

mito demiş ki:sevgili arkadaslar bu konuyu herkezle paylaşmanıza çok teşekkur ederim benim için çok faydalı oldu. daha once bunu yapmak için bussuru aparat aldım ama faydasını göremedim. ozellikle devrim ve CHIEF'e tesekkurler yalnız ben direk lehimlettim acaba bir sakıncası varmıdır. Emeğinize sağlık
Arslan demiş ki:Servislerde yok mudur acaba istesek? Yoksa ben de direk lehimleyeceğim artık.


Hangi araç için konuşuyoruz bilemiyorum ama, eğer USB içeriğini okuyan bir çalar ünitesine sahipsek, USB soketi ve kabloları hazırlayıp ses ünitesine bağlayarak denenebilir.
Elektronikçi değilim ama bu yöntem hep aklımda. Yani bizim Faz-1 araçlarda bile USB bağlantısı yapılıyor. Ama USB dosya sistemini ses ünitesine tanıtan ara birim (yazılım) cihazın üzerinde mi yoksa USB'yi taktığımız aparat üzerinde mi anlamış değilim. Eğer ara aparat sadece bir yuvadan ibaretse, yukarıda dediğim gibi USB giriş soketi ve kablolarla denemeler yapılabilir.
Ben bunu araştıracağım valla...






ssuzgun demiş ki:Bu teybi hiç kullanmadım, teybin expert tuşuna uzun basarak menüden AUX ON OFF seçenegini görürebiliyorsan senin teyipte de açılabiliyordur. AUX ON yapman yeterli. Bu seçeneğin olmaması durumunda bu teypte bu özellik yok diyebiliriz.


Evet. Bağladığınız ses kaynağına bağlı olarak sesi biraz artırtmak gerekiyor.
Orkestra, ses sistemleri ve sahne işleriyle uğraşıyorum yıllardır. Normalde bu tip elektronik bağlantılarda, ses kaynağı aletinin sesini %100 yapmak önerilmez. Ama böyle bir durumda yapmak gerekiyor. Yani ben, elimdeki Mp3 çaların ses seviyesini maximuma dayıyorum mecburen.
Yalnız ayrıca, ses kaynağından gelen kaydın (yani mp3'ün vs.) niteliği de önemlidir. Belli bir desibelde kaydedilmiş olması gerekir. Bu tip bir sıkıntı yoksa eğer, ses kaynağınızın max. volümü yeterli olmayabilir. Zira, bazı firmalar (Sony vb.) insan sağlığı çerçevesinde max. desibel gücünü sınırlamaktadır. Bu da yetersiz volüme sebep olabilmektedir.
Elinizdeki alet Sony değil belli ki. Dandik diyorsunuz, belki bu da sebeptir. Fakat CD çalara görece AUX durumunda volüm değerini daha yüksek tuttuğumuz bir gerçek. Yani ben de 20'li değerlere çıkabiliyorum...



Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir