mcoskunjfm » 24 Temmuz 2016 16:11
RAMPADA KIZDIRMA LAMBASI YANMASINA ÇÖZÜM
Merhaba arkadaslar bendede 2011 1.5dci ilk kasa kangoo var aynı problem bendede vardı . rampa cıkarken devir düşerken kızdırma lambası ve servis ışıgı yanıyordu ve vitesi düşürdügümde sönüyordu,
bu baya boyle devam etti ve ben forumları arastırdım ama net cevap bulamadım, ve tesadüf youtube da videoları izlerken yabancı birinin clio da egr walfi temizlediğini gördüm,
ben öyle arabanın orasını burasını sökmeye korkanlardan biri degilim ve kangonun egr walfi çok kolay sokuluyor,
derken söktüm ve kurumdan egr walf çalışmaz olmus görevini yerine getirmiyormuş, egr walf görev dışı oldugu için turboda görevini yapmıyor sanırım,
derken egr walfi tinerle ve eski diş fırcasıyla güzelce temizledim ve çalışır hale geldi aç kapa yapan bir walf,
sonra yerine tekrar güzelce taktım ama o günlerde cok fazla kullanmadım arabayı ve farkını hissedemedim,
ramazan bayram tatili yakındı, ankaradan afyona yaklaştıgımda köroğlu beli rampasında fark ettim servis ve kızdırma ışıgı artık yanmıyordu ve hanım cocuklar çanta ve yukler derken ben o rampayı 5. vitesle ve hiç devir düşmeden vites düşmeden cıktım,
umarım bu sorunu olan arkadaslara yardımcı olmusumdur, hiç turboyla baska bişeyle ugrasmayın bence hemen egr walfinizi temizleyin yada temizletin, kolaylıklarr dilerim