Açık Hava Filtresi

Motor tipleri (Benzinli, Dizel ve LPG), Yakıtlar çeşitleriyle ilgili konular...

Açık Hava Filtresi

İleti drizzit » 21 Eylül 2010 16:14

Selam arkadaslar bir suredir forumu takip ediyorum ve gayet güzel bir site oluşturmuşsunuz teşekkür ederim .

Şimdi gelelim konuya bizde 1.2 otantik ClioIII war benim sorum şu bizim arabalara açık hava filtresi takılırmı internette biraz araştırdım araçtan çok güzel ve tok bir ses çıkıyor . Bu filtreden ne kadar performans alırız zararları var mı ? Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim . ;)
drizzit
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 70
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Bridgestone
İsim ve Şehir: Kadir

Re: Açık Hava Filtresi

İleti ByOnder » 21 Eylül 2010 16:25

açık hava filtresi en sorunsuz ve araçla en oynanmadan yapılan performans arttırma işlemidir zararı varmı derken kısa sürede gözle göreceğiniz bi zarar olamaz ama malumki her artının bi bedeli vardır sadece açık hava filtresi ve egsoz la 40 hp ye kadar güç elde edilebilir .

Açık hava filtresi demek daha fazla oksijen demek daha fazla oksijen demek daha fazla yanma demek daha fazla yanma demek daha fazla yakıt sarfiyatı demek ilk olarak bunu bilit yakıt sarfiyatı artacaktır sonra zararları nı sormuşsunuz ilk etkilenecek olan susturucularınız vaktinden önce deforme olacaktır bununla birlikte tahmin edebileceğiniz gibi besleme yanma ve aktarma organlarınızda normal halinden daha fazla yıpranma olacaktır bunları bilmek içinde motor ustası olmayada gerek yok tamamen doğru orantı ne kadar verimli kullanım = eşittir okadar yıpranım...

Saygılar...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti drizzit » 21 Eylül 2010 16:36

Bizim araçlar 1.2 oldugu ıcın 2-3 beygire kadar artma diye bisey okudum . Yani motor yukseldıkce performans artması gıbı bısey soz konusumu bide bizim araçlarda randuman alabılırmıyız acaba ?
drizzit
ACEMI ER
ACEMI ER

İleti ByOnder » 21 Eylül 2010 16:43

he tabiki şu değil ben açık hava filtresi taktım 3 ayda motoru kuağıma aldım ... :) böle bişi yok yıpranacak parçalar zaten normal kullanımınızlada yıpranan ürünler sadece böle bi işlemde bu yıpranma zamanları birazdaha düşecek bunu oranlamamı isterseniz belki %3 %5 hadi bilemedim en fazla %10 dur yani

Mesela 2000 yılında 94 model flash s imi aldığımda ( tabii bu araçlar karburötörlü sistemleri daha basit maliyetleri daha düşük olduğu için oynaması daha basit ve çok tereddütünüz olmuyo e bide gençlik ateşi ) açık hava filtresi ve egzos uygulaması yapmıştım nekadar bi performans kazandığımı ölçtürmedim amaa kullanımda farkedilecek kadar olmuştu ve o şekilde 5 sene kullandım o aracı deddiğim gibi susturucuları normalden birazdaha sık değiştim 2 defa baskı balata değiştim belki bu işlemi yapmasaydım 1 defa değişcekti bilemiyorum yani e tabi sürekli bakım zaman zaman ayarsızlıklar oluyordu falan yani...

zamanınız ilginiz ve birazda paranız varsa eğer yaptırılması çok sakıncalı işler değil...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti drizzit » 21 Eylül 2010 16:47

Tesşekkür ederim bilgi için . Yaptırmakta fayda var :D
drizzit
ACEMI ER
ACEMI ER

İleti ByOnder » 21 Eylül 2010 16:53

2 - 3 beygirmi yok okadarda basit değil hani bu araç için hiç ilgilenmedim ama okadarda düşük değerler vereceğini zannetmem 95 oktan benzin yerine 97 oktan koysan bile o farkı alırsın :)

Tabiki hacim yükseldikçe verim arttırma aralığı artar ama bu şu değil yani 2,0 bi araca filtre 50 hp katar aynı filtre 1,2 araca 5 hp bu değil fark fark şu 2,0 bi araca 0 - 100 hp arası oynayabiliyosan 1,2 bi araçla 0 - 40 hp arası oynama yapabilirsin rakamlar hep örnek olsun die tabiki umarım anlatabilmişimdir.
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti drizzit » 21 Eylül 2010 17:21

Anladım teşekkürler.
drizzit
ACEMI ER
ACEMI ER

İleti emrahd » 12 Ekim 2010 20:02

öncelikle merhaba. orjinal bir hava filtresinin görevi yakıtla karışacak olan havayı tozlardan ve zararlı maddelerden süzerek dışlardan sağlar. bu hava filtrelerinin hava geçirgenliği %40tır. açık hava filtresininki ise %99 dur. ne kadar çok hava o kadar çok yakıt demektir. bu nedenle perormans artışını sağlar. bu o kadarda fazla değildir yaklaşık%5-10 civarındadır.hatta bu değeri performans egzosla berber alabilirsin en fazla. hatta açık hava filtresi bu değeri her zaman veremez şöyleki hava filtresine gelen hava ne kadar soğuk olursa o kadar performans alırsın. hatta dikkat et soğuk havalarda araç daha iyi gider. bence hava filtresi alıcaksan kitli almalısın yani ısı geçirmeyen borularıyla beraber işte o zaman tam performans alırsın. hava filtresini de hava rahat bi şekilde alacak bir yere yerleştirmen gerekir. aksi taktirde tam tersine performans düşüklüğü yaşarsın. düşük devirlerde aracın biraz çekişten de düşer ama dediğin gibi kulağa çok hoş gelen bi ses verir. motorun sağlğı açısından zararlıdır hava geçirgenliği sonuçta %99 tozları zararlı maddeleri temizlemeden motora aktarır. güzel bi performans alabilirsin tabi doru bi şekilde uygularsan.. hemen bi tahmini fiyat verim kitli bi hava filtresini orta bi kalite de çıkma 250-400 arasında da bulabilrsin... saygılar..
emrahd
ER
ER

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCİ 65hp
Kilometre: 61000
Lastik Markası: Bidgestone Turanza
İsim ve Şehir: Trabzon

Motor ve Yakıt

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir