clio 3 dynamic BVR önerirmisiniz

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

clio 3 dynamic BVR önerirmisiniz

İleti afrasyab77 » 17 Aralık 2010 01:52

Arkadaşlar yaklaşık bir kaç ay önce 1.2 expressionumu sattım. Farklı marka model araçlara baktım test ettim ama ne renaultun nede clionun tadını veren marka ve model bulamadım tabiki bu benim şahsi görüşüm. Aslında aklımda megane 1.5 dci 105ps edc dynamic premium paket var ancak 46-48bin gibi bir rakamı şu dönem bağlamak bana doğru gelmiyor. imkanlarımı çok aşar. Bende huyunu suyunu endamını boyunu posunu hoparlöe ölçüsünü bildiğim clionun 1.5 dci 85ps ini almayı düşünüyorum buraya kadar herşey normal. Ancak 13 yaşından beri sürekli araba kullanan biri olarak otomatik vites özlemi başladı. Bende bvr almayı düşünmeye başladım. Ancak bu şanzıman hakkında bilgim yok. Kullanan arkadaşlar varsa kullanım deneyimlerini artı ve eksileri ile benimle paylaşabilirlermi. Yakıt sarfiyatı hızlanması vs. vs. Ancak bir önemli konu daha varki benim için bvr viteslerin kış performansı nasıldır? Sivasta yaşayan biriyim karımız buzumuz eksik olmuyor .Tavsiye edermisiniz.
afrasyab77
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Re: clio 3 dynamic BVR önerirmisiniz

İleti eylber » 17 Aralık 2010 02:02

Forumda TheTez 54 nıckli arkadaşımızda vardı sanırım o gerekli yorumu yapacaktır garajına girip bakabilisiniz
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB PRİVİLEG
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 105BG
Kilometre: 15000
Yakıt: Total EXCELLIUM,
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti MaYuCeL » 17 Aralık 2010 08:12

afrasyab77 demiş ki:Arkadaşlar yaklaşık bir kaç ay önce 1.2 expressionumu sattım. Farklı marka model araçlara baktım test ettim ama ne renaultun nede clionun tadını veren marka ve model bulamadım tabiki bu benim şahsi görüşüm. Aslında aklımda megane 1.5 dci 105ps edc dynamic premium paket var ancak 46-48bin gibi bir rakamı şu dönem bağlamak bana doğru gelmiyor. imkanlarımı çok aşar. Bende huyunu suyunu endamını boyunu posunu hoparlöe ölçüsünü bildiğim clionun 1.5 dci 85ps ini almayı düşünüyorum buraya kadar herşey normal. Ancak 13 yaşından beri sürekli araba kullanan biri olarak otomatik vites özlemi başladı. Bende bvr almayı düşünmeye başladım. Ancak bu şanzıman hakkında bilgim yok. Kullanan arkadaşlar varsa kullanım deneyimlerini artı ve eksileri ile benimle paylaşabilirlermi. Yakıt sarfiyatı hızlanması vs. vs. Ancak bir önemli konu daha varki benim için bvr viteslerin kış performansı nasıldır? Sivasta yaşayan biriyim karımız buzumuz eksik olmuyor .Tavsiye edermisiniz.

aşgıdaki linkler yardımcı olur sanırım. Forumda daha önceden konu ile alakalı 3 baslık acılmıs

http://forum.clioiii.com/viewtopic.php? ... &hilit=bvr

http://forum.clioiii.com/viewtopic.php? ... &hilit=bvr

http://forum.clioiii.com/viewtopic.php? ... bvr#p34484
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti mosengul » 17 Aralık 2010 09:40

Ben 1.2 kullanıcısıyım. Aslında araç tamamen düz vites robotıize elektirikli bir sistem senin yerine debriyajı ve şanzımanı kontrol ediyor. Araçta kaygan ve karlı zeminler için ekstıra bir fonksiyon var vitesi ve debriyajı ona göre ayarlıyor. Gayet başarılı tabi ASR veya ESP performansı beklelemek lazım. Sivas Yıldızelinde asker öğretmenlik yapmıştım orda normal bir kar ve buz olmuyor ne performans gösterir bilemem ama düz vites arabadan pekte geri kalcağını sanmam. Benim için tek eksiği yokuşta geri kaçması onuda el freni destekli hallediyorsun.Artılarının yanında gözüne bile batmıyor. Zaten Sivas'tada çok yokuş yok.

Forumda Mekanik kısımlar şanzıman başlığınının altında yan başlığımız var otomatik vites diye burda bütün sorularına cevap bulabilirsin.
http://forum.clioiii.com/viewforum.php?f=85
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti afrasyab77 » 17 Aralık 2010 10:30

arkaşlar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim sanırım forumu daha iyi araştırmam lazımmış
afrasyab77
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti MUSTAFA1978 » 20 Aralık 2010 16:20

arkadaşlar slm
2 hafta önce reno clio lll faz brv extrem 1.5 dci modelini 32900 tl aldım fiyat yazıyorim ki arkadaşlar kısyaslamaa yapabilsin.
yakıt olarakhani 1000 km olmadı daha ama 200 tl harcadım. frdumlardan takip edebildiğim kadarıyla bi 5000 görmemiz lazımmış yakıt tasarrufu öğrenmemeiz için.
triptoniğin fitesi bana göre oldukça keyifli daha önce manuel kullanıyodum ama triptonik başka herkese tavsiye ederim. bazı arkadaşlar bu kadar para verilirmi falan dediler ama ben yinede renodan şamadım umarım pişman etmez
MUSTAFA1978
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 400
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Lassa Snowway
İsim ve Şehir: İSTANBUL

İleti bling » 30 Aralık 2010 14:42

bling