ByOnder demiş ki:merhaba...
Aslında yeriniz müsait ise bi tehlike arz etmeyecekse el frenini çekmeyebilirsiniz fakat kampanaları kitleyecek olan buz çok fazla inatçı olabileceğini zannetmiyorum aracı biraz hareket ettirdiğinizde açılacaktır bu işin gerçeğini yaşadığım tecrübelerle anlatayım evet soğuktanda kitlenir fakat bu açılmayan ve tamircilerden yardım noktasına getiren kitlenme değil kaynamadır ve bu pek hesaba katılmaz.
Akşam iş çıkışı kar yağmıştır güya güvenli sürüş için ilerlerken el freni iki diş çekilir belki 1 saatlik yol gidilir o şekilde bu durumda kampanaların el deymeyecek kadar ısındığı hesaba katılmaz ve istem dışı cart diye el freni sonuna kadar çekilir ve kampanalar birbirine yapışır yani kaynar siz ertesi sabah bunun soğuktan olduğunu düşünürsünüz. bunu sorunu yaratan olarak değil sorunları bizzat çözen olarak biliyorum. kısacası şu önemli husus kışın yol alırken şehir içinde tedbir amaçlı el freni yarım çekili ilerliyorsanız (ki bu ileri sürüş teknikleri içersindede tavsiye edilen bi durumdur aslında ) bunu yaptıktan sonra el freninizi çekmeyin.
yine dediğim gibi yeriniz müsaitse hiç çekmeyin çünkü sabah zeminin kaykanlığından hareket etmek zaten zor bi durum varsa + ufak bi tutunma işi dahada zorlaştıracaktır buzdanda kampana kitlenir ama bir iki tur lastiğin hareket etmesi bu kitlenmeyi açar ... Çokmu fazla konuşuyorum yahu...
burak120320 demiş ki:bu arada sebebini bilmiyorum ama direksiyonun tam sağa veya tam sola çevrilmiş vaziyette bırakılmaması gerektiğini okumutum biryerlerde.. sanırım eski clio'mun kitapçığında yazıodu.
ByOnder demiş ki::cry: Ama denedim araç itince gitmiyor :D
Yahu bu süperdi cok güldüm :) ya iki kişi iterse ... demek bana inanmadın denedin he :D
ByOnder demiş ki::cry: Ama denedim araç itince gitmiyor :D
Yahu bu süperdi cok güldüm :) ya iki kişi iterse ... demek bana inanmadın denedin he :D
burak120320 demiş ki:bu arada sebebini bilmiyorum ama direksiyonun tam sağa veya tam sola çevrilmiş vaziyette bırakılmaması gerektiğini okumutum biryerlerde.. sanırım eski clio'mun kitapçığında yazıodu.
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 147 misafir