Arkadaşlar merhaba,
Geçenlerde başıma üzücü bir olay geldi. Abs arıza lambam aniden yandı. Hmen bir ustaya gösterdim. Manyetik okuyucu ve sensörün bozuk olduğunu değişmesi gerektiğini söylediler. Kabul ettim haliyle. Manyetik okuyucu teker bilyasının üzerindeymiş. ön takım tamamen söküldü. Pres eşliğinde yenisi takıldı. En büyük sorunu sensörde yaşadım. Reno denen ileri teknoloji kullanan firma clio III lerin sensörünü onlara özel üretmiş. Tahmin edersinizki fabrikada bile yoktu. Tam 12 gün sonra almanyadan geldi parça. Bu arada ben abs olmadan dolaştım durdum. Arızanın nedeni manyetik okuyucu ile sensör arasına taş girmesi. Malum kış şartlarındayız. Yollar sürekli tuz kum kombinasyonu ile kaplanıyor. Abs dizaynı bunu göz ardı etmiş. Aynı tamirhanede değişik markalardan bir çok araçta aynı sorun vardı. Yapacak bir şey yok ama başınıza gelirse en az 250 liraya patlıyor. (Bilya 78 TL, Sensör (bulabiliseniz ) 110 TL ve geri kalanı işçilik) Bu verdiğim fiyat servis dışı fiyattır. Servis sanırım 3 katına patlar.