CLİO III DEKİ ÇİZİKLERİ NASIL GİDERİRİZ

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

CLİO III DEKİ ÇİZİKLERİ NASIL GİDERİRİZ

İleti nazmi28 » 22 Eylül 2010 23:56

Arkadaslar aracım cliio 3 1.5 dci siyah renk...Aracın 3. sahibiyim alalı 6 7 ay oldu daha once megene 1 vardı ve bej rengındeydı 98 modeldı...ıkısını kıyaslıyorum yas ve renk olarak suan kı aracın da aşırı derecede çızıkler artıyor....bunun nedenı rengının sıyah olmasından mı yoksa boya kalıtesınden mı bılemıyorum sırf bu yuzden aracımı satılıga cıkardım....
gecenlerde buyuk bı marketten cızık gıderıcı kalem aldım artık orjınal mı degılmı bılmıyorum fakat ufacık cızıklerde dahı ıse yaramıyor,begenmedım...onun oncesınde araca pasta cıla attırdım oda hıc bı etkı gordurmedı....
sımdı sıze sorum
bu cızık olayından nasıl kurtuluruz internette bı kac yontem okudum ama o iş bana ustalık ıster dusuncesıyle bıraz uzak geldı....
sız nasıl bır yontem kullanırdınız tesekkurler....
nazmi28
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCi 65bg
Kilometre: 74000
Yakıt: total eurodiesel
Lastik Markası: Bidgestone Turanza
İsim ve Şehir: nazmi-kocaeli

Re: CLİO III DEKİ ÇİZİKLERİ NASIL GİDERİRİZ

İleti ByOnder » 23 Eylül 2010 22:00

hocam çok kısaca şöle anlatayım görsel imkanımız olmadığı için eğerki bahsettiğiniz çizikler üzerinize tırnağınızı ssürdüğünüzde takılacak derinlikde ve daha fazla ise buna ne kaalem ne pasta cila nede başka bişey faayda etmez tek çözüm yeniden boyanma işlemidir...

muhtemelende öyle çünkü pasta yaptırdım diyorsunuz aracın boya kalitetsi ile alakası yok renk dede göz yanılgısı artık siyah daha çok gösterir yoksa siyah daha çok çizilir die bişey yok
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti nazmi28 » 24 Eylül 2010 11:31

tesekkurler kardesım yanıtın ıcın
nazmi28
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCi 65bg
Kilometre: 74000
Yakıt: total eurodiesel
Lastik Markası: Bidgestone Turanza
İsim ve Şehir: nazmi-kocaeli

İleti ugurluhan » 24 Eylül 2010 20:35

Ben çizikleri çok belli ettiği için koyu renge tövbe ettim. Gökgri clioyu satınca direk gümüş gri ve beyaz araba baktım. Sonuç olarak da beyaz megane aldım. Koyu renklerde çizik işi çok sıkıcı oluyor. Çok hassas olmak gerekiyor. O da bir zaman sonra sıkıyor....
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti impossible » 25 Eylül 2010 02:43

valla hocam istersen yakından bi iki resim koy ki ona göre deneyimlerimizi paylasalım ya da fikir verelim?
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti ssuzgun » 25 Ekim 2010 14:42

Bende gümüş gri var. Yaklaşık 7-8 aydır bu aracı kullanıyorum ve bu araçların boyasında veya boya kalitesinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. En ufak bir sert temas ile derin olmasa dahi çizik oluşuyor. Bu kadar kolay boyanın zarar görmesi normal değil. Bu zamana kadar araçlarımda park ettiğim yere hiç deikkat etmez ve sorunda yaşamazdım ama şimdi kalabalık otoparklara bile bırakırken yandaki kapısını çarpmasın diye tekli sıralara girmeye veya iki park alanını ortalayarak park etmeye çalışıyorum :)

Boyanın üstünde vernik olmadığını düşünmeye başladım.
ssuzgun
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III 1.2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 30000
Yakıt: Opet 95 Oktan
Lastik Markası: Dunlop SP 185/60R15
İsim ve Şehir: Selçuk İstanbul Ümraniye

İleti Kenancelik » 02 Kasım 2010 22:53

ssuzgun demiş ki:Bende gümüş gri var. Yaklaşık 7-8 aydır bu aracı kullanıyorum ve bu araçların boyasında veya boya kalitesinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. En ufak bir sert temas ile derin olmasa dahi çizik oluşuyor. Bu kadar kolay boyanın zarar görmesi normal değil. Bu zamana kadar araçlarımda park ettiğim yere hiç deikkat etmez ve sorunda yaşamazdım ama şimdi kalabalık otoparklara bile bırakırken yandaki kapısını çarpmasın diye tekli sıralara girmeye veya iki park alanını ortalayarak park etmeye çalışıyorum :)

Boyanın üstünde vernik olmadığını düşünmeye başladım.

Aynı sorun bende de var
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: EXTREME 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 Valf
İsim ve Şehir: Kenan/OSMANİYE

İleti ExtremeGraphics » 09 Kasım 2010 22:27

Sanırım bu konudan bende müzdaribim. Aracımı çok seviyorum ancak her hafta bir çizik oluşmasından bıktım diyebilirim. Tabiri caizse Üflesen çiziliyor... Renault konusunda kaporta ve boya kalitesizliği hep söylenirdi, kullanmaya başladıktan sonra hak verdim. Mekanik aksamındaki kalite ile ilgili hiç bir şikayetim yok. Motor , yürüyen elektronik aksam kusursuz denebilir fakat kaporta ve boya maalesef çok zayıf :(
ExtremeGraphics
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: Clio III Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16V 100 PS
Kilometre: 87
Yakıt: Benzin + LPG
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: Bursa

İleti samet358 » 23 Kasım 2010 04:28

ExtremeGraphics demiş ki:... Renault konusunda kaporta ve boya kalitesizliği hep söylenirdi...

çok ilginç.. renault'un en sağlam kısmının bunlar olduğu bilinir aslında. en fazla galvanizli sac kullanan markalardan birisidir. arabalar [olması gerektiği gibi] çizilir. ama renault, çizildiği yerden çürümez.
samet358
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: içten yanmalı
İsim ve Şehir: Bursa

İleti mzfbak » 24 Kasım 2010 05:41

İlk başta çiziğin durumuna bakmanız gerekli eğer tırnak takılıyorsa yapılacak çok birşey yok. Vernik zarar gördüğü için ne sürerseniz sürün kalır. Ya rütuş yada bölgesel boya yaptırmanız gerekir.
Bu arada birde opak renk ile metalik renk arasında fark vardır.
Metalik boyaya pasta yapıldığında üzerindeki vernik tabakasından alınır ve çevredeki vernik tabakası çizik dibi ile aynı derinliğe gelir. Opak boyaya pasta yapıldığında, pasta çevredeki boyadan alıp çizik içerisini doldurabileceği için kapanma ihtimali daha yüksektir.
mzfbak
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 111000
Yakıt: Shell V Power
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: istanbul

İleti levolution » 27 Temmuz 2011 15:40

oje ile denediniz mi?
önceki arabam kırmızıydı, çok derin çiziklerde işe yaramıştı ama rengini tutturana kadar 4-5 tane oje almak zorunda kalmıştım. taşan kısımlar için ıslak mendil hazır bulundurmak gerekiyor.

işim şimdi biraz daha kolay sanırım, siyah oje alacağım.
biraz garip oluyor ama kozmetiğe gidip oje almak, tezgahtarlar tuhaf tuhaf bakıyor :)
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 56 misafir