CAM FİLMİ

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

CAM FİLMİ

İleti space89 » 11 Nisan 2010 17:32

merhaba arkadaşlar 2008 model clio ekstrem bir aracım var. öğrenmek istediğim şu zannediyorum aracın camları renkli oluyor. izmirde ikamet etitiğim içni yazın çok fazla sıcak oluyor. film ile kaplatmak isityorum camları. fakat bunların dereceleri oluyormuş zannederim. çok koyu olmadan yanlızca güneş ışığını kırıp içeriye az yansıtmasını istiyorum. sizce kaç numara yaptırmam gerekiyor.
ayrıca izmirde bu işi kim iyi yapıyor acaba
paylaşımlarınız için şimdiden çok tşk. ederim.
space89
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCİ 65 hp
Kilometre: 21000
Yakıt: opet eurodisel
Lastik Markası: dunlop
İsim ve Şehir: ali izmir

Re: CAM FİLMİ

İleti semih89 » 11 Nisan 2010 17:44

1 numara idealdir. ama 1 de olsa 3 de olsa farketmez kıl bir polise denk geldimi yazar cezayı. bildiğim kadarıula extremlerde arka camlar renkli. bu yüzden ton farkı oluyor ve göze kötü geliyor. ama tabi yapacaksanız 1 numara en azından sorun yaratmaz çok fazla. filme 50den başlayıp 500e kadar fiyat isterler. çok iyi markalar olmadıktan sonra diğer hepsi aynıdır, önemli olan da işçilik. tavsiyem devamlı bu işi yapan ve garanti verebilecek , yarın öbürgün kalkma yaptıgında rengi attıgında yenısini çekebilecek yer olması. yada paraya kıyıp sonax vs gibi yerlerde yaptırmak. bana sorarsanız 100liradan fazla vermeyin. sonuçta bir polis denk gelse yazık günah . istanbul olsa yer söylerdim. dediğim gibi filmin öyle pahalı birşey olduğunu sanmayın. iyi bir işçilik yapan yere ben 100liradan fazla vermezdim.
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti impossible » 11 Nisan 2010 17:52

valla her ne olursa olsun en arka camı kaliteli cektirmek gerek, sonucta rezistans var, komple cam degistirmeye kalkılıyor bugu dan dolayı..
extrem 1 ise arka camlar renki degildir, ama tabii ki araclarımızın hepsi açık yesil de olsa hafif renkli..
en saglamı 3m ' in izmir bayii ne ulas, 3m markasında filmin üstünde belli yerlerde " 3M " logosu oluyor kücük kücük, bu isin kompedanı 3m, yollardaki sarı reflektörlü kasisler bile 3m daha sayamayacagım onca ürünleri var..
ama tabi malzemenin iyi olması yetmez, onu kullanan da iyi olmalı..
özün sözü 1 yada 2 yaptır, benim garajdaki eski clio /// üme bakarsan en arka cam 3 yada 4 numara olmalı, arka yanlarda 2 ya da 3;
gece görüsü kısıtlıyordu ama..
bu arada izmir merkez mi? iş güc nedir? hep gelir giderim ben izmire o yüzden soruyorum, tanısırız denk gelirse..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti Bayram » 11 Nisan 2010 17:58

Şu sorunun cevabını gördüğüm resmi bir evrak olsa eminim ben ve benim gibi birçok insan film işine girer
Ama malesef hep kulaktan duyma en azından ben görmedim.
1 numara 2 numara v.s
Kardeşim yasakmı değilmi?
Yasaksa neden bu ülkenin bu işle yetkili kişileri bu araçları çevirmiyor
veya canı isteyen yetkili keyfe keder çevirip bu film yasak diyor
Madem yasak bu işi yapan firmalar neden fatura kesiyor ve bunun bizden kdv'sini alarak vergisini veriyor.

Bugün birçok araçta bu film'lerden mevcut ne yani onlar yakalanmadıı sürece kullanacaklar ben veya benim gibiler polis'le uğraşmamak adına yazın sıcağa maruz kalacağız.

Konu hakkında net bir bilgisi olan varmıdır acaba?
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti mosengul » 11 Nisan 2010 22:25

Arka yan camlar ve arka cama film çekmekte yasal bir sorun yok. Ama ön camlara film çektirdiğinizde aracı kimin kullandığı gözükmediği için yasak. Zaten bu sebepten fabrika üretimi arka camlar renkli versiyonlar var. film çektikten sonra ruhsata işletmek gerekirmi bu konu da benim merak ettiğim hussus.
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti semih89 » 11 Nisan 2010 22:30

yasak evet. adam sana trafik kanununu çıkartıyor. araca görüşü kısıtlayacak herhangi birşey takmak kullanmak yasaktır diyor. film yasaktır demiyor. devletin memuru varsa gücün zaten o cezayı yazdırmazsın , adamın önünde kapı gibi kanun maddesi var. sen derdini anlatabilirsen o ayrı, karım kullanıyor dersin doğrudur adam da anlayışlıdır o anlık tamam der , nereye kadar uğraşıcan. şans işi yani kısaca. 10 sene gezip çevirmeye girmeyen de var. Al sana madde usta. bu madde olduğu sürece adam istediği kadar cezayı yazar. ha birgün olur standardı belirlenir şu şu tona kadar serbest denir , ama amerikada yaşamıyoruz. ceset torbası yok diye ceza kesilen ülkede yaşıyorsun :)

Araçların teknik şartlara uygunluğu:

Madde 30 - Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.

b) (Değişik: 21/5/1997-4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran
semih89
YARBAY
YARBAY

İleti impossible » 12 Nisan 2010 08:58

o zaman tüv'den de gecirmesinler? yani hafif kusurlu gecebilir anladım da bu sebepten dolayı gecirmesinler herkes de ona göre hareket etsin
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti space89 » 12 Nisan 2010 09:32

arkadaşlar paylaşımlarınız için çok tşk.ler. bende 1 numara filmin çok fazla sorun çıkaracağını düşünmüyorum. çevremde bir çok kişi yaptırdı. yazın hakikaten izmirin sıcağı çekilmiyor. herhalde ön cam hariç yaptıracağım. arabanın vizeside 10. ayda geliyor. 1 no. filme vizede sorun çıkarabilirlermi acaba?????????????????
space89
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCİ 65 hp
Kilometre: 21000
Yakıt: opet eurodisel
Lastik Markası: dunlop
İsim ve Şehir: ali izmir

İleti semih89 » 12 Nisan 2010 15:27

hafif kusurlu geçiyor. tüv diyor polis beni bağlamaz. yapcak birşey yok :)
semih89
YARBAY
YARBAY

İleti impossible » 12 Nisan 2010 17:41

space89 demiş ki:arkadaşlar paylaşımlarınız için çok tşk.ler. bende 1 numara filmin çok fazla sorun çıkaracağını düşünmüyorum. çevremde bir çok kişi yaptırdı. yazın hakikaten izmirin sıcağı çekilmiyor. herhalde ön cam hariç yaptıracağım. arabanın vizeside 10. ayda geliyor. 1 no. filme vizede sorun çıkarabilirlermi acaba?????????????????

istersen kapkara film kapla tüv artık bişi demiyor
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti terry27 » 27 Nisan 2010 20:53

impossible demiş ki:
space89 demiş ki:arkadaşlar paylaşımlarınız için çok tşk.ler. bende 1 numara filmin çok fazla sorun çıkaracağını düşünmüyorum. çevremde bir çok kişi yaptırdı. yazın hakikaten izmirin sıcağı çekilmiyor. herhalde ön cam hariç yaptıracağım. arabanın vizeside 10. ayda geliyor. 1 no. filme vizede sorun çıkarabilirlermi acaba?????????????????

istersen kapkara film kapla tüv artık bişi demiyor

evet cam filmi artık hafif kusur olarak görünüyo
terry27
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIO grand
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
Kilometre: 19000
Yakıt: Total euro dizel
Lastik Markası: turanza
İsim ve Şehir: edirne

İleti evrenz » 27 Nisan 2010 21:01

valla bende çok istiyorum arkalara film hemide koyu bebek için ben başka bir şey sorsam bilgisi olana arkaya kararan cam taktırmak çok mu tutar?
evrenz
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII exp. 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 70bg
Kilometre: 1300
Yakıt: PO vmax eurodizel 10
Lastik Markası: dnlop sp01 185/60/15
İsim ve Şehir: evren *rize ankara mersin

İleti batuavran » 21 Kasım 2013 13:57

ben de ön cam hariç film çektirmek istiyorum. bir kaç yere ve servise sordum. uğurlu cam 150 TL de var ama 3M 1 no 300,00 TL öneririm diyor. far filmi ve kapılardaki direkleri de parlak siyah folyo ile kaplarsak 350,00 TL olur diyor. bir de alman malı var 5 yıl garantili o da 400 diyor. yetkili servis te 10 yıl garantili 350,00 TL ye olur diyor, eğer pasta cila yaptırısam toplam 500,00 TL diyor. oto yıkamacı 100,00 TL diyor.

sonuç olarak cam filmi 100,00 TL ile 400,00 TL arasında değişiyor?

endişelerim yada sizlere sorularım;
100,00 TL lik filmi taktırdıktan sonra pişman olurmuyum? 300,00 TL lik mi taktırsam?
far filmi akşamları görüş açısından sıkıntı yaratır mı?
batuavran
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: CAPTUR
Motor Tipi & Gücü: 1.5dc 90bg ICON EDC
Kilometre: 6000
Yakıt: shell
Lastik Markası: MİCHLEN
İsim ve Şehir: batuhan (adanalı ama denizlide)

İleti MaYuCeL » 23 Kasım 2013 07:55

Farlarınıza film taktırmanızı önermem, zira illaki görüşü etkiliyor. Nede olsa önüne koyu bir film koyuyorsunuz. bu da ışığın kırılmasına neden olur.
Cam filmi işine gelince, amacınız camlarınızı siyah yapıp icinin görünmemesi ise gidin 100 liraya cektirin, ama ilerde film güneste bozulup buruşmaya sonrasında da catlamalar olmaya baslar.
kaliteli bir film cektirirseniz ( ki cogu kaliteli ürünler icin 3 ila 5 yıl garanti veriliyor ) bu sıkıntıyı yaşamazsınız.
Ben aracımı aldıgım sene film cektirdim, bundan 2 ay önce aracımla ilgii bir tamir yapılırken tornavida ile yanlıslıkla cam filmimi çizdiler, yaptıgım yere gidip degistirdik ve cam filmi hala ilk günkü özelliğini koruyordu.

filmin en büyük eksisi, POLİS ler :)
Olası bir çevirmede ceza yeme olasılığınız yüksek. Piyasadaki film cezası kalktı söylentilerini unutun. Canlı canlı 166 Lira yedim...
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti batuavran » 24 Kasım 2013 23:13

MaYuCeL demiş ki:Farlarınıza film taktırmanızı önermem, zira illaki görüşü etkiliyor. Nede olsa önüne koyu bir film koyuyorsunuz. bu da ışığın kırılmasına neden olur.
Cam filmi işine gelince, amacınız camlarınızı siyah yapıp icinin görünmemesi ise gidin 100 liraya cektirin, ama ilerde film güneste bozulup buruşmaya sonrasında da catlamalar olmaya baslar.
kaliteli bir film cektirirseniz ( ki cogu kaliteli ürünler icin 3 ila 5 yıl garanti veriliyor ) bu sıkıntıyı yaşamazsınız.
Ben aracımı aldıgım sene film cektirdim, bundan 2 ay önce aracımla ilgii bir tamir yapılırken tornavida ile yanlıslıkla cam filmimi çizdiler, yaptıgım yere gidip degistirdik ve cam filmi hala ilk günkü özelliğini koruyordu.

filmin en büyük eksisi, POLİS ler :)
Olası bir çevirmede ceza yeme olasılığınız yüksek. Piyasadaki film cezası kalktı söylentilerini unutun. Canlı canlı 166 Lira yedim...

zaten bu güne kadar durma sebebim polislerdi. ben yine durmaya devam edeyim..
batuavran
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: CAPTUR
Motor Tipi & Gücü: 1.5dc 90bg ICON EDC
Kilometre: 6000
Yakıt: shell
Lastik Markası: MİCHLEN
İsim ve Şehir: batuhan (adanalı ama denizlide)

Sonraki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 98 misafir