Yakıt Göstergesi Yanmadı

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Yakıt Göstergesi Yanmadı

İleti faruks » 14 Ekim 2010 16:30

1 hafta önce araca 30 tl lik benzin almıştım ve ikaz ışığı direk yanmasına rağmen kontağı açtığımda yine aynı şekilde direk yanıyordu. Yanı bir kımıldama olmadı normalda 30 tl ile 3 çizgi oluyordu...neyse servise gittim bilgisayara bağladı bir şeyler yaptı ve durum düzeldi...Bugun benzin göstergesinde benzin tek çizgiye düştü (fotoğrafınıda atıyorum) ve yakıt göstergesi uyarısı vermedi...Bu bir sorun herhalde böyle olmamaması lazım..Ne yapmam lazım...
yakitt.jpg
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
faruks
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75hp
Kilometre: 16200
Yakıt: Benzinli
İsim ve Şehir: Giresun

Re: Yakıt Göstergesi Yanmadı

İleti Burock » 14 Ekim 2010 17:47

Sorununuzu tam anlayamadım, ancak aynı hata 3 kez tekrar ederse aracınızda sorun olabilir. Göstergede sorun olabilir, yada yakıtı ölçen müşürde sorun olabilir. Yanlız servis pc'ye bağladı ise yazılımsal bir sorun olması yüksek ihtimal. Analog göstergenin gözünü seveyim, tam bir ölçüm yapmasada böyle sorun çıkartmıyor. Geçmiş olsun.
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Kilometre: 0
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

İleti faruks » 14 Ekim 2010 22:40

sorun fotoğrafta görüldüğü tek çizgiye düşünce sağ üst köşede alttaki yakıt pompası gibi birşey yanıyordu ama o yanmıyor....
faruks
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Burock » 15 Ekim 2010 00:46

Yani yakıt alın uyarısı çıkmıyor? Bu belki pc ile kapatılmış olabilir, yada test modunda kendi kendine ofline olmuş olabilir. Tekrar aynı sorun olursa servisin başına ekşiyin ve tam olarak problemin ne olduğunu öğrenmeye çalışın. Gerekirse parça değişimi yapmalarını isteyin, ne için garanti var beni mağdur ettikten sonra ne anlamı var. Yerinizde olsam böyle yapar hakkımı arardım. Aracımı teslim almadım, benim göstergeler bu şekilde değil malesef yardımcı olamıyorum. Kolay gelsin.
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Kilometre: 0
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

İleti faruks » 15 Ekim 2010 08:25

Burock cevabın için sağol zaten geçen hafta benzin aldım ışık sönmedi diye gitmiştim, bu seferde benzin tek göstergeye düştü yanmadı diye gidecem herhalde senin dediğin şey ile alakalı bir durum yarın bi servise gideyim...Sonuca göre bilgilendiririm....
faruks
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Devrim » 15 Ekim 2010 09:46

Yakıt alırken kontak (yol pc) açık mıydı ya da kısa süreliğine açılıp kapandı mı biri tarafından?

Siz yine servise gidin. Bilgisayarı bağlayarak depodaki sensör ile bilgisayar arasında kalibarsyon yapıyorlar. Tekrar bir yapsınlar bence.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti faruks » 16 Ekim 2010 11:31

Devrim sağol bilgiler için. Dün servise gittim ve o dediklerini yaptılar ve söylediğin şeyleri sordular...Gerçi ben hiç birini yapmamıştım ama neyse...Bu olay arabayı bakıma götürdüksen sonra oldu zaten...30 Eylül 2010 da bakıma götürmüştüm orada bakım km sini tekrar 15.000 e ayarladılar ve ondan sonra oldu...Çünkü bakıma götürdükten 3-4 gün sonra benzin aldığımada direk yanan benzin göstergesi, benzin aldığım halde sönmemişti..bu seferde fotoğraftaki durumu yaşayınca yani benzin göstergesi yanmayınca bir anormallik olduğunu düşündüm...
faruks
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 88 misafir