AF890 demiş ki:2yıldır hiç stepneyi takma ihtiyacım olmamıştı ama dün derin bi çukura çok kötü şekilde girdim, jant eğildi lastik indi ve doğal olarak da stepne ihtiyacı doğdu, ilk defa stepneyi söktük ama ne söküş resmen eziyet, ben o kadar araba stepnesi söküp takması gördüm (doğan, kartal, broadway, palio weekend) ama bu kadar uyuz bi sistemi ilk defa görüyorum, hadi zorluğunu geçtim stepne alttan takma olmasına rağmen gene de bagajı boşaltmadan bşey yapılmıyor, ne mantıkla yapmışlar akıl sır ermiyor walla halaa aklıma geldikçe sinirim oynuyor :o
Devrim demiş ki:Aynen! Katılıyorum. Madem öyle yedek lastiği bagajın içinde tutsaydın da bari lastik korunaklı kalsaydı.
Çok kafa yormuşlardır bu tasarıya.
sunset544 demiş ki:Evet stepnenin dışarıda olması çok kötü fikir.. Arkadaşımın arabası fabia stepne içeride stepnesini gördüm daha sıfır üzerinde 1gr toz yok bizimki dışarıda olduğu için içler acısı..
TheTez54 demiş ki:sunset544 demiş ki:Evet stepnenin dışarıda olması çok kötü fikir.. Arkadaşımın arabası fabia stepne içeride stepnesini gördüm daha sıfır üzerinde 1gr toz yok bizimki dışarıda olduğu için içler acısı..
Hadi bi kere lastik patladı temiz stepneyi bagajdan kuvvete dayanıp çıkardı 2.sinde pislenmicek mi o :)
TheTez54 demiş ki:
Bence güzel bi tasarım ama.. :roll: çünkü lastiği bagajdan kaldırmak zorunda kalmıyorsunuz.. Bizim için tamam ama bayanların lastiği kaldırabilmesi çok zor,böyle olunca iş kuvvetten azalmış zaman artıyor sadece vidayı gevşet vs. vs. Lastik için kirlenmekten başka ne zararı olabilir ki..Eninde sonunda zaten kirlenicek :) Bagajda korunaklı olmasada olur bence kullanışlı olduktan sonra..Ki gayet kullanışlı buluyorum..Lastiği bagajdan kaldırırken üstünüzü daha çok pisletmiş oluyorsunuz..Eski sistemden güzel bence yani sonuç olarak :) Ama o küçük stepnelerden olsaydı daha iyi olurdu ona lafım yok :) Hani şu el arabası lastiği boyutlarında olan :)
AF890 demiş ki:TheTez54 demiş ki:
Bence güzel bi tasarım ama.. :roll: çünkü lastiği bagajdan kaldırmak zorunda kalmıyorsunuz.. Bizim için tamam ama bayanların lastiği kaldırabilmesi çok zor,böyle olunca iş kuvvetten azalmış zaman artıyor sadece vidayı gevşet vs. vs. Lastik için kirlenmekten başka ne zararı olabilir ki..Eninde sonunda zaten kirlenicek :) Bagajda korunaklı olmasada olur bence kullanışlı olduktan sonra..Ki gayet kullanışlı buluyorum..Lastiği bagajdan kaldırırken üstünüzü daha çok pisletmiş oluyorsunuz..Eski sistemden güzel bence yani sonuç olarak :) Ama o küçük stepnelerden olsaydı daha iyi olurdu ona lafım yok :) Hani şu el arabası lastiği boyutlarında olan :)
tmm stepnenin altta olmasını kabullendik de bagajı boşaltmadan kullanılamaması saçmalık, eski aracım palio weekend'in de stepnesi alttaydı ama tasarım daha iyiydi bence, malzemeler bagajın yan tarafındaki bölmedeydi (ayrıca orjinalden yıldız ve düz tornavida, bi kaç takım anahtarı vardı clioda onlar da yok) bagaj kilidinin yanında bijon anahtarıyla çevrilen bi somun vardı ona bijon anahtarını takıp çevirdikçe stepne alttan iniyordu ve bagajdan hiç bir malzemeyi indirmeden lastik değişiyordu ayrıcana da 1000parçalık puzzle yapmak gibi akıl yürütmek de gerekmiyordu :D
TheTez54 demiş ki:O daha güzel olabilir ona lafım yok ama abarttığınız kadar da 1000 parçalık puzzle kadar da karışık değil..gayet pratik geldi bana :) peki palio da yerine koyarken somunla tekrar yerine çekilebiliyor muydu?Bizim tornavidaya ihtiyacımız yok ki heem :) Ama arkaya bi aydınlatma olsaydı fena olmazdı en azından torpidoda olsaydı yani.. :lol:
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir