1.2 motor ve tüp

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Re: 1.2 motor ve tüp

İleti Leon_01 » 04 Aralık 2010 18:15

kullananlar bilir yeni lpg sistemlerinde performans kaybı yok denecek kadar az 1.2 araçlar benzinde de basınca gitmediği için lpgyle benzin arasında pek fark olmuyo
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 28000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: ADANA

İleti maxximuss » 04 Aralık 2010 22:31

Hocam performans kaybı var diyen yalan söylemiş olur.Ben lovatoyu 1300 e taktırdım ruhsatın bir kağıdı değişti , muayeneye girdi, sızdırmazlık derken 1500 e gelmiş oldu ama 12 taksit.Valla lpg sayesinde insan rahat rahat geziyor.Benzin 4 tl ye yaklaşmışken bence düşünülmemesi lazım
maxximuss
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 bg
Kilometre: 40000
Yakıt: benzin&LPG
Lastik Markası: brigstone er3oo
İsim ve Şehir: kocaeli

İleti impossible » 04 Aralık 2010 22:45

maxximuss demiş ki:Hocam performans kaybı var diyen yalan söylemiş olur.Ben lovatoyu 1300 e taktırdım ruhsatın bir kağıdı değişti , muayeneye girdi, sızdırmazlık derken 1500 e gelmiş oldu ama 12 taksit.Valla lpg sayesinde insan rahat rahat geziyor.Benzin 4 tl ye yaklaşmışken bence düşünülmemesi lazım

zamanında ben de lpg'li araç kullandım fiat serisiydi, 1.2 motor 75 hp aracım ilk şahsi olarak sahip oldugum clio'dur (şirket-eş dost vs haricinde).. yokuşlarda 3.viteste ve benzinli olduğu halde bayılıyorken, aynı durumda ve özelliklerde lpg'li bi aracın mutlak suretle performansının "BİR NEBZE DAHİ OLSA" (şu kadar olur bu kadar olur demiyorum!) düşecegi büyük bir gerçektir.. araba zaten gitmiyor, 105 tork var, gaza yüklenildiğinde de çok yakıyor, hele bi de araç doluysa, daha ötesi yok..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti ladyclio » 04 Aralık 2010 23:14

impossible demiş ki:
ladyclio demiş ki:arac su an 3000 de(motor ne zaman açılır acep) gaza hiç abanmıyorum benzin gitmesin diye:( garanti meselesi olmasa tüp taktırmayı kesinlikle düşünüyorum yada bahara piyasa hareketlenince 22.5 a aldığiım arabamı 24 e giderse çok üzülerek sırf yakıt yüzünden satmak zorunda kalacağım..

öncelikle sitemize hoşgeldiniz ve yeni aracınız her ne olursa olsun hayırlı olsun..
sizin ihtiyacınıza göre bakıldıgında benzinli almakla pek dogru bi karar verdiginizi söyleyemem (üzgünüm)
ama aracı zarar etmeden satabiliyorsanız su an icin bence satıp dizelinden alın, babanızın aracından daha az bir yakıt tüketimi saglayacaktır, emin olun.. ve konfor güvenlik ve yol emniyeti bakımından su anda golf-V kullanıyor olsam da clio III 'ün üstüne tanımam(bu paralar icin tabii ki :) )
lpg taktırırsanız:
-garanti delinir
-montajı güzel uygulayan bi yer olmaz ve uyumlu bir lpg sistemi taktırmazsanız aractan sogursunuz
-size toplam maliyeti en kötü ihtimal 2000tl (lpg-sızdırmazlık-vize-vs..)
-aractan bence yeterli verimi alamazsınız(hız yapmayı seviyor gibisiniz, yani bastıgımda da gitsin diyenlerdensiniz)
-gördügüm kadarıyla ankaradasınız,lpg'li araclar kapalı otoparklara alınmıyor pek,işin bi de burasından bakın derim

dizel olursa bunların hicbiri olmaz, emin olun.. bi test sürüsüne cıkın renault mais sögütözün'de,söyle bi tobb üniversitesinin ordan aoç yoluna dogru yokusta arabanın çıkış performansını ve sessizligini hissedin, dedigimi daha iyi anlayacaksınız..
donanım olarak extremin pek olmasa da(2010da yani 6ay kadar önce cıktıgı icin) expression-look paketlisini bulabilirsiniz 26civarında..

son bi hatırlatma,sitede üye bir arkadaşımız sanırım 29.250tl fiyat aldıgından bahsediyordu, aracınız gibi yani extrem 65hp dizel 2011 ve 3yıl garantilisi oluyor

tercih sizde.. :good:

aracı alırken esasen biraz aceleye getirdim ve 2010 model olması beni cezbetti sadece 6 aylık bir araba 2.800 km ve 22.5 gibi bir fiyata aldım. renonun dizelini sürdüm neziroğlunda çekişi vs gayet iyiydi fakat ikinci el alacağımdan ve aracı dışarı vermediklerinden güvenemedim. bence bütün arkadaşların söyledikleri ışığında bana göre bahara piyasa hareketlenince aracı karla satıp 2008 veya 2009 bir dizel almak en mantıklısı olur gibime geliyor .araç 2010 model bir araç eğer temiz kullanırsam satabileceğimi düşünüyorum ama sizce ne kadara satabilirim ?
ladyclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75bg
Kilometre: 3000
Yakıt: petrol ofisi
Lastik Markası: kumho kw17185/15/60
İsim ve Şehir: canan kaçar ankara

İleti impossible » 05 Aralık 2010 00:42

ladyclio demiş ki:
impossible demiş ki:
ladyclio demiş ki: aracı alırken esasen biraz aceleye getirdim ve 2010 model olması beni cezbetti sadece 6 aylık bir araba 2.800 km ve 22.5 gibi bir fiyata aldım. renonun dizelini sürdüm neziroğlunda çekişi vs gayet iyiydi fakat ikinci el alacağımdan ve aracı dışarı vermediklerinden güvenemedim. bence bütün arkadaşların söyledikleri ışığında bana göre bahara piyasa hareketlenince aracı karla satıp 2008 veya 2009 bir dizel almak en mantıklısı olur gibime geliyor .araç 2010 model bir araç eğer temiz kullanırsam satabileceğimi düşünüyorum ama sizce ne kadara satabilirim ?

araç extrem versiyonuydu degil mi?şöyle söyliyeyim,o aracın sıfır anahtar teslim 2011 model fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 25-25.5 aralığında şu an.. bu bilgiler ışığında tercih sizin, ben kendim gibi bilgi vermeye çalıştım, dizel en mantıklısı, uzun süre kullanırım diyorsanız da (en az 5yıl) aracınıza 24civarında fiyatla ilan verin,giderse eğer sıfır satın alıp ocak teslimatıyla ocak vergisini de ödememiş olun,aracınıza ocak ayının ilk haftası binin... nacizane bi fikir.. üstelik renaultta cazip kampanya da var su an..
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti ladyclio » 05 Aralık 2010 12:19

impossible demiş ki:
ladyclio demiş ki:
impossible demiş ki:
ladyclio demiş ki: aracı alırken esasen biraz aceleye getirdim ve 2010 model olması beni cezbetti sadece 6 aylık bir araba 2.800 km ve 22.5 gibi bir fiyata aldım. renonun dizelini sürdüm neziroğlunda çekişi vs gayet iyiydi fakat ikinci el alacağımdan ve aracı dışarı vermediklerinden güvenemedim. bence bütün arkadaşların söyledikleri ışığında bana göre bahara piyasa hareketlenince aracı karla satıp 2008 veya 2009 bir dizel almak en mantıklısı olur gibime geliyor .araç 2010 model bir araç eğer temiz kullanırsam satabileceğimi düşünüyorum ama sizce ne kadara satabilirim ?

araç extrem versiyonuydu degil mi?şöyle söyliyeyim,o aracın sıfır anahtar teslim 2011 model fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 25-25.5 aralığında şu an.. bu bilgiler ışığında tercih sizin, ben kendim gibi bilgi vermeye çalıştım, dizel en mantıklısı, uzun süre kullanırım diyorsanız da (en az 5yıl) aracınıza 24civarında fiyatla ilan verin,giderse eğer sıfır satın alıp ocak teslimatıyla ocak vergisini de ödememiş olun,aracınıza ocak ayının ilk haftası binin... nacizane bi fikir.. üstelik renaultta cazip kampanya da var su an..

evet dediğiniz çok mantıklı ama piyasa çok durgun şu sıralar. :( genede şansımı denemekte fayda var . bineceğim aracı 5 yıl kullanmayı düşünüyorum inş dizel olursa beni çok daha mutlu edecek bu süreçte :)
ladyclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Leon_01 » 05 Aralık 2010 13:49

impossible demiş ki:
maxximuss demiş ki:Hocam performans kaybı var diyen yalan söylemiş olur.Ben lovatoyu 1300 e taktırdım ruhsatın bir kağıdı değişti , muayeneye girdi, sızdırmazlık derken 1500 e gelmiş oldu ama 12 taksit.Valla lpg sayesinde insan rahat rahat geziyor.Benzin 4 tl ye yaklaşmışken bence düşünülmemesi lazım

zamanında ben de lpg'li araç kullandım fiat serisiydi, 1.2 motor 75 hp aracım ilk şahsi olarak sahip oldugum clio'dur (şirket-eş dost vs haricinde).. yokuşlarda 3.viteste ve benzinli olduğu halde bayılıyorken, aynı durumda ve özelliklerde lpg'li bi aracın mutlak suretle performansının "BİR NEBZE DAHİ OLSA" (şu kadar olur bu kadar olur demiyorum!) düşecegi büyük bir gerçektir.. araba zaten gitmiyor, 105 tork var, gaza yüklenildiğinde de çok yakıyor, hele bi de araç doluysa, daha ötesi yok..

ben kimseye zorla lpg taktırın şöyle yapın böyle yapın diyemem sadece memnuniyetimi dile getiriyorum performans kaybını da kullanan bilir dedim hissedilebilir bi kayıp yok benzine göre en az yüzde 30 karım varken olup olmadığı belli olmayan performans kaybından gocunmak da mantıksız olur zaten
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 28000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: ADANA

İleti filzof_alican » 05 Aralık 2010 14:48

bana gore 1.2 motor japonya gıbı duz yollara sahıp ulkeler ıcın ıdeal
kurus olarak hesaplayamam ama benım dızelım 100km de 5,2 lıtre eurodizel yaktıgını cok acık ve net soyleyebılırım
ılk aldıgımdada boyleydı 20bın sonrasındada. yanı yakıtınızın dusecegını sanmıyorum..
dizel kullandınız mı bılıyorum ama genelde dızeller yokuslarda kaymazlar. yarım debriyaj aracı fazlasıyla yokuslarda ıter. benım dızel secmemdekı en buyuk etken bu olmuştu.
sızın 1.2 yaklasık 1062kg, twingonun bu agırlıkta oldugunu hıc sanmıyorum. dızeller 1250kg. motor secerken buna goz onunde bulundurmanızı tavsıte ederım
dipnot: hyundai era ları sıfırken tuplu alabılıyorsunuz dolayısıyla arac garantısınde hıc sıkıntı olmuyor.
dipnot2: hyundai lerın dızelı pek randımanlı olmadıgı soylenıyor ne kadar dogru tartısılır...

(nacizane fikrim/yorumun bu şekilde)
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: 2010 Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105bg
Kilometre: 30000
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop 205x55x15
İsim ve Şehir: blacksea

İleti ladyclio » 05 Aralık 2010 20:38

aracı satıp dizel almak istiyorum tabi gene clio hb olur tercihim . eğer satamassam da tüp taktırıp tasarruf yapıcaz artık . aracıma ilan verdim ama kışın satılacağını düşünmüyorum baharı bekleyeceğim gibi görünüyor :(
ladyclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti maxximuss » 05 Aralık 2010 20:57

Bence bir yerlerden 1 haftalığına falan 1.2 tüplü clio kullanın :D Ben vermem baştan diyim ;)
maxximuss
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 bg
Kilometre: 40000
Yakıt: benzin&LPG
Lastik Markası: brigstone er3oo
İsim ve Şehir: kocaeli

