Güneşliklerin bağlantı kapakları düştü!!

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Re: Güneşliklerin bağlantı kapakları düştü!!

İleti vipsezgin » 24 Eylül 2010 10:29

yanı hanı derler ya eskı toprak dıye banamı öyle gelıyor bılmıyorum ama eskı araclar daha sorunzuz ve saglam hee guvenlık acısından tabıkı degıldır :lol:
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti sunset544 » 24 Eylül 2010 14:03

vipsezgin demiş ki:yanı hanı derler ya eskı toprak dıye banamı öyle gelıyor bılmıyorum ama eskı araclar daha sorunzuz ve saglam hee guvenlık acısından tabıkı degıldır :lol:

Eski arabaların herşeyi manuel:) dolayısıyla arıza derdi de yok. şimdki arabaların hemen hemen hepsi digital. beyine baglamışlar herşeyi, camı açıp kapatırken bile iyi güzel rahatlık kolaylık ama her an bozulacak korkusuyla insan tedirgin oluyor bir cam motoru en az 100-150 tl arası.. (daha önceki arabamda arızalanmıştı) eski araçların yağına suyuna benzinine bak yıllarca masrafsız git:)
sunset544
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75bg
Kilometre: 48000
Yakıt: opet
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: adana

İleti semih89 » 24 Eylül 2010 16:36

Bana kalırsa en ufak sorun yapılcak bişey değil . normal yani :) 2 plastk çıktı diye arabaya dandik muamelesi yapılmaz. Sonuçta milyonlarca araç üretiliyor fabrikada. üreten de insan sen ben gibi. aynı şekilde binlerce farklı kurumla çalışılıyor dışarıda ürettiriliyor parçaları. ee sıfır hatayla da iş olmaz mümkün değil. önemli olan bu hatalara karşı markanın göstereceği tutum. kaldı ki 5gram silikın sıkılır ve ömürlük yerinde durur o parçalar dert etmeye değmez :)
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti sunset544 » 24 Eylül 2010 17:00

bu kadar normalini görmedim ilk defa bu arabada başıma geldi her gün arabaya binmeden acaba bugün neresi problem yaratacak diye düşünür olduk bu normal değil maalesef renault un kalitesini kabullenmek gerek..
sunset544
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti semih89 » 24 Eylül 2010 18:43

sizin aracınızda böyle bir problem çıkması renaultun tüm araçlarının kalitesinin düşük olduğu anlamına gelmez. sizinki kişisel bir sorun . alan zaten kabullenerek alıyor kaliteyi . herşeyi kötü olsa aynı sorun bizde de çıkardı. binlerce üretilen araçda normal yani altı üstü plastik parça adamların motoru iniyor yolda giderken :) sizinki fazla abartı bence. girin bmw audi vw forumlarına bakın ne sorunları çıkarıyorlar :) insan yapımı alet altı üstü bunlar
semih89
YARBAY
YARBAY

İleti sunset544 » 14 Ekim 2010 12:09

1-2 yaşındaki arabalarda bu tarz ufak tefek sorunlar insanın canını sıkıyor. eğer dediğiniz gibi bu kalite meselesi değilse söyleyecek, tartışacak, paylaşacak bişey yok:)
sunset544
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti semih89 » 14 Ekim 2010 23:05

sunset544 demiş ki:1-2 yaşındaki arabalarda bu tarz ufak tefek sorunlar insanın canını sıkıyor. eğer dediğiniz gibi bu kalite meselesi değilse söyleyecek, tartışacak, paylaşacak bişey yok:)

bu durum eğer sizin aracınız gibi binlerce araçta olmuş olsaydı bir kalitesizlikten söz edilebilirdi. ancak sizinki gibi münferit olaylarda bunun kaliteyle bağlanması yanlış. sonuçta araçlarda garanti diye birşey var ki böyle sorunlar olma ihtimaline karşı bu var. yoksa mükemmel araçlar üretilseydi zaten garanti diye bir durum olmazdı. ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama yaptığınız işle bunu bağdaştırın , mutlaka hatalı işiniz olmuştur. önemli olan bu konuda gösterdiğiniz tepkidir. eğer siz bu durum için servise gittiğinizde ilgilenmiyorlarsa sorun var demektir.

bu sorun mesela deri direksiyonlardaki soyulmada var , megane2lerin kapılarını soyulmasında var , clioların arka kapıdan su almasında var vs...
semih89
YARBAY
YARBAY

İleti sunset544 » 15 Ekim 2010 18:37

Arabamı çok seviyorum ama Maalesef bazı klasik olmuş problemler var genellemek istemiyorum ama tanıdıgım aynı kasası olan (buna bende dahil) 4 arkadaşım var 2 tanesinde de benim arabamda oldugu gibi depo kapağı kilit motoru arızalandı depo kapağı kilitlenmiyor, serdar arkadaşın paylaştığı üzere benim arabada da aynı problem olan güneşlik plastiği kırılmış, sag camdan gelen çıtırtı vs.. İllaki servis tamir eder veya yenisiyle değiştirir ama benim anlatmak istediğim bu kadar kısa zamanda parçaların arıza vermesi normal değil test kısmını müşteride deniyorlar gibi geliyor bana çünkü bir sonraki kasalarda bu problemi ortadan kaldıryorlar sadece benim arabada yok bu problemler benim gözlemlediğim aynı kasa 4 arabanın 2 sinde aynı arıza çıktıysa arıza oranı yüzde 50 demektir:)
sunset544
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti Serdar » 24 Ekim 2010 12:29

Sorun silikonla (yarım nohut kadar) çözüldü arkadaşlar. Yaklaşık 2 haftadır sorunsuz kullanıyorum.
Serdar
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIO III 2007 - Dyn.
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v - 98bg
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell V-Max / LPG
Lastik Markası: Continental CPC2
İsim ve Şehir: İzmir

İleti ugurluhan » 24 Ekim 2010 12:38

Aklın Yolu bir... Güle güle kullanın...
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti arifoem » 29 Kasım 2010 14:29

Merhabalar,
her araçta kronik bazı arızalar bulunur.
bugün bilmem kaç bin euro verip alınan bir Mercedes veya BMW bile kıl tüy bir arızadan geri çağırabiliyor.
kaldı ki bizim araçlarımızın segmenti de ortada. böyle ufak sıkıntılara hazırlıklı olmalıyız diye düşünüyorum.

Bende 2006 model Modus 1.4 Dyn var. aynı şekilde bu parçalar bende de sorunlu. ve benimkiler yerinden çıktığında takayım derken sağdaki 2 parça soldaki de 5 parça oldu. Bunun sebebini düşündüğümde vardığım sonuç ise bu parçaların tavanın hemen altında olması ve yazın sıcak kışında soğuk yiye yiye gevremesi oldu.

bilemiyorum doğru mu düşüncem yanlış mı ama aklıma bu sonuç geldi.
arifoem
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: Modus
Motor Tipi & Gücü: 1.4
Kilometre: 30
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Good year
İsim ve Şehir: Arif. istanbul

Önceki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi