ugurluhan demiş ki:Hayırlı olsun dilekleri için tekrar teşekkürler.
Ben Giresunlu değilim. Giresun'da öğretmenlik yapıyorum. Ancak uzaktan değilim. Samsun/Terme'denim.
Giresunlu arkadaşlara selamlarımı gönderiyorum...
ugurluhan demiş ki:Hayırlı olsun dilekleri için tekrar teşekkürler.
Ben Giresunlu değilim. Giresun'da öğretmenlik yapıyorum. Ancak uzaktan değilim. Samsun/Terme'denim.
Giresunlu arkadaşlara selamlarımı gönderiyorum...
Sevgili impossible ve erim; iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Darısı tüm aracını yenilemek isteyenlerin başına :)
BİRAZCIK SİZLERLE DERTLEŞEYİM MADEM
Eski aracım clio 1.2 Otantik idi, malum. Bagaj ve torpidosunda lambası bile olmayan, 75 hp ve 105 N/m torku olan bir araçtan, Deri karışım döşemeden hız sabitleyiciye, Dijital klimadan far sensörüne kadar bir çok özelliği olan 1.5 dizel 105 hp ve 240 N/m torku olan bir araca binmek benim için gerçekten tam anlamıyla sınıf atlamak oldu.
Bu aracı almadan önce yaklaşık 1 yıl boyunca araba araştırdım. İlk başlarda öylesine bakıyordum. Sonraları aracımı değiştirme fikrim oluşunca da daha ciddi bakmaya başladım. Defalarca galerilere gittim. Hepsi dizel olarak; Renault Megan III HB (Türkiyede ilk satışa çıktığı zamanlar ağustos 2009 da test sürüşü yapmıştım), Citroen c4, c3, Ford Focus, Fiesta, Peugeot 207, 207 Outdoor, Toyota Auris, Hyundai i30, Fiat Punto Evo, Opel Astra (Şu an classic III diye satılan), Yeni Astra, VW Polo, Golf... İnanın hepsinin katologlarını, fabrika verilerini, teknik özelliklerini inceledim. Bir kısmı ile test sürüşü de yaptım. Karar verme aşamasına geldiğimde; Bunlardan Clio dan sonra biraz daha büyük bir araç olsun dediğim için, Polo, c3, fiesta gibi küçük kasa araçları zaten baştan eledim.
C4 ü farklı tasarımı nedeni ile beğeniyordum. Ama iç dizaynı çok hoşuma gitmiyordu ve son zamanlarda fiyatları çok arttı. Başlarda full olan c4 ler son dönemlerde bir kaç versiyon oldu ve baya tıraşlanmıştı. Haliyle hem pahalı hem özelliksiz bir araba haline geldiği için Elendi.
Ford Focus: Tasarımı, duruşu vb. en çok hoşlandığım araçlardan biri idi. Megane almasam kesin focus almıştım. Hemen hemen her yönü ile beğendiğim bir araçtı. Ancak karar verme aşamasına kadar test sürüşü yapmamıştım. Bir gün hadi gidip bi bakalım dedik. Aracı kullandım. Aman allahım bu kadar mı ses olur bi araçta. Focusu olanlar kusura bakmasın ama aracın içinde traktörde gidiyormuş gibi hissediyorsun. Koltuklar, direksiyon ve süspansiyon bir hayli sert. Eşimle birlikte gitmiştik. O da beğeniyordu focusu. Testten sonra bana direk kesinlikle bu arabayı almıyoruz one öyle yaaa dedi. Aynen böyle. :)
Peugeot 207 serisi, hoş çekici ve özellikleri olarak güzel. Ama clio sınıfında sonuçta. Bi de her taraf 207 dolu... Yüzü de eskidi diye düşünüyorum.... Test sürüşü yapmadım ama çok olumsuz yönleri olduğunu düşünmüyorum. Ama o da 1.6 Hdi motoru dışında pek cazip seçenek değildi. Farklı tarz araba aradığımızdan onu da eledik. Outdoor hoş görünümlü bir araba ama onunda türkiyede satılan veriyonları bizim otantikler gibi. Albenisi yok yani.
Hyundai i30 kağıt üstünde iyi görünüyor. Kullananlar memnunmuş... 5 yıl garanti olayı cazip ama sonuçta Hyundai olması biraz düşündürüyor. Ayrıca tasarımı benim çok da hoşuma gitmiyordu. Zaten en son seçenekler arasında idi.
Fiat Punto Evo gerçekten şirin bir araç. Bence uygun fiyata dizel olarak özellikle de şehir içi kullanım ve arada bi uzun yola gidenler için bence ideal. Test sürüşü yapamadım ama özelliklerini ve tasarımını beğendim. 1.3 dizel motoru ile vergi avantajı + bir özellik. Sadece motor biraz güçsüz. 75 HP yerine 90 lık olanı satsalar güzel olurdu. Punto da Clio sınıfında bir araç olduğndan ve eşim kesinlikle istemediğinden eledik.
Gelelim Opel Astra ya. Beni en çok düşündüren araçlardan biri astra. Güçlü görünüşü, 1.3 dizel motor ve 90 HP - 200 N/m torkuyla göz doldurucu bir araç. Alman kalitesi de cabası. Ancak gel gelelim aracın iç tasarımı bir o kadar kötü. Ön konsol duvar gibi... Neyse ona katlanılır dedim. Temiz 2. ellere bayaa bir baktım. Kısmet işte hiç istediğim gibi bişey bulamadım. Bulsam belki şimdi astra forumuna yazıyor olacaktım. :D Astra da tek olay motor gücü olayı. Araç ağır motor 1.3 çekerdi çekmezdi... 1.2 clio da gaza abanıp aracın yola yattığını hiç hissedemeyen biri olarak bir sonraki aracımın biraz daha kuvvetli bşey olmasını istedim hep. Astra bu yüzden beni çooook düşündürdü zaten. Test sürüşünde araç gayet iyi gidiyordu walla... Ama yokuşta rampada ne olurdu ... bilemiyorum... Astrayı beklemeye almışken zaten yeni astra çıktı. Onu da inceledim. Gerçekten çok güzel. İçide dışıda. Gel gör ki fiyatıda bir o kadar uçtu... dizeli hala gelmedi bildiğim kadarıyla ve gelenlerde yine 1.3 olacakmış. fiyatta 46-47 olur dedi bayi. Böylece astra macerasıda son bulmuş oldu.
Yine beni çok düşündüren bir araç; Toyota Auris di. O da güzel bir araba. Konsolu sizi baya etkiliyor. Japon olduğunu belli ediyor. Motor 1.4 dizel 90 hp ve yanlış hatırlamıyorsam 190 N/m torku vardı. Motorun çok performans vaadetmediği açık. Olsun bu benim için çok önemli değildi. Ama Aurisin dizel hiçbir modelinde hız sabitleyici yok mesala. Bagaj baya küçük. Yüz olarak da eskimiş bir model. Zaten bu yüzden daha yeni makyajlısını çıkardılar. Ayrıca Sensörler Elegant denilen versiyonunda standart. Benim baktığım Confort Extra idi. Şimdi adını değiştirdiler bildiğim kadarıyla. Bunun yanıda standart 10 tane mi ne hava yastığı ve toyota sorunsuzluğu artı yönleri idi. Bide diğer hiçbir markada göremediğim arka zeminin düz olması. Bence çok güzel bir olay. Honda da var. Arka taraf dah bi geniş geliyo insana. ortada oturan kişi de rahat ediyor. Aurisi çok beğenmemize rağmen ben istemedim.
Bide VW grubu var... Şuan herkes bana AAAAA o paraya megane mi aldın. Golf alsaydınyaa... diyor. Bende sadece gülüyorum... İçinde hiçbir donanımı olmayan 1.6 TDI golf 45.500 den başlıyor. Sonra yolda giderken şunları mı deseydim: Hız sabitleyicim yok... Ama olsun arabam golf... Yazın tatil yollarında Eşim sürekli klimayı aç kapa diyecek... Dijital klimam yok Ama olsun arabam Golf, Sis farım bile olmayacak ama olsun arabam Golf, Servisler zaten ateş pahası hele VW, servis ücretinden yılacaktım ama olsun arabam Golf... Bana çok mantıklı gelmedi açıkcası. Tamam Golf çok kaliteli bir arabadır. Buna lafım yok. Bizim renolar 10 Arıza verirse belki VW 1 arıza verir. (Gerçi o bir arıza bizim 10 a bedel olur herhalde...) falan filan... Ama yok .. O kadar para verip arabamda keşke şu da olsaydı demek istemiyorum... Bunu clio da çok yaşadım çünkü.... Ayrıca Golf ün son çıkan kasasını ben pek sevemedim... ne bilim zevk meselesi galiba...
