YAN AYNALAR HAKKINDA

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

YAN AYNALAR HAKKINDA

İleti ERC39 » 11 Ocak 2011 09:33

Merhaba Arkadaşlar,
Forumları inceledim fakat yan aynalar ile ilgili bir problem göremedim. Benim yan aynalar ile ilgili sıkıntım şudur ki;

şofor koltuğundan sağ taraftaki aynayı ayarlamak istediğimde (yada sol taraftaki) mesela dışa doğru almak istediğimde mandal en sonda (buarada aynalarım otomatik değil manuel) ve dışa almam imkansız yada biraz yukarı doğru almak istediğimde yukarı çekmem imkansız mandal en sonda elimle biraz zorluyorum. bunu yaparkende kırılır diye çok korkuyorum bir hal çaresi var mıdır? İstanbul avrupa yakasında bahçelievlerde oturuyorum nereye götürebilir göstertebilirim acaba?

Sayg. Ercan
ERC39
ER
ER

Marka & Model: ClioIII 2008
Motor Tipi & Gücü: 1,5dci 65bg
Kilometre: 54000
Yakıt: Eurodizel
İsim ve Şehir: İstanbul-B.Evler

Re: YAN AYNALAR HAKKINDA

İleti eylber » 11 Ocak 2011 22:26

sizde aynısınımı yaptınız anlayamadım ama bende Clio varken aynı şeyi bende yaşıyordum bende mandalı sonuna kadar ittikten sonra elimle aynaya biraz bastırırdım anca o şekilde olurdu :)
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB PRİVİLEG
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 105BG
Kilometre: 15000
Yakıt: Total EXCELLIUM,
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Sani » 12 Ocak 2011 00:10

eylber demiş ki:sizde aynısınımı yaptınız anlayamadım ama bende Clio varken aynı şeyi bende yaşıyordum bende mandalı sonuna kadar ittikten sonra elimle aynaya biraz bastırırdım anca o şekilde olurdu :)

Aynen öyle. Bazı araçlar böyle. Elle biraz düzeltin, sıkıntı olmaz.
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Kilometre: 0
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti ERC39 » 13 Ocak 2011 13:08

cevaplarnız ve ilginiz için teşekkür ederim.
öyle yapıyorum fakat kırılacak gibi geliyor içindeki aksamları başka bir yöntemi yok mudur, ustaya baktırsak veya aynayı mı değiştirsek.
ERC39
ER
ER

İleti andante » 13 Ocak 2011 20:16

cam açıkken aynayı elinizle sabitleyip içerden mandalı biraz ortalamayı deneyin,böylece daha sonra biraz daha dışa ve aşağı hareket kaabiliyeti olacaktır..
andante
ER
ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5DCI
Kilometre: 40
Yakıt: opet,shell
Lastik Markası: bristone
İsim ve Şehir: mersin

İleti MaYuCeL » 13 Ocak 2011 21:23

andante demiş ki:cam açıkken aynayı elinizle sabitleyip içerden mandalı biraz ortalamayı deneyin,böylece daha sonra biraz daha dışa ve aşağı hareket kaabiliyeti olacaktır..

Çat diye kırılıp elimizde kalmasın?
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti burak120320 » 14 Ocak 2011 17:49

MaYuCeL demiş ki:
andante demiş ki:cam açıkken aynayı elinizle sabitleyip içerden mandalı biraz ortalamayı deneyin,böylece daha sonra biraz daha dışa ve aşağı hareket kaabiliyeti olacaktır..

Çat diye kırılıp elimizde kalmasın?

bir önceki aracım clio2 de bu şekilde ayarlıodum bi sorun olmuyodu, ama yinede dikkat etmek lazım.. sonra bi ayna borçlu olmayalım :lol:
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti ERC39 » 17 Ocak 2011 09:56

Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim dün dar bir yerden çok çok yavaş geçerken sağ aynayı başka bir aracın aynasına çarptım, diğer arabanın aynası nasılsa demirden midir hiç bişey olmadı bi baktım aynam yerinde yok , aşağıya inip baktım aynam yerde çatlamış biraz, aldım yerine taktım hemen, idare ediyor :( lafı şuraya getiricem : bir işçilik bu kadar kötü olabilir mi, arabaya dünyanın parasını ver ama küçücük ayna mandallarla tutturuluyor. ilginç. sıfır alınacak bir araç değilmiş clio
ERC39
ER
ER

İleti Devrim » 17 Ocak 2011 10:30

Buna katılmıyorum.

Tabii ki sıfır alınacak araçlar bunlar. "Yavaş" geçtiğiniz hâlde yere düşüyorsa aynanız bu çok da işçiliğin suçu olmayabilir. Aynanız katlanmayıp kırılıyorsa sizin "yavaş"tan kastınızı anlamış değilim.

Nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama, 2009 yazında çok dar, garaj kılıklı bir yere aracı geri geri sokarken manevra hatası sayılabilecek bir durum sonucunda sol aynayı (geri geri) duvara sürttüm. Çok pis sesler çıktı ve hemen durdum. O saniyeden sonra aynayı katlamak mümkün değildi. Ayna kabının birleşim yerleri ayrılmış, bombeleşmişti. Soldan gelen basınç yüzünden aynanın iç cidarları aynayı sıkıştırmıştı. Ayağımı frenden çeksem cam patlayacaktı belli. Artık, ileri-sağa doğru ufak bir hamle yapıp aynayı katladım. Ancak ondan sonra daracık yere girebildim. Ne derdim var idiyse artık...

O sıyrıkları halâ duruyor aynanın üzerinde. Bombeleşmenin verdiği hafif şekil bozukluğu da var. Yani diyorum; öyle bir ses çıktı ki ufacık şeyden, bence ayna resmen çığlık attı!. O sürtünmeye ve basınca rağmen halâ yerinde duruyor ya, valla tebrikler dedim kendi kendime...

Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti burak120320 » 17 Ocak 2011 12:34

Hocam öncelikle geçmiş olsun diyim.. Bende bu görüşüne katılmıyorum. Arabamı almadan önce fikir sahibi olmak için arkadaşımın clio 3'ü ile bi gezintiye çıktık (2007 Authentique) arabayı arkadaşım kullanıyodu ve gidiş geliş tek şerit ortada ayırıcı refüj kaldırım vs. olmayan bi caddede yaklaşık 40km hızla giderken karşıdan gelen BMW 3.2o ile aynalar çarpıştı, diğer araçta aşağı yukarı bizim hızlarda.. Ayna çok sert bi şekilde katlanarak cama yapıştı, siyah plastik kasasında belli bile olmayan bi çatlak ve aynada enlemesine boydan boya bi çatlak, ama kırılma falan yok.. senin başına gelen olay tamamen şanssızlık diye düşünüyorum. tabi bu şansa ne kadar bağlıdır tartışılır, sonuçta seri üretim ya hepsi sağlam olur ya hepsi dandik !!!
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti ERC39 » 19 Ocak 2011 08:32

cevaplarınız için teşekkür ederim, fakat benim bahsetmeye çalıştığım aynalar ile birlikte aracın diğer aksamlarıydı. (işçilik için)
ERC39
ER
ER

İleti elensi59 » 29 Ocak 2011 09:00

bende taksiciye çarpmıştım eraydı arabası 40 la falan ona bişe olmadı benim cam kırıldı 26 tl ye değişti servis :D ayna ayarlama genel olarak herkesde sıkıntı heralde benimde istediğim gibi ayarlanmıyor kolla aynadan ayarlıyorum direk :D
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 167 misafir