Sis Farı Normal Gecede de Yakılır

Forumla ilgisi olmayan her türlü sohbet muhabbet konuları (Maçlar, haberler gibi günlük ve güncel konular.)

Sis Farı Normal Gecede de Yakılır

İleti TheTez54 » 15 Haziran 2010 03:22

Ben kendi fikrimle açıklıyayım yanlışım olursa düzeltin lütfen..Öncelikle sis farlarımı yakıp parlak bir yaz gecesi denedimki göz almıyor..Arka sislerimde aşağıda onlarda göz almıyor..Ki yaktığım zamanda çok çekici buluyorum arabamı..Farkedilirlik artıyor zararsız bir biçimde..Bunu takıntı haline getirmiş insanlar var biliyorum ki sisi açık biri gördüğünde gözü alsın almasın yargısız infaz ediyorlar..Bende genellikle sisle dolaşan biriyim çünkü farkedilmek güzeldir..Sisi stopta olupta açanlardan rahatsız oluyorum eğer ayarsızsa..Ama normalini bence herkes yakmalı.. :)
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Faz 2 Expression
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 85 ps BVR
Kilometre: 103000
Yakıt: shell v-power
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: servet sakarya

Re: Sis Farı Normal Gecede de Yakılır

İleti cerit20 » 15 Haziran 2010 09:17

ceza kesiyorlar sanırım
cerit20
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 85 hp
Kilometre: 80000
Yakıt: shell
Lastik Markası: lassa
İsim ve Şehir: Ozkan Denizli

İleti cliomo » 15 Haziran 2010 09:19

Diğer sürücülerin trafikte seyir halindeyken sizi farketmesi, hele hele geceleri uzun yolda ve kötü hava şartlarında bence hayati önem taşıyor. Keşke demeden önce önlemimizi almalıyız.
Faz 2 Clio'nun hem ös sis farları hem arka sis farları (sis stopları :D ) yeterince tamponun aşağı tarafında konumlandırılmış ve diğer sürücüleri rahatsız etmiyor.
Faz 1'lerde arka sis farları bildiğiniz üzere stop lambalarıyla bütünleşikti ve arkadan gelen sürücünün gözünü alması muhtemeldi ama Faz 2'de bunu düzeltmişler.
Ve evet farımızda açık olsun yolumuzda :D .
cliomo
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85bg
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Ömür Ayvaz/İstanbul

İleti ByOnder » 15 Haziran 2010 11:04

evet farkedilmek güzeldir ama genede amaç dışı sis kullanmak biraz abest kaçıyo...

farkedilmek derken arkadaşım dikkat çekmek anlamında söylemiş arkadaşlar bu şekilde bakmamış duruma evet hoş bi görüntü ama dışardan bakan eğer işi anlayan biriyse vay amele :) diyor sölim haberin olsun ve birde öneri eğer bu şekilde dikkat çekmek hoşuna gidiyorsa aracında siyah zannedersem maşbiyer ve tampon altlarına beyaz neonlar çok daha dikkat çekici ve kimseyi rahatsız etmeyici özellikte olur...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti dafkanat » 15 Haziran 2010 11:15

sisleri bence de sadece yağmurlu ya da sisli havalarda yakmak en mantıklısı. dikkat çekmek için sis yakmak bence olası iş değil. çünkü gündüz vakti bile olsa sisler ön-arka rahatsız ediyor beni.
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: Benzin+LPG(LR)
Kilometre: 120000
Yakıt: Lukoil
Lastik Markası: Michelin Energy Save
İsim ve Şehir: Doğan-UŞAK

İleti oguz1 » 15 Haziran 2010 14:57

Sis farı adı üzerinde sisli havalarda kullanılan bir fardır. Önceki aracımda 4.5 senede sadece 1 kez ihtiyaç duymuştum diğer zamanlarda sadece keyfe keder yakmıştım. Sis farının konumlanma şekli itibariyle öndeki aracın hem yan hemde orta aynadan sürücünün direk gözüne gelmekte.

Gündüzde farkedilmek isteniyorsa kısa farlar yeterli olacaktır.

Sislerin gündüz açık olması polis tarafından memurun o günkü ruhaline göze cezayla sonuçlanabiliyor.

Yolunuzda açık olsun farınızda.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti impossible » 15 Haziran 2010 18:11

özellikle uzun yollarda ve hava iyice kararmadıgı müddetce ben de sadece ön sis farlarımı yakıyorum (aracım clio III faz-2dir)

neden?

cünkü sellektör yapmam gereken acil bir durumda (uyarmam gereken bir arac ya da yaya vs varsa) kısa farlarımın acık oldugu bir durumda oldugu kadar dikkat cekici bir durum söz konusu olamaz, cünkü kısa far ampulü ile uzun far ampulü yan yana, bunu deneyerek anlayabilir her arkadasımız.. (kısa huzmeli farda seyrederken karşıyı uyarmak icin kolu bir kez asıldıgımızda hemen sürekli uzun fara geciyor tekrarlama gereksinimi duyuyoruz tabii ki; sisler acıkken ise kolu gercekten sellektör amacıyla kullanabiliyoruz)

arka sislerin bizim versiyonlarda altta oldugu icin arkadan gelen aracları PEK rahatsız etmedigi bir gercek ama ben arkaları sadece sis ve aşırı yagmurlu havalarda kullanırım..

amaaaa, sislerde xenon kullanılması olayında karşıdakilerin gözünü çıkartacak bi durum varsa o tartışılır tabi.. benim tüm ampullerim bu aracımda orjinal fabrikasyon halde sonucta..

