GİZLİ RENAULT

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

GİZLİ RENAULT

İleti evrenz » 29 Mayıs 2010 23:07

arkadaşlar geçen arka kapılardan su alma problemim olduğunu söylemiştim servis cuma günü randevu vermişti gittim. gitmişken teypin az gelen sesinden şikayetçi olduğumuda söyledim şaşırıp böyle bir şikayeti ilk kez duyduklarını söylediler. kapılardan sonra ilgilenebileceklerini söylediler buraya kadar herşey normal. usta kapıların için geçirmezlik yapılacağını söyledi ama bi kontrol edelim dedi kapı içleri açılınca geçirmezliğin olduğu anlaşıldı bunu üzerine suyun girdiği yerler tespit edildi usta bu sefer fitiller değişecek dendi ama sanırım servis şefi daha önce değişen fitillerin çözüm üretmediğini söylediği ben ne olacak diye beklerken usta elinde bir kağıtla geldi renault tarafından yollanan kağıt belli yerlere yapışkan bir fitil yapıştırılması gerektiğini göstermiş ve onun yapılmasını istemiş ama fitil çekilen yerler suyun girdiği yerler değil :D birşey demedim nede olsa araç yeni çözüm olmazsa bi daha uğraşırsın ustam dedim oda çözeceğine inanmayarak kelebek camın üst ve arka tarafına ile kapı içindeki segman girişlerini yapışka fitille (macun gibi yapışkan şekli fitil) kapladı. o iş bitince geri danışmaya döndük ilginçlik burada başlıyor. bir küçük kağır parçası vardı üzerinde
GİZLİ RENAULT yazıyordu altında ise

teyp sesi techline başvurun
camdan su alma
vites hidroliği

gibi 3 tane sorun verilmişti yanında zorunlu filan gibi şeçeneklerin altında normal filan gibi ifadeler vardı. kağıdı göstermemeye çalıştılar niyeyse anca bu kadarını görebildim. bu kağıdı ellerine aldıktan sonra sesle ilgili sorunla ilgilendiler yoksa ilgilenceklerini sanmıyorum. sonra bende kağıtları yazanları sordum cevap vermek istemediler vites hidroliği ile ilgili konuyu üsteledim bunun üzerine bu sorunla ilgili şikayetten gelenlerinkiyle ilgilenindiği sorunu olmayanlar için birşey yapmadıklarını anlattı. ses sorunu ile ilgili ise reno nun bir şey yapmaları istediklerini ancak kendi sistemlerinde olmadığını bunun için renoya mail attıklarını ve cevap beklediklerini anlattı ama cevap cuma günü gelmedi gelince arıyacaklarmış.

sanırım renault toyota gibi geri çağırma yerine çaktırmadan serviste işi bitirmeyi tercih ediyor. ben oraddayken bir mekan geldi farla ilgili bir sorun için sorunu 5 dakikada halledildi ama gene reno araç servise girince yapılması gereken işlemler tebliğ etmiş onlarıda yaptılar bunu müşteri araba niye hala çıkmadı diyince izah ettiler.
garantisi bitmemiş olan arkadaşların hatta bitmiş arkaddaşların yukardaki parça veya sorunlarla ilgili sıkıntıları varsa servise uğrayıp hallettirebilirler gibi geldi bana.
evrenz
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII exp. 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 70bg
Kilometre: 1300
Yakıt: PO vmax eurodizel 10
Lastik Markası: dnlop sp01 185/60/15
İsim ve Şehir: evren *rize ankara mersin

Re: GİZLİ RENAULT

İleti TheTez54 » 30 Mayıs 2010 02:11

Ben konuya pek hakim değilim abi bu su alma olayını nereden yapıyor araç?Çok ilginç :) gizli renault demek.. :)
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Faz 2 Expression
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 85 ps BVR
Kilometre: 103000
Yakıt: shell v-power
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: servet sakarya

İleti evrenz » 30 Mayıs 2010 14:16

arka camların inen çıka n kısımlarının kapı daki alt fitillerinin sağı ve solundan birleşim yerlerinden yani azıcık bir boşluk alması sorun değilde o su içerde bir sürü yere çarpıp anca öyle içeri giriyo epey meşakkatli bir yolla yani
evrenz
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII exp. 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 70bg
Kilometre: 1300
Yakıt: PO vmax eurodizel 10
Lastik Markası: dnlop sp01 185/60/15
İsim ve Şehir: evren *rize ankara mersin

İleti savasozcan » 14 Ağustos 2010 18:18

aynı problem benim aracımdada oldu.garantisi biteli 1 ay olmuştu ve bana 1500 lira gibi bir rakam çıkardılar
daha sonra kavga gürültü garanti kapsamına skocaklarını söylediler ve işlemi öyle yaptılar ama içim kaçtı bir kere
servislermi hep soru işareti
savasozcan
ER
ER

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: savasizmir

İleti ratig » 14 Ağustos 2010 18:38

aracınız makyajlı clıo mu eskis mi ?
ratig
TEĞMEN