GELELİM BİZİM MEGANE ... onu il türkiyeye geldiği sıralar bayide öylece dolanırken müşteri temsilcisi demişti. Megane III geldi test etmek istermisiniz diye... Fiyatı nedir dedim 45 civarı demişti. Bende bizim gücümüz yetmez demiştim ama hadi binelim yeşillik olsun. Araca bindik. Test aracı da dizeldi. Araç gayet sessizdi. ilk bu dikkatimi çekmişti. Yola çıktık arabanın gidişi, gaz tepkisi vites geçişleri süperdi... Walla çok iyiymiş demiştim o zaman. Öle bi tur attık.. çok beğenmiştim. Ama fiyat nedeni ile birde clio dan sonra Renault'a pek sıcak bakmadığımdan çok düşünmüyordum... Ancak Focus mu Auris mi diye dolanırken, Focustan da ağzımızın payını alınca yaaa biz bi ara bi megan denemiştik o çok sesiszdi falan olduk eşimle. Sonra gidip bi daha bakalım dedik. Alıcı gözle baştan aşağıya inceleyince açıkçası ağzımızın suyu aktı. Motor 1.5 dizel gücü torku yerinde. Kasa zaten yep yeni. Özellikler olarak Expression +konfor paketinde bile bir sürü özellik geliyor. Bagaj geniş. (Hani kısmetse çoluk çocuk olursa :)) Tamam dedik yaa.. Bu yani. Başka yapacak bir şey yok... Sonunda oraya git buraya git ne renk olsun şu mu bu mu dinamik mi expression mu derken Beyaz Dynamique de karar kıldık. Hem eşim hem ben içimize gerçekten sinerek karar verdik ve aldık. Şu an çok da memnunuz. Araçta bizim için fazlasıyla yeterli konfor var. Gidişi çekişi güzel. Ankaradan gelirken clio da 3. vitese düştüğüm yokuşları Megane ile 114km/h ile (hız sabitleyici ayarlıydı) klima açık halde zorlanmadan tırmandım. Dizel olması itibarı ile yakıt şu an için bile çok iyi. Kullandıkça da düşecektir eminimki. Aynı litre bile yaksam depo başına 30-40 lira kar ediyor. Clio da benzin yüzünden bir yere gidemez gaza basmaya korkar olmuştum. Hoş bassamda gitmiyordu ya... Ama yok yaa Clionun da hakkını yemem . Öleydi böleydi Bagajında torpidosunda lambası yoktu ama, istediğim her yere götürdü beni. Yollarda da öle çok yormadı. 1 defa yolda kaldım. O da artık olsun. 3 yılda 50.000 km yaptım. Bi sorun yaşamadım başka allah var... Bazen beni kızdırdığı da oldu ama olur o kadar...
Kısacası Artık MEAGNE 3 HB Dynamique sahibi olduk. Allaha çok şükür kısmetmiş oldu. Dediğim gibi darısı tüm araç değiştirmeyi düşünenlerin başına...
Akılları pazara çıkarmışlar, Herkes yine kendi aklını almış. Herkesin beğenisi kendine. Ben gördüklerimi düşündüklerimi anlattım. Şimdi bana birisi yaa Auris şöyle iyi , senin megan focusun yanından geçemez diyen olabilir, yukarıda yazdıklarıma biraz da alınganlık göstererek... Ama dediğim gibi hekesin beğenisi kendine. Ben Megane ile mutlu olurum, diğeri Golf'le. Bi diğeri Doğan SLX ile... Bunu yazdıklarımın tartışma konusu olamaması için yazıyorum. Herkesin fikrine saygılıyız.
Araç şu an rodajda. Mümkün olduğunca nazik kullanmaya çalışıyorum. Kullandıkça motor ve sürüş ile ilgili deneyimlerimi de aktarmaya çalışacağım...
Herkese kazasız, belasız ve aracıyla mutlu mesut günler diliyorum.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 85 misafir