru çalıştırırdı. Eksoz dumanı kesilmişti. Rampalarda hararet yükselirdi hararet stabil seyretmeye başladı. Çekişlerde güç kaznmıştı.
Clio'ma 30.000 bakımında hepsiburada.com dan aldığım "Bor Power" kullandım... Kullanıcı olarak çok büyük bir fark hissetmedim.
Şİmdi yine "Motor Silk" aldım kargoda geliyor.
"Motor Silk" kullanmayı tercih etme nedenim "Bor Power"
Bakalım Clio'mda "Bor Power" mı "Motor Silk" mi etki edecek? Merak ediyorum açıkcası.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir