Tecrübeme dayanak söylemek istiyorum. Fitil değişimi hiç bir işe yaramaz. Çünkü su cam kenarından içeri girecek. Girmemesi mümkün değil. Bütün araçlarda böyle. Ancak iş içeri giren o suyun aracın içine akmadan sızmadan tahliye olabilmesi. O da kapının altındaki delikler vasıtası ile oluyor, malum. Cam kenarından kapı içine giren su damlaları sağdaki soldaki parçalara çarpıp serpiyor ve o serpen damlacıklar, kapıdaki kaplama malzemesinin altından sızıp kapı contasının üzerine (önce contanın arasındaki boşluğa doluyor, orası dolup taşıyor), sonrada döşemenin o bölümü dik olduğu için, döşmenin silleri üzerinden kayıp tabanda birikiyor.
Fitil değişimi ilk başta belki kapı içine sızan su miktarını azaltabileceğinden engellemiş görünebilir ancak şidettli yağmur veya bir zaman sonra aynı olay tekrarlayabilir. Bence en iyi çözüm (ben öyle yapmıştım) kapının o iç boşluğuna iç taraftan olacak şekilde naylon yapıştırdım. Böylece su nekadar serperse serpsin hep kapı içine kalacağından sızma şansıda olmuyor. Ne yapalım Reno düşünmemiş biz düşünelim bari....
Resimde olayı anlatmaya çalıştım. Çok detaylı olmadı ama idare eder artık...
sualma.jpg
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.