Daha önce başarısız olduğunu ifade ettiğim dc-fix kaplamasına ilişkin fotoğrafları gönderiyorum. İşten yeni geldim ve bu aralar hiç vaktim yok, bu nedenle gündüz çekemedim.
Dc-fix yapacaklara tavsiyeler:
1 - Kaplama ne kadar ısıtırsanız ısıtın iyi yapışmıyor. Kıvrım yerleri kolaylıkla kalkıyor. Benim elimdeki kaplama biraz daha ince olsa sanki daha rahat yapışacakmış gibi geldi.
2 - Kaplamayı parçanın arkasına mı kıvıracaksınız yoksa tam bitiş noktasında mı keseceksinin parçasına göre karar vermek lazım. Çoğu zaman deneme yanılmayla karar veriliyor. Arkasına kıvırınca iyi yapılırsa iyi görünüyor ama potluk oluyor ve parçanın içinde ızgara gibi oynayan bir parça varsa kaplamaya değdiğinden sıkıntı oluyor. Kıvırmayınca çok çok çok dikkatlice, milimetrik kesmek lazım aksi takdirde kötü görünüyor.
3- dc-fix lurulup kapladığınız parçanın şekline giren bir şey değil. Fazla kıvrım söz konusuysa önceden projelendirip parça parça yapmak daha doğru.
4 - Havalandırma ızgaralarından sıcak hava geldiğinden kaplama bozuluyor. Özellikle arkaya kıvrılan bölümler. Sadece yüzeye yapıştırılması başarılırsa bunu sorun olacağını zannetmiyorum çünkü kaplama yüzeyi zaten tutuyor, sorun kıvrımlı bölgelerde.
5 - Çıtalar düz olduğundan bende mükemmel sonuç verdi. Sol ızgara da çok iyi kaplandı. Orta ızgara ve teyp çevresi çalışması zor parçalar. Ben aceleye gelen sağ ızgarayı ve orta ızgarayı restorasyona tabi tutmayı, hiç olmayan teyp çevresini tamamen söküp yeniden kaplamayı düşünüyorum. Teyp çevresi kaplaması çok zor bir parça, fotoğraflarda kopan, yapışmayan pörtleyen bölgelerini görüyorsunuz.
6 - Tüm bunları değerlendirdiğimde boyatmak sanki daha mantıklı gibi. Aslında bende sprey boya da var ama orjinalini bozmamak adına kaplamayı tercih ettim. Bir de kaplamanın desenli olması güzel.