Hız Sabitleyici Hakkında

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Hız Sabitleyici Hakkında

İleti emreclio » 08 Ocak 2011 00:05

iyi akşamlar arkadaşlar;
forumdaki daha önceki konulardan ve kullanım kitabından okumama rağmen kafam tam basmadı bu hız sabitleyici sisteme. dün gece yine denedim, el freninin oradaki tuşu ileri itince yeşil bir uyarı geri çekince sarı bir uyarı ışığı çıkıyor ekranda (veya tam tersi). birinde hızı 50km/h ye ayarlarsam 50 yi geçmiyor, diğerinde ise 50 den aşağı düşmüyor gibi anlıyorum. tabi otoyolda giderken kurcalamak insanı biraz tedirgin ediyor. doğrumu anlıyorum? sanki 50 ye ayarlayınca, ne aşağı ne yukarı tam 50 de tutması gerekmiyor mu aracın hızını? yolda kurcalarken bir yerlere kaynak olmak istemiyorum. tecrübesi olanlardan bilgi rica edeceğim.
teşekkürler.
emreclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: 2011 clio extreme
Motor Tipi & Gücü: 1,2 16v 75bg bvr
Kilometre: 0
Yakıt: opet full force
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: emre istanbul

Re: hız sabitleyici hakkında.

İleti semih89 » 08 Ocak 2011 00:48

butonu öne basınca yeşil yanar dediğiniz gibi ve mesela - + dan 50yi ayarlardınız araç orada sabit gider. ama herhangi bir şekilde direksiyondaki sağ kısımdaki tuşlara basarsanız , frene veya gaza basarsanız devreden çıkar. ama özelllikle hız ayarlayıcı da dikkatli olmak gerekir taibki. 100e sabitlediniz gidiyorsunuz dikkat etmezsenız Allah korusun önceki kamyona da arkadaan girersiniz eğer basmazsanız frene veya hızı düşürmezsenız sonuçta bunu otomatik yapmıyor.
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

Re: hız sabitleyici hakkında.

İleti servetonur » 15 Ocak 2011 22:56

Semih arkadaşıma katılıyorum, ben de clio var, cc kullanımı açıkcası çok kullanışlı dğeil en azından diğer markalar ile kıyaslandığında, eğer çakmağın ordaki düğmeden kapatmassanız, +' ta bastığınızda aracın en son hafızada kalan hızına bir an önce çıkmaya çalışıyor, hem de araç tüm gücüyle bunu yapıyor, bende quickshift var, anında min vitesle her vites neredeyse araç cut-off 'a girene kadar değiştirmiyor, ilk kullandığımda biraz korktum ancak, önünüz boşsa ve de kısa sürede hızlanmak benim hoşuma da gitmiyor değil açıkası :)

sonuç olarak kullanırken dikkatli olmanızı öneririm.
servetonur
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII fazII
Kilometre: 30000
Yakıt: Diesel
İsim ve Şehir: Servet istanbul

Re: Hız Sabitleyici Hakkında

İleti ugurluhan » 16 Ocak 2011 17:38

CruiseControl dediğimiz olay iki iş yapıyor. Birincisi Hız Sabitleyici(Yeşil), ikincisi Hız Sınırlayıcı(Turuncu veya Sarı).
HIZ SABİTLEYİCİ: Hızı sizin belirlediğiniz bir hızda sabit tutar.(tutmaya çalışır). 30 km/h üzerinde hızlarda direksiyondaki +/- butonlarına bastığınızda mevcut hızınız kaydedilir, ve aracınız o hızla sabit olarak gitmeye başlar. Gaz pedalına basmanıza gerek yoktur. Araç yokuşa geldiğinde hızı korumak için kendisi biraz daha gaz verir, inişte de gazı keser. +/- ye basarak aracınızı kademeli olarak hızlandırıp yavaşlatabilirsiniz. Ancak hız sabitleyicinin fren yapma gibi bir işlemi yoktur. Bu nedenle FREN GÖREVİ SİZİNDİR!!!! Mesela iniş aşşağı giderken eğim fazlaysa bilgisayar gazı kesmesine rağmen araç belirlediğiniz hızdan daha hızlı gidebilir. Bu durumda zaten ekranda hız değeri yanıp söner.(Yada başka bir uyarı). Frene, debriyaja (otomatik değilse) ya da direksiyondaki "0" butonuna basarsanız hız sabitleyici devreden çıkar. "R" butonuna basarsanız araç hafızadaki hız değerine ulaşmak için gazı kökler, bu esnada aşırı bir ivme hissedebilirsiniz. Hatta biraz korkutabilir. Ancak belirlediğiniz hız değerine gelince araç gazı keser ve hızı korumak için gerektiği kadar gaz verir. Uzun yolda özellikle ekonomi ve ayak yorgunluğu için birebir. Şehir içinde kullanışlı değildir.

HIZ SINIRLAYICI: Bu sistem aracınızın sizin belirlediğiniz hızı aşmamasını sağlar. Araç kendisi gaz vermez. Gaza sizin basmanız gerekir. Örneğin 90 km/h e ayarlarsanız, araç bu değere kadar hızlanır, sonrasında ne kadar gaza basarsanız basın, araç 90 ı geçmeyecektir.
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti emreclio » 16 Ocak 2011 22:21

Teşekkürler arkadaşlar,

Dün ben de karadan Yalova ya asker ziyareti yaptım sırf bu zımbırtıyı denemek için. Tam deneyimlerimi aktarmak için siteye girdim ki geç kalmışım siz yazmışsınız ustaca. Kitapçıkta çok robotvari yazıyor, sizin anlatımlarınız bundan sonra okuyacak arkadaşlara ışık tutacaktır. Dikkatli olunması gereken bir sistem bu gerçekten. Zaten yağmurlu karlı sisli havalar için pek tavsiye de edilmiyor kitapçıkta. Dikkatli olalım arkadaşlar, ilk defa kullanacaklar boş rahat yollarda tecrübe etsinler.

Keyifli yolculuklar.
emreclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Burock » 17 Ocak 2011 05:09

Beğenmeyen arkadaşlarımızın aksine, çok büyük kolaylık uzun yolda dikkatli kullanıldığında ben çok rahat ediyorum. Tek eksiği butonlar ışıklı olsa daha güzel olurdu. :)
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

İleti emreclio » 17 Ocak 2011 12:07

cliolarımız komple karartılmış, torpido, bagaj, cam açma düğmeleri, hız sabitleyici düğmeleri vs. iyi kısa, uzun far falan koymuşlar. bir de el feneri ile gitmek var dı geceleri. :(
bunları koysa da çelik jant koymasa ,herkes gider alır istediği jant modelini olu biter. :idea:
emreclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Burock » 17 Ocak 2011 18:28

Benim bagajda lamba var, çok şaşırdım gördüğümde. Aslında donanım bile sayılmayan şeyler, hani şeytan diyor kıy arabaya al ledli cam düğmelerinden orj. torpido aydınlatmasını bağlat. Hız sabitleyici de ise modüs'te bile ışıklıydı düğmeler. :evil: Renault'un maliyet politikasını anlayamadım gitti. Yine de seviyorum aracımı, eksiği de olsa ekonomik ve maşallah motor konusunda sıkıntımız yok.
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

İleti emreclio » 17 Ocak 2011 22:27

Öyle , söyleniyoruz ama çok sevdiğimizden. Birileri okusun da bunları düzeltsin istiyoruz. Yakışmıyor Renault gibi bir dünya devine.
emreclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti servetonur » 17 Ocak 2011 22:49

PS: benim cam düğmelerim ışıklı :) ancak torpida alacakaranlık
servetonur
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII fazII
Kilometre: 30000
Yakıt: Diesel
İsim ve Şehir: Servet istanbul

İleti m.palmer » 27 Ocak 2011 09:57

clio 3 faz 2 lerde hız sabitleyicinin yeri el frenin yanında mı?
m.palmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.6 16v
Kilometre: 15000
Lastik Markası: conti. sport cont.2
İsim ve Şehir: mustafa/K.K.T.C

İleti emreclio » 27 Ocak 2011 11:52

benim ki orada..bu arada daha önce farketmemişim konu ile ilgili bir başlık varmış önceden

viewtopic.php?f=85&t=2025

mosengul tarafından açılmış.
emreclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti emreclio » 27 Ocak 2011 13:11

linki tam kopyalayamamışım sanırım;

viewtopic.php?f=63&t=2594
emreclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti reis45 » 06 Mayıs 2011 15:16

Bende denedim sakin yolda ancak ilk defa kullanacaklar bildikleri sakin bir yolda denesinler pekiştirsinler kafaları karışmaz rahat oluyor ama sürüş zevki biraz kaçıyor olsun yinede teknoloji güzel..
reis45
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85bg
Kilometre: 6000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Bridgestone ER 300
İsim ve Şehir: Mustafa Manisa

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir