YENİ CLİO SAHİBİ OLMAK ÜZEREYİM Bİ YARDIMCI OLUN

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Re: YENİ CLİO SAHİBİ OLMAK ÜZEREYİM Bİ YARDIMCI OLUN

İleti fragil » 22 Kasım 2010 22:52

otodaki kadın beni bogazlıcak ensonunda o olacak :D ziebart boya koruma ve aydınlatmalar ..neyse laf arasında sokuştururum bunları da olmadı :) ya en başta bilmiordum koruma moruma nedir o yüzde sormadım gittim bi sesör sonra yedek paspas ayarladım.trafik dedim anahtarlık falan ok dedi de çıldırmaz bunda umarım :D
fragil
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 0
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: ismail mersin

İleti filzof_alican » 22 Kasım 2010 22:56

hocam sen nerdesın nerden alıyorsun aracı? belkı forumda nazı gecen bırını bulursun ;)
senın bagajda aydınlatma yoksa iste :D önce bi bakta sonra rezil olma cunkı bazı arkadaslarda var bazılarında yok ama torpido aydınlatması kımsede yok :D
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: 2010 Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105bg
Kilometre: 30000
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop 205x55x15
İsim ve Şehir: blacksea

İleti fragil » 22 Kasım 2010 23:07

mersin silifke gürsoydan alıyorum..müdüre hanım saolsun cok iyi yane yok yapamam demedi hiç de ben işte acemisiyim...bagaj aydınlatmayı duydum ya o aklımdaydı zaten ou hallettirmeden cıkartmam zaten aracı da koruma nedir nasıl bişeydir onu bilmiorum pahalı mı ucuz mu rutin mi istemek yoksa sıkıştırıcı türden bi pazarlık mı orası sıkıntılı..yane ilk pazarlıkta hediye hız sabitleyici istedim de biraz ağır kaçmıştı :) piyasayı bilmeyince aklına geleni sölüyosun işte :D
fragil
ONBASI
ONBASI

İleti filzof_alican » 22 Kasım 2010 23:18

bahsettıgım kus pisliğine garantı verılen koruma 1-1.5mılyarcık kadar:)
bagaj aydınlatması 5-20tl arasında yanı tesısat var ampul yoksa 5tl. orda hıcbısı yoksa 20tl tutuyor.
aracınız bva yanı otomatık olursa hız sabıtleme olur onun dısında hız sabıtleme ve sınırlayıcı yok sonradanda takılmıyor.
sıze kucuk bır onerı daha benım basıma geldıgınden soyluyorum
ılk trafıge cıktıgımda 70-100 arası bır suratte gıdıyorum sonra bısı oldu anıden frene asıldım ama resmen slolom yaptım 1 serıt "s" cizdim ve hakımıyetı kaybettım. sonra hemen servısı aradım (ist flash da her turlu tanırlar benı ve nazımda gecer) bız heyecandan senın lastık basınclarına bakmadık dedıler. neyse okula gıdıyodum zaten benzıncıde baktımkı ne goreyım butun lastıkler farklı 30 ıle 38 arasında ama hepsi farklı. sende hocam hemen lastık basınclarına bak
ıkıncı uyarımda şu olacak trafıge cıkmadan once bıjon sıkılıkmlarını gozden gecır keza benımkılerı elle gevşettim
benım arac fransadan geldı ne zaman satılacagı bellı olmadıgı ıcın boyle gelıyormus
lastık gozeneklerı kapanmmasın dıye fazla fazla hava basıyorlarmıs falan fılan...
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti mosengul » 22 Kasım 2010 23:57

filzof_alican demiş ki:
eylber demiş ki: yanlışınız var sanırım 405 tl olması gerek en azından ben aracımı değiştirmeden önce yatırdığım son taksit 202 tl'idi. :?

1.3 motordan kucukler olanlar 305TL
1.3 -1.6 arası 648TL

tabi bu yazdıklarım 1-3 yaş arası araçlar için geçerli

Hocam bu sene ben 202 tl iki taksitle 405 tl ödedim.

Burdan sorgulama yapabilirsiniz:
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/ind ... VD_HSP_MTV
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti filzof_alican » 23 Kasım 2010 09:01

Hocam bu sene ben 202 tl iki taksitle 405 tl ödedim.

Burdan sorgulama yapabilirsiniz:
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/ind ... VD_HSP_MTV

hocam bende gib den baktım ama nıye rakamlar farklı cıktı anlamadım
hatta rakamları elle yazmadım kopyala yapıştır yazdım sonlarındada YTL yazıyordu TL ye cevırdım
acaba pc nın on bellegındekı sayfayımı actım :S
dogru olan 2010 modeller ıcın 405 TL dir
yılbasından sonra rakamlar degişecek
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti fragil » 23 Kasım 2010 10:32

filzof_alican demiş ki:bahsettıgım kus pisliğine garantı verılen koruma 1-1.5mılyarcık kadar:)
bagaj aydınlatması 5-20tl arasında yanı tesısat var ampul yoksa 5tl. orda hıcbısı yoksa 20tl tutuyor.
aracınız bva yanı otomatık olursa hız sabıtleme olur onun dısında hız sabıtleme ve sınırlayıcı yok sonradanda takılmıyor.
sıze kucuk bır onerı daha benım basıma geldıgınden soyluyorum
ılk trafıge cıktıgımda 70-100 arası bır suratte gıdıyorum sonra bısı oldu anıden frene asıldım ama resmen slolom yaptım 1 serıt "s" cizdim ve hakımıyetı kaybettım. sonra hemen servısı aradım (ist flash da her turlu tanırlar benı ve nazımda gecer) bız heyecandan senın lastık basınclarına bakmadık dedıler. neyse okula gıdıyodum zaten benzıncıde baktımkı ne goreyım butun lastıkler farklı 30 ıle 38 arasında ama hepsi farklı. sende hocam hemen lastık basınclarına bak
ıkıncı uyarımda şu olacak trafıge cıkmadan once bıjon sıkılıkmlarını gozden gecır keza benımkılerı elle gevşettim
benım arac fransadan geldı ne zaman satılacagı bellı olmadıgı ıcın boyle gelıyormus
lastık gozeneklerı kapanmmasın dıye fazla fazla hava basıyorlarmıs falan fılan...

1-1.5 mu? O_o hayatta vermez :) araba geçikirse belki yane bu hafta diye sözü var bakarsın haftaya falan olur o zaman koparirim ben onu :)
dediği gibi hava basınclarını da kontrol ettiricem yane
1) bagaj ve torpido aydınlatma
2) tekerlek basıncları
3) bijon sıkılıkları (o neyse artık) :)
4) sensör boyası

şimdilik öncelikle bunlara dikkat edeceğim... eyvallah cok saolun,cidde yokuşta çekmio mu yaw ben uno 98 le gidiodum tamam 5 ten 3 e düşüyodum da ne bilim 2011 clio sonuçta.neyse hayırlısı
fragil
ONBASI
ONBASI

İleti filzof_alican » 23 Kasım 2010 10:45

2007 laguna pirivilage var hanı el frenı olmayan versıyonundan arac gıtmıyo 1.6 105hp
sonra clıo 1.5 dci ye oturdum arac ucuyo bu seferde durmuyo :D
latıklerı genıslettım bıraz anca yol hakımıyetını sagladım dıyebılırım

uno mu tipomu tam hatırlamıyorum hız gostergesı digital olan işte o nasıl aractı ya resmen canavar ;)

bijon dediğimiz şey lastik vidaları oluyo :Yahoo!:
galerılerın yıllık satacakları arac sayısı var mesela 100adet clıo satmaları lazım
eğer 100 un ustune cıkarsa yıne mesela her 10 aracta bır arac bedava veya ındırımlı verılıyo bunlara. bunlarda o hedıye aracları satarak guzelce kar yapıyolar
yenı yıla stoklu gırmemek ıcınde boyle beklettırıyolar sızı.
o yuzden yıl sonları bol bol kampanya yapılıyor. şayet 31 aralıkta gidip alsanız emın olun daha uyguna alabılırdınız...
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti fragil » 23 Kasım 2010 10:58

yok ya ne canavarı tipodur o unoda en canavar olanlardan biri bizimkiydandı hidrolikli ama neyse işte o cıkarsa buda cıkıodur bence bakacaz artıkın :)

sizce bi oto müdürü araba nerde bilmio olabilir mi? azonce arkadaşla da konustum adanada yok araba dio bu kadın nerden getirtsin ,bi de nasıl bilmez yaw dior bu işte bi iş var falan dedi o biraz daha anlar gıcıklandım beni mi oyalıor dediğin gibi mi eğer müdür nerde olduğunu biliyor da bana sölemiorsa gidip basacam şimdi galeriyi ...
basim mi ? :D
fragil
ONBASI
ONBASI

İleti filzof_alican » 23 Kasım 2010 11:16

senın arac cok buyuk ıhtımalle bursadan tırla gelıyordur. bu arada senın arac nerden gelıyo :D bursa mı fransadan mı?
fransa ıse aracın en son nerde oldugunu gorebılıyorlar ornegın gemıye yuklenme,gemıde,gemıden ındı tıra bındı:D gibi..
ama bursaysa tıra bındı der bıter. bu durumda tırcının numarasını bulmam lazım:D:D
fransadan aksesuar ıstedım servıs muduru ıle harıta uzerınden o anda nerde oldugunu gorduk ama arac ıcın aynı sey mumkun mu bılmıyorum.
keza aksesuarı gorebıldıysek aracı haylı haylı gormek lazım :)
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti fragil » 23 Kasım 2010 11:34

yok bizde hiçbirşey yok elimizde sadece bana bu hafta verecegine dair söz var başka bişey sölemedi
numara yok hiçbişi yok telaş yaptım ,2-3 kere konuştum da ben de bilmiorum dedi perşembe mi olur cuma mı olur bilmiorum dedi
ya uff bu hafta vermezlerse cok magdur olacagım haftaya ben yokum burda(mersin) maraşta olacagım trafik işi falan filan zor olur..

sadece sunu söledi faturasını bayiden kestik(kendileri yükleme yapmadan aracın alındığı bayiye kesiyorlarmış fatura bizim için trafiğe verilcek bi fatura değilmiş kendimiz için dedi) dün ,hızlıca yükleme ve ulaşım için elimizden geleni yapacagız dedi..

biz de tamam dedik :S
fragil
ONBASI
ONBASI

İleti filzof_alican » 23 Kasım 2010 11:49

hocam sen nıye ıkı taraftan aynı seyı yazıyosun ya:D:D
sen kopyalarsında ben kopyalayamazmıyım :D

hocam sen araı ana bayıden aldın dımı?
senın elınde anlasmanın oldugu evrak olması gerekıyor
parayı nereye gonderdın? paranın hepsini mı gonderdın kapora mı?hesap sahıbı kım gorunuyor?
bırde parayı gonderırken dekont acıklamasına şase numarası yazmak gerkıyor yanı en azından ben oyle yaptın
sımdı tam hatırlamıyorum ama arac pazarlıgından sonra sozlesme gıbı bısı ımzalamaıstım uzerınde marka model ek donanımlar ucretı falan yazıyodu
panık yapmayın sonucta yoldan gecen bırıne para vermedınız
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti impossible » 23 Kasım 2010 11:57

herhalde şu son iletinden anladıgım kadarıyla araç ellerinde olmadığı için başka bir renault satıcısından almışlar aracı, ve araç oradan gelecek,artık edirne mi olur trabzon mu,onu aldıgın bayii bilir..
aracın motoruna gelirsek de,evet benim uno da da 5le yokuşa başlayıp 3ün yemediği 2nin fazla geldiği arabanın yüksek devirlere çıktıgı rampalar oluyordu, tamam dizeli gibi diil ama tabii ki uno gibi de olmaz.. düz yolda hic sıkıntısı olmaz ama bunu bil..
sonucta aynı aracın dizeli ile benzinlisi arasında (+-)4.000 kadar bir fark mevcut..
ziebart sıfır alınan araçlara 3hafta içinde uygulama yapılmak kaydıyla ücretsiz iç koruma hediye ediyordu,bulundugun yerde varsa degerlendir..
paspaslardan birini kaucuk paspas kapmaya bak,zira cok pahalı almaya kalksan..
ve tabii ki en önemlisi,istedigin bi plaka serisi varsa (rakam ya da harf) simdiden onu listeleyip o müdüre hanıma ver ki trafikten senin icin bostaysa ayırsınlar.. bence bi aracta en önemli ayrıntı plakadır,benim fikrim.. aldıgım her plaka bi sekilde önem teskil eder bi sekilde,seriden rastgele denk gelmis bir plaka hayatta almadım 10a yakın aracım oldu nerdeyse hepsi bi sekilde bana ya da araca özeldi..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti filzof_alican » 23 Kasım 2010 12:33

impossible
cok haklısın plaka onemlı benım tek bır sartım oldu oda plaka
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti fragil » 23 Kasım 2010 13:27

galiba durum immposible i dediği gibi ben de öle diye tahmin ediyorum ama işte beni gıcık eden de gelecegi yeri sölememesi,ama bu hafta diye söz vermesi...gelmese de olur ben haftaya alırdım burda olsa bu gecikmenin de cezasını verirdim koruma moruma alır cıkartırdım da ama babam yapamaz onu işte..

neyse ya herşey icin cok saolun yardımlarınız cok işime yaradı daha da yarıcak inşallah elinize sağlık
fragil
ONBASI
ONBASI

ÖncekiSonraki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi