maxximuss demiş ki:Hocam performans kaybı var diyen yalan söylemiş olur.Ben lovatoyu 1300 e taktırdım ruhsatın bir kağıdı değişti , muayeneye girdi, sızdırmazlık derken 1500 e gelmiş oldu ama 12 taksit.Valla lpg sayesinde insan rahat rahat geziyor.Benzin 4 tl ye yaklaşmışken bence düşünülmemesi lazım
impossible demiş ki:ladyclio demiş ki:arac su an 3000 de(motor ne zaman açılır acep) gaza hiç abanmıyorum benzin gitmesin diye:( garanti meselesi olmasa tüp taktırmayı kesinlikle düşünüyorum yada bahara piyasa hareketlenince 22.5 a aldığiım arabamı 24 e giderse çok üzülerek sırf yakıt yüzünden satmak zorunda kalacağım..
öncelikle sitemize hoşgeldiniz ve yeni aracınız her ne olursa olsun hayırlı olsun..
sizin ihtiyacınıza göre bakıldıgında benzinli almakla pek dogru bi karar verdiginizi söyleyemem (üzgünüm)
ama aracı zarar etmeden satabiliyorsanız su an icin bence satıp dizelinden alın, babanızın aracından daha az bir yakıt tüketimi saglayacaktır, emin olun.. ve konfor güvenlik ve yol emniyeti bakımından su anda golf-V kullanıyor olsam da clio III 'ün üstüne tanımam(bu paralar icin tabii ki :) )
lpg taktırırsanız:
-garanti delinir
-montajı güzel uygulayan bi yer olmaz ve uyumlu bir lpg sistemi taktırmazsanız aractan sogursunuz
-size toplam maliyeti en kötü ihtimal 2000tl (lpg-sızdırmazlık-vize-vs..)
-aractan bence yeterli verimi alamazsınız(hız yapmayı seviyor gibisiniz, yani bastıgımda da gitsin diyenlerdensiniz)
-gördügüm kadarıyla ankaradasınız,lpg'li araclar kapalı otoparklara alınmıyor pek,işin bi de burasından bakın derim
dizel olursa bunların hicbiri olmaz, emin olun.. bi test sürüsüne cıkın renault mais sögütözün'de,söyle bi tobb üniversitesinin ordan aoç yoluna dogru yokusta arabanın çıkış performansını ve sessizligini hissedin, dedigimi daha iyi anlayacaksınız..
donanım olarak extremin pek olmasa da(2010da yani 6ay kadar önce cıktıgı icin) expression-look paketlisini bulabilirsiniz 26civarında..
son bi hatırlatma,sitede üye bir arkadaşımız sanırım 29.250tl fiyat aldıgından bahsediyordu, aracınız gibi yani extrem 65hp dizel 2011 ve 3yıl garantilisi oluyor
tercih sizde.. :good:
ladyclio demiş ki:impossible demiş ki:ladyclio demiş ki: aracı alırken esasen biraz aceleye getirdim ve 2010 model olması beni cezbetti sadece 6 aylık bir araba 2.800 km ve 22.5 gibi bir fiyata aldım. renonun dizelini sürdüm neziroğlunda çekişi vs gayet iyiydi fakat ikinci el alacağımdan ve aracı dışarı vermediklerinden güvenemedim. bence bütün arkadaşların söyledikleri ışığında bana göre bahara piyasa hareketlenince aracı karla satıp 2008 veya 2009 bir dizel almak en mantıklısı olur gibime geliyor .araç 2010 model bir araç eğer temiz kullanırsam satabileceğimi düşünüyorum ama sizce ne kadara satabilirim ?
impossible demiş ki:ladyclio demiş ki:impossible demiş ki:ladyclio demiş ki: aracı alırken esasen biraz aceleye getirdim ve 2010 model olması beni cezbetti sadece 6 aylık bir araba 2.800 km ve 22.5 gibi bir fiyata aldım. renonun dizelini sürdüm neziroğlunda çekişi vs gayet iyiydi fakat ikinci el alacağımdan ve aracı dışarı vermediklerinden güvenemedim. bence bütün arkadaşların söyledikleri ışığında bana göre bahara piyasa hareketlenince aracı karla satıp 2008 veya 2009 bir dizel almak en mantıklısı olur gibime geliyor .araç 2010 model bir araç eğer temiz kullanırsam satabileceğimi düşünüyorum ama sizce ne kadara satabilirim ?
araç extrem versiyonuydu degil mi?şöyle söyliyeyim,o aracın sıfır anahtar teslim 2011 model fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 25-25.5 aralığında şu an.. bu bilgiler ışığında tercih sizin, ben kendim gibi bilgi vermeye çalıştım, dizel en mantıklısı, uzun süre kullanırım diyorsanız da (en az 5yıl) aracınıza 24civarında fiyatla ilan verin,giderse eğer sıfır satın alıp ocak teslimatıyla ocak vergisini de ödememiş olun,aracınıza ocak ayının ilk haftası binin... nacizane bi fikir.. üstelik renaultta cazip kampanya da var su an..
impossible demiş ki:maxximuss demiş ki:Hocam performans kaybı var diyen yalan söylemiş olur.Ben lovatoyu 1300 e taktırdım ruhsatın bir kağıdı değişti , muayeneye girdi, sızdırmazlık derken 1500 e gelmiş oldu ama 12 taksit.Valla lpg sayesinde insan rahat rahat geziyor.Benzin 4 tl ye yaklaşmışken bence düşünülmemesi lazım
zamanında ben de lpg'li araç kullandım fiat serisiydi, 1.2 motor 75 hp aracım ilk şahsi olarak sahip oldugum clio'dur (şirket-eş dost vs haricinde).. yokuşlarda 3.viteste ve benzinli olduğu halde bayılıyorken, aynı durumda ve özelliklerde lpg'li bi aracın mutlak suretle performansının "BİR NEBZE DAHİ OLSA" (şu kadar olur bu kadar olur demiyorum!) düşecegi büyük bir gerçektir.. araba zaten gitmiyor, 105 tork var, gaza yüklenildiğinde de çok yakıyor, hele bi de araç doluysa, daha ötesi yok..
maxximuss demiş ki:Bence bir yerlerden 1 haftalığına falan 1.2 tüplü clio kullanın :D Ben vermem baştan diyim ;)
ladyclio demiş ki:impossible demiş ki:ladyclio demiş ki:impossible demiş ki:ladyclio demiş ki: evet dediğiniz çok mantıklı ama piyasa çok durgun şu sıralar. :( genede şansımı denemekte fayda var . bineceğim aracı 5 yıl kullanmayı düşünüyorum inş dizel olursa beni çok daha mutlu edecek bu süreçte :)ladyclio demiş ki:aracı satıp dizel almak istiyorum tabi gene clio hb olur tercihim . eğer satamassam da tüp taktırıp tasarruf yapıcaz artık . aracıma ilan verdim ama kışın satılacağını düşünmüyorum baharı bekleyeceğim gibi görünüyor :(
impossible demiş ki:evet, şansınızı deneyin tabii ki.. ilanınıza baktım cok iddialı olmuş ama eklediginiz resimler dynamique versiyonuna ait, belirttiginiz üzere kendi resimlerini koysanız cok daha iyi olur yoksa arayanlar resimlere bakarak gelirler, sonra tatsızlık çıkabilir..
şimdiden hayırlı satışlar..
broke demiş ki:lpg taktırırsan arabanın şuanki durumuyla %50 farkedebilir, bu artı durumu ama birde eksi yönleri var, lpg otomobilin tehlikesi daha fazla, kapalı otoparklara girememek çok kötü bi durum ve prestij açısındanda ''tüplü araba'' durumu var, lpg li araba mercedes bile olsa benim için o araba tüplü arabadır, bu sebeple sana tavsiyem ya olduğu gibi 1,2 benzinli kullan, tasarruf etmeye ve az kullanmaya gayret et yada hemen sat dizel al =)
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 138 misafir