özet ile ben uyarmak istedigim bir durumda, daha etkili bir uyarı saglamak icin sislerimi kullanıyorum

pek sanmıyorum ama bu konudaki tartışma boyutunun forumumuzda seviyeli usluplerle saglanabilecegini düsünüyorum

saygılar
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti semih89 » 15 Haziran 2010 18:31

ben de devamlı yakarım gündüz bile . ama sis farı göz alır. özellikle geceleri , arka sisler çok fazla göz alır. sen yolda giderken farkında olmayabilirsin ama yol yorgunu saatlerdir direksiyon sallayan birisinin anlık refleksini etkileyebilirsin. Bunu yerine daha az açılı çalışan ve gündüz çok net gözüken gündüz farı kullanılması lazım ama o da orjinalde olmadığında ve güzel uydurulmadığında çok kötü gözüküyor :) ama iyi niyetle dikkat çekmek için yapıldığı sürece şans işi polis biraz da :) ceset torbasından ceza yiyen tanıdıgım var mesela .)
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti ByOnder » 15 Haziran 2010 18:44

zuhahahahaha ceset torbasımı :) ben en çok kar lastiğim varken hemde 4 tekerde benden zincir isteyen polisle uğraşmıştım üstelik bagajımda zincirimde var ama kar lastiğinin daha etkili olduğuna ikna etmiştik...

ama ceset torbası iyimiş yahu nası bi muhabbet dönmüş acaba arada ... ozaman bende bi fıkra paylaşayım

Bİ YİRMİLİK
Adamın biri arabasıyla şehirler arası yolda seyahat ederken trafik polisi durdurur.
"İyi Günler beyefendi, ehliyet ruhsat lütfen", der.
Adam: "Buyrun" der ve uzatır.
Trafik polisi bakar: "Yangın söndürücünüz var mı?"
Adam: "Var" der, gösterir.
Polis: "İlkyardım çantası?"
Adam: "Var" der, yine gösterir.
Polis: "Zincir" diye sorar, adam gösterir.
"Takoz?"
"Var."
"Çekme halatı."
"Var."
Polis dayanamaz:
- Mezdekenin kaseti der var mı lan?" der.
Adam güler "O da var" der, kaseti gösterir.
Polis:
- Tak o zaman teybe.
Adam takar, polis oynamaya başlar. Adam gülerek: "Memur bey, napıyosunuz" der.
Polis adama döner:
- Eşşek diilsin, bi yirmilik takarsın artık...=)))
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti oguz1 » 15 Haziran 2010 19:15

Karayolları Trafik Yönetmeliği

Yayımlandığı R. Gazete Tarihi : 18/07/1997
Yayımlandığı R. Gazete Sayısı : 23053 Mükerrer

YEDİNCİ BÖLÜM
Araçların Işıklandırılması ve Kullanılması Esasları

Araçların Işıklandırılması
Madde 126- Karayollarında trafiğe çıkan bütün araçların 1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelikte gösterildiği şekilde ışık donanımı bulundurmaları ve bunları geceleri veya sis, kar, şiddetli yağmur ve yeterli derecede aydınlatılmamış tünel gibi görüşün yetersiz olduğu yer, zaman ve hallerde yakmaları mecburidir.
1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelikte gösterilenler dışında, ışık ve yansıtıcı bulundurulması ve kullanılması yasaktır.