İleti ladyclio » 05 Aralık 2010 23:19

maxximuss demiş ki:Bence bir yerlerden 1 haftalığına falan 1.2 tüplü clio kullanın :D Ben vermem baştan diyim ;)

işte o biraz zor :( bakalım sahibindene ilan koydum satılırsa clio dizel alıcam satılmassa da bir iki sene binip üstüne koyup dizel alıcaz :Search:
ladyclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti impossible » 06 Aralık 2010 18:17

ladyclio demiş ki:
impossible demiş ki:
ladyclio demiş ki:
impossible demiş ki:
ladyclio demiş ki: evet dediğiniz çok mantıklı ama piyasa çok durgun şu sıralar. :( genede şansımı denemekte fayda var . bineceğim aracı 5 yıl kullanmayı düşünüyorum inş dizel olursa beni çok daha mutlu edecek bu süreçte :)

ladyclio demiş ki:aracı satıp dizel almak istiyorum tabi gene clio hb olur tercihim . eğer satamassam da tüp taktırıp tasarruf yapıcaz artık . aracıma ilan verdim ama kışın satılacağını düşünmüyorum baharı bekleyeceğim gibi görünüyor :(

evet, şansınızı deneyin tabii ki.. ilanınıza baktım cok iddialı olmuş ama eklediginiz resimler dynamique versiyonuna ait, belirttiginiz üzere kendi resimlerini koysanız cok daha iyi olur yoksa arayanlar resimlere bakarak gelirler, sonra tatsızlık çıkabilir..
şimdiden hayırlı satışlar..
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti ladyclio » 06 Aralık 2010 22:47

impossible demiş ki:evet, şansınızı deneyin tabii ki.. ilanınıza baktım cok iddialı olmuş ama eklediginiz resimler dynamique versiyonuna ait, belirttiginiz üzere kendi resimlerini koysanız cok daha iyi olur yoksa arayanlar resimlere bakarak gelirler, sonra tatsızlık çıkabilir..
şimdiden hayırlı satışlar..

:) resimlerini arabayı komple temizletip koycam ondan geçici olarak koydum. bugun bursadan birileri talip oldu ama heralde sıfırını alıcak gibi görünüyor vezgeçtiler. eğer satılmassa tüp taktırıp binicem :) en azından aracın ne kadar temiz olduğunu bilerek binicem dizel olmasada
ladyclio
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti broke » 08 Aralık 2010 09:54

lpg taktırırsan arabanın şuanki durumuyla %50 farkedebilir, bu artı durumu ama birde eksi yönleri var, lpg otomobilin tehlikesi daha fazla, kapalı otoparklara girememek çok kötü bi durum ve prestij açısındanda ''tüplü araba'' durumu var, lpg li araba mercedes bile olsa benim için o araba tüplü arabadır, bu sebeple sana tavsiyem ya olduğu gibi 1,2 benzinli kullan, tasarruf etmeye ve az kullanmaya gayret et yada hemen sat dizel al =)
broke
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 65
Kilometre: 25000
Yakıt: dizel
İsim ve Şehir: istanbul

İleti impossible » 08 Aralık 2010 10:56

broke demiş ki:lpg taktırırsan arabanın şuanki durumuyla %50 farkedebilir, bu artı durumu ama birde eksi yönleri var, lpg otomobilin tehlikesi daha fazla, kapalı otoparklara girememek çok kötü bi durum ve prestij açısındanda ''tüplü araba'' durumu var, lpg li araba mercedes bile olsa benim için o araba tüplü arabadır, bu sebeple sana tavsiyem ya olduğu gibi 1,2 benzinli kullan, tasarruf etmeye ve az kullanmaya gayret et yada hemen sat dizel al =)

bence de,katılıyorum.. yani bir de arabanın satım durumu var, bu tarz arabalarda zaten az yaktıgı icin lpg li olunca satımı zorlaşıyor, şahsen ben aynı fiyat dahi olsa almam lpg li diye, bir de üstüne 2000lira kadar masraf ediliyor.. sonucta bu grup arac kullananlar az yol yapanlar, cok gidecekler dizel alıp geciyor..
gece benzinlikte ödemeyi yapıp marketten çıktım bi baktım porche cayenne, lpg alıyo, yadırgadım walla ne yalan söyliyeyim.. o kadar paran varsa git dizelini al.. evet,isterse böyle cayenne olsun, lpg li ise tüplü araç sınıfında degerlendiriyorum ben de..

bir de bi konu daha var, arkadaşın yeni fiesta titanium'u var, konudan açıldı inanamadım, fiesta benzinli ile clio III benzinli arasında 200kg agırlık farkı varmış, ve ici gercekten çok dar, yol tutuşu da kötüymüş, hayallerim yıkıldı ama bir yandan da clio III gözümde biraz daha yükseldi :):)
impossible
YARBAY
YARBAY

ÖncekiSonraki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi