TheTez54 demiş ki:Gittiğiniz süratede bağlı sabit 90 la giderken 85 daha az yakar yada aynı kasada atıyorum 105 bence daha iyi yakar.. ama yüklenince olay değişir o kadar begiri doyurmak kolay olmayabilir..
MaYuCeL demiş ki:TheTez54 demiş ki:Gittiğiniz süratede bağlı sabit 90 la giderken 85 daha az yakar yada aynı kasada atıyorum 105 bence daha iyi yakar.. ama yüklenince olay değişir o kadar begiri doyurmak kolay olmayabilir..
Bunun denemesini seninle yapabiliriz aslında. Birgün buluşalım. Depoları fulleyelim sonra kandıraya flan gidelim, Geri geldigimizde tekrar fulleyelim. Bakalım kim daha az yakmış.
Arslan demiş ki:3 yıl Clio3 1.2 motor sürdükten sonra bu Haziran da Seat Leon 1.4 Tsi 125Bg 200Trk 1250g almış ve forumu hala takip eden birisi olarak şunu söyleyeyim: Clio3 1.2 yi ekonomi için almak büyük bir hata imiş bence. Çünkü Leonum 6000km yi geçti. Ortalama tüketimim 7.1lt. Şehir dışı 6lt. Daha sakin sürüşte 5.5lt hatta. Leon sakin kullanımda çok ekonomik, istendiğinde muazzam güçlü bir motor. Mesela Clio 1.2 ile 100Tl benzinle ortalama 400km giderken Leon ile 350km gidiyorum. Ancak otoyolda Leon daha az yakıyor. İnanılır gibi değil değil mi?
Arslan demiş ki:3 yıl Clio3 1.2 motor sürdükten sonra bu Haziran da Seat Leon 1.4 Tsi 125Bg 200Trk 1250g almış ve forumu hala takip eden birisi olarak şunu söyleyeyim: Clio3 1.2 yi ekonomi için almak büyük bir hata imiş bence. Çünkü Leonum 6000km yi geçti. Ortalama tüketimim 7.1lt. Şehir dışı 6lt. Daha sakin sürüşte 5.5lt hatta. Leon sakin kullanımda çok ekonomik, istendiğinde muazzam güçlü bir motor. Mesela Clio 1.2 ile 100Tl benzinle ortalama 400km giderken Leon ile 350km gidiyorum. Ancak otoyolda Leon daha az yakıyor. İnanılır gibi değil değil mi?
Bayram demiş ki:Sakin kullanımda sözlerinize katılmak teknik olarak mümkün değil.
Szin aracın katolog değerleri
Şehir içi 8.1
Şehir dışı 5.1
ClioIII 1.2 için
Şehir içi 7.6
Şehir dışı 4.9
Ama biraz gaza bastığınızda evet sizin araç daha az yakacaktır.
Açıkcası sizin aracı kullanırkenki vermiş olduğu keyif 0.2 - 0.5 yakıt farkını amaaan dedirtip 1Lt fazla yaksa ne olur dedirtir elbette o tartışılmaz
Ama az yaksın diye çaba sarfedekcekseniz ClioIII 1.2 kadar az yakamazsınız
Uzun yol rekorum katoğog değerinin altında 4.7'dir :D biraz işkence oluyor yolculara ama :D
Bayram demiş ki:Sakin kullanımda sözlerinize katılmak teknik olarak mümkün değil.
Szin aracın katolog değerleri
Şehir içi 8.1
Şehir dışı 5.1
ClioIII 1.2 için
Şehir içi 7.6
Şehir dışı 4.9
Ama biraz gaza bastığınızda evet sizin araç daha az yakacaktır.
Açıkcası sizin aracı kullanırkenki vermiş olduğu keyif 0.2 - 0.5 yakıt farkını amaaan dedirtip 1Lt fazla yaksa ne olur dedirtir elbette o tartışılmaz
Ama az yaksın diye çaba sarfedekcekseniz ClioIII 1.2 kadar az yakamazsınız
Uzun yol rekorum katoğog değerinin altında 4.7'dir :D biraz işkence oluyor yolculara ama :D
Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 48 misafir