Araç Işıklarının Kullanılması
Madde 127- Araçların sürülmesi sırasında ışıklarının kullanılması bakımından mecburiyet ve yasaklar aşağıya çıkarılmıştır.
a) Uzağı gösteren ışıklar (uzun hüzmeli farlar);
1) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların yakılması mecburidir.
Ancak, sürücünün yeterli mesafeyi açık olarak görebildiği ve kendi aracının da yeterli uzaklıktan görülebileceği hallerde, uzağı gösteren ışıklar yerine yakını gösteren ışıklar kullanılabilir.
2) Karşı yönden gelen araç sürücülerinin ve karayolunu kullanan diğer kişilerin gözlerini kamaştıracak bütün hallerde, uzağı gösteren ışıkların yakılması yasaktır.
cool.gif Yakını gösteren ışıklar (kısa hüzmeli farlar);
1) Karşılaşmalarda,
2) Aydınlatmanın yeterli olduğu kesimlerde,
3) Öndeki araç yakından izlenirken,
4) Uzağı gösteren ışıkların uyarma için kullanılması hali dışında, yanyana gelinceye kadar bir aracı geçerken,
5) Gündüzleri görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda.
c) Kuyruk ışıklarının, (arka park lambası) seyir sırasında, uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte,
Kullanılması mecburidir.
d) Işıkların kullanılmasına ilişkin diğer esaslar;
1) Dönüş ışıklarının “geç” anlamında kullanılması,
2) Sadece park veya sis ışıkları yakılarak araç sürülmesi,
3) Karşılaşmalarda ışıkların söndürülmesi,
4) 1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelikte gösterilen esaslara aykırı ışık takılması ve kullanılması,
5) Sis ışıklarının; sis, kar, şiddetli yağmur sebebiyle görüşün yetersiz olduğu haller dışında ve geceleri yakını ve uzağı gösteren ışıklarla aynı zamanda kullanılması,
6) 1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik esaslarına uygun olarak takılan ışıkların da amaç dışında ve gereksiz kullanılması,
Yasaktır.
Geçme sırasında ışıkla uyarma; uzağı ve yakını gösteren ışıkların çok kısa süre içinde sıra ile veya ikisinin birlikte aynı zamanda yakılmasıdır.
Sürücüler, geceleri, yakın ilerisi görülmeyen kavşak, dönemeç ve tepe üstlerine yaklaşırken, yakın ve uzağı gösteren ışıkları ardarda ve sıra ile yakarak gelişlerini haber vermek zorundadırlar.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti TheTez54 » 15 Haziran 2010 22:34

Murat abi kanunlar için teşekkürler öncelikle :) By Onder fıkraya bayıldım ayrıca :) Ama murat abi ön sis farlarının aynaya etkiyen bi yanı yok ki çok dikkat ettim..

Evet arabam siyah ama neonları sevmiyorum ayrıca hava atmak için demedim farkedilmek farkedilmek anlamında kullandım yani.. :) Bu sitede anlayışlara farklılıklara saygı var ben inanıyorum buna.. Hem gerçekten baktım ki clio mun sisleri göz almıyor cliomo detaylı anlatmış zaten.. :)
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti ByOnder » 15 Haziran 2010 22:54

hımmm normal gerekli anlamda farkedilmek diosun yani yani o konuda benim hep tereddütlerim vardır tamam ışık dikkat çeker ama arabada görünmez değil ya :) yani farketmiyecek adam arabayı farketmiyosa ışıklarıda farketmez gibi gelio bana :))
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti MaYuCeL » 16 Haziran 2010 01:26

Servet bu akşam misafirimiz olarak izmite geldi. Eve gelirken arkamdaydı ve sisleri açıktı, sisler rahatsız ediyormu diye baktım biraz sanki parlıyor ama sonuc olarak kısa hüzmeli farlar da arka arkaya gidilirken öndekini rahatsız edebiliyor. Sonrasında serveti adapazarına ugurlarken ben arkasına gecip sisleri actım. Rahatsız olmadıgını söyledi.

Ama yinede özellikle ön sisleri gereksizce kullanmamak gerekir diye düsünüyorum.
Arka sisleride kullanmayı verin canım ne olcak ki dünyanın sonu mu?
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti TheTez54 » 16 Haziran 2010 02:16

ByOnder demiş ki:hımmm normal gerekli anlamda farkedilmek diosun yani yani o konuda benim hep tereddütlerim vardır tamam ışık dikkat çeker ama arabada görünmez değil ya :) yani farketmiyecek adam arabayı farketmiyosa ışıklarıda farketmez gibi gelio bana :))

Çok doğru bu :D

MaYuCeL demiş ki:Servet bu akşam misafirimiz olarak izmite geldi. Eve gelirken arkamdaydı ve sisleri açıktı, sisler rahatsız ediyormu diye baktım biraz sanki parlıyor ama sonuc olarak kısa hüzmeli farlar da arka arkaya gidilirken öndekini rahatsız edebiliyor. Sonrasında serveti adapazarına ugurlarken ben arkasına gecip sisleri actım. Rahatsız olmadıgını söyledi.

Ama yinede özellikle ön sisleri gereksizce kullanmamak gerekir diye düsünüyorum.
Arka sisleride kullanmayı verin canım ne olcak ki dünyanın sonu mu?

Abi şimdi rahatsız ediyo mu diye bakarsan kısalarda batar göze ışık bu yansır :D Bende baktım hakketten rahatsız etmiyordu yani :) Ama küfür yemeye değmez :D ön sislerimi açmam..Arkalarda özellikle hiç bir sıkıntı yok evine kadar hep arkandaydım :) Seni rahatsız etti mi arkalar Muhammet Abi?
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti MaYuCeL » 16 Haziran 2010 13:14

Arkada olan sendin beni arka sisler nası rahatsız etsin. :)
Neyse dediğim gibi. Ceza yeme, aksilik çıkartma , kazasız belasız güle güle kullan. Düğüne de beklerim. İki göbek atar kurtlarımızı dökeriz. :)
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

Sonraki

Muhabbet Sohbet

Kimler çevrimiçi