SOL ÖN TARAFTAN GELEN GICIRTI SESİ

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

SOL ÖN TARAFTAN GELEN GICIRTI SESİ

İleti mesutaga » 05 Eylül 2010 14:51

Arkadaşlar merhaba... Aracımın kalkışı esnasında sol ön taraftan gelen bir gıcırtı sesi var. Sürtünme sesi gibi. Servise götürmeden önce fikirlerinize danışmak istedim. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olablir? Cevaplarsanız çok sevinirim. Saygılar... :?: :?: :?:
mesutaga
ER
ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İSTANBUL

Re: SOL ÖN TARAFTAN GELEN GICIRTI SESİ

İleti ByOnder » 05 Eylül 2010 16:32

Şimdi bu soruya cevap vermek çok çok zor kalkış esnasında demişsin ama şimdi kalkışla alakalıysa aktarma organları şanzuman vites kutusu ile alakalı olabilir ama yok hareketlenme sebebiyle çıkan bi sesse amortisör yay rot kolları vs olabilir yani çok net bi cevap geleceğini zannetmiyorum. bu yüzden bence çok ihmal etme servise git sorun ön takımsa proplem pek fazla büyümez ihmal sebebiyle ama eğer aktarma organlarıyla ilgili bi sorun varsa heer km sana daha fazla soruna yol açabilir
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti ahmet2506 » 05 Eylül 2010 18:39

aynı sorun bi ara bende de vardı kalkışta çat die ses geliyordu sanki bişey kırılıyomuş veya iki demir birbirne çarpıyomuş gibi galiba aynı sesten bahsediyoruz...neyse servise götürdüm şansızamnın kulakçığı kırılmış değiştirttim şimdi ses yok....bu arada kulakçığı serviste taktırmadım dışarda ustama taktırdım yarıyarıya daha ucuza :)
ahmet2506
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65 hp
Kilometre: 73000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: ahmet ankara

İleti mesutaga » 05 Eylül 2010 19:52

Herhangi bir yağ kaçağı falan da yok, baktım. Sürtünme sesi gibi birşey. Yavaş giderken çıkıyor, yani kalkış esnasında ve arabayı park ederken. Daha bugün oluşan bi problem. Herhangi anormal bir durumda olmadı (kaza vs). Renault Yardım'ı aradım. Bana "Balataların değişmesi gerekebilir" dediler. İnşallah vahim bi sonuçla karşılaşmam.
mesutaga
ER
ER

İleti mesutaga » 07 Eylül 2010 09:16

Arkadaşlar bugün aracımı Pendik-Kaynarca ASF servisine götürdüm. Aracın ön takım civatalarının gevşediğini ve sorunu hallettiklerini söylediler. Şu anda herhangi bir sorun kalmadı. Ama gecikme, ciddi sorunlara yol açabilirmiş. Bilgilendirmek istedim...
mesutaga
ER
ER

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 185 misafir