Elektrikli Katlanan Dış Dikiz Aynası

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Elektrikli Katlanan Dış Dikiz Aynası

İleti cliomo » 02 Haziran 2010 01:36

Merhabalar, yeni bir Clio'cu olarak bu foruma ilk yazışım (sizi karşıma Allah çıkardı desem yeridir yani :D ). Babam en sonunda 96 model Renault Europa'sını (az kahrımızı çekmedi araba. 7 sene her yaz İzmir - Trabzon, yaklaşık 7 sene de her yaz İstanbul - Trabzon yapmıştır kendisi. Bide utanmadan tüp takılmış halde otobanda 189km. hıza çıkmıştır :D ) değiştirip Clio almaya karar verdi ve siparişi verdik (bunda Clio hakkında yaptığım araştırmaların, sizin güzel ve bilgilendirici yorumlarınızın payı büyük oldu). En son çıkan Executive versiyonunda (Dynamic Plus diye de geçiyor) "Elektrikli katlanan dış dikiz aynası" varmış. Bu nedir, nasıl çalışır deyip yaptığım araştırmalar pek sonuç vermedi. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı acaba? Mesela aynalar arabayı istop ettirince otomatik mi kapanıyor yoksa bi tuşa basıp kendimiz mi kapatmamız gerekiyor? Şimdiden teşekkürler. (Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Elektrik&Elektronik bölümü arasında gittim geldim ama buraya yazmaya karar verdim)
cliomo
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85bg
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Ömür Ayvaz/İstanbul

Re: Elektrikli Katlanan Dış Dikiz Aynası

İleti oguz1 » 02 Haziran 2010 07:19

Aracınız hayırlıolsun. Kazasız günlerde kulanın. Babanıza söyleyin hemen 190lara çıkmasın rodajı beklesin sonra clionun motoruna zarar verebilir. ;)
Benim gördüğüm tüm elektirikli aynası olan araçlarda kontağı kapatıp kapıları kitlediğiniz zaman aynalar otomatik katlanıyordu. Bazı araçlarda kitlemiyorsunuz araçdan uzaklaşınca araç kendisi kitlenip aynaları, camları kapatıyor.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti cliomo » 02 Haziran 2010 10:12

Bilgi için teşekkürler. Renault'un sitesinde arabanın versiyon özelliklerinde elektrikli kontrol edilebilen, ısıtmalı yan aynalar ve elektrikli katlanan yan aynalar ayrı ayrı bildirilmiş.
cliomo
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti ugurluhan » 02 Haziran 2010 18:29

Bwnim megane da var. İçerden ayarlayabiliyorsunuz. 3 modu var. Kapalı, Otomatik ve sürekli açık. Kapalı her durumda aynaların katlanmasını sağlıyor. Otomatik de aracı kilitlediğinizde aynalar otomatik katlanıyor. araç çalışınca açılıyor. Sürekli açıkda aynalar açık kalıyor. Siz istemdikten sonra katlanmıyor.
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti cliomo » 02 Haziran 2010 21:15

Çok teşekkürler bilgiler için. Gayet yararlı bir özelliğe benziyor.
cliomo
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti guida » 03 Haziran 2010 10:33

Elektrikli aynaların maliyeti na kadar bilen varmı aranızda acaba.
guida
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: 2006 CLIO III
Motor Tipi & Gücü: 1.4
Kilometre: 51000
Yakıt: Opet
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Guida Istanbul

İleti kırmızı19 » 17 Haziran 2010 18:38

arkadaşlar ben de katalogda ilk incelediğimde elektrikli katlanabilen aynalar diye yazıyordu. ben de araç kilitlenince aynalar katlanıyor sanıyordum. Fakat aracımı alınca farklı olduğunu gördüm. Kapı iç tarafında sağa ve sola dönebilen bir düğme var. Hangi aynayı ayarlayacaksınız sağ ve sola çevirerek seçiyorsunuz ve aynı düğmeyi joystick gibi kullanarak ayna konumunu ayarlıyorsunuz. Aynı düğmeyi işaretli bölüme çevirdiğinizde aynalar katlanıyor. Bu arada aracım 1.4 100 bg executive.
kırmızı19
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.4 100bg
İsim ve Şehir: Ankara

İleti cliomo » 18 Haziran 2010 00:18

kırmızı19 demiş ki:arkadaşlar ben de katalogda ilk incelediğimde elektrikli katlanabilen aynalar diye yazıyordu. ben de araç kilitlenince aynalar katlanıyor sanıyordum. Fakat aracımı alınca farklı olduğunu gördüm. Kapı iç tarafında sağa ve sola dönebilen bir düğme var. Hangi aynayı ayarlayacaksınız sağ ve sola çevirerek seçiyorsunuz ve aynı düğmeyi joystick gibi kullanarak ayna konumunu ayarlıyorsunuz. Aynı düğmeyi işaretli bölüme çevirdiğinizde aynalar katlanıyor. Bu arada aracım 1.4 100 bg executive.

Araca bir özellik koyuyorlar bari adam gibi koysunlar, bu ne yaa.
cliomo
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti TheTez54 » 18 Haziran 2010 00:57

Hayırlı olsun güle güle kullanırsınız inşallah..Europa dan sonra görüceksin ki kullanım keyfi doruk yapıcak clionuzda..
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Faz 2 Expression
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 85 ps BVR
Kilometre: 103000
Yakıt: shell v-power
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: servet sakarya

İleti cliomo » 18 Haziran 2010 07:43

TheTez54 demiş ki:Hayırlı olsun güle güle kullanırsınız inşallah..Europa dan sonra görüceksin ki kullanım keyfi doruk yapıcak clionuzda..

Orası kesin :lol:
cliomo
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 35 misafir