Anadolu yakasindan Shell??

Motor tipleri (Benzinli, Dizel ve LPG), Yakıtlar çeşitleriyle ilgili konular...

Anadolu yakasindan Shell??

İleti dikmenibo » 04 Nisan 2010 14:33

Herkese iyi forumlar. Uzun zamandir sahrayicedit BP den eurodizel aliyoduk aracimiza, araci aldigimizdan beri ilk depo haric hep ayni yerden yakit aldik. Dun yasadigim bir olaydan sonra, bide aracin daha fazla yakip arada duman atmasindan oturu, benzinciyi degistireyim dedim. Simdi Shell ariyorum.

Anadolu yakasi, kozyatagi civarindan onerebileceginiz bir Shell istasyonu varmi? minibus caddesinden, kazasker yakininda bi Shell var bildigim kadariyla, Yeni sahrada yan yolda bi tane var (ki iyi seyler duymadim), bide cok ters kaliyor ama kiziltoprakta begenilen bir Shell var. Nereyi oneririsiniz??
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

Re: Anadolu yakasindan Shell??

İleti mosengul » 04 Nisan 2010 23:57

O bölgeyi bilmiyorum ama dizel yakıt alıyorsanız servis araçlarının çok yakıt aldığı istasyonlardan kaçınmanızı tavsiye ederim.
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti Diablo » 05 Nisan 2010 20:51

dikmenibo demiş ki:Herkese iyi forumlar. Uzun zamandir sahrayicedit BP den eurodizel aliyoduk aracimiza, araci aldigimizdan beri ilk depo haric hep ayni yerden yakit aldik. Dun yasadigim bir olaydan sonra, bide aracin daha fazla yakip arada duman atmasindan oturu, benzinciyi degistireyim dedim. Simdi Shell ariyorum.

Anadolu yakasi, kozyatagi civarindan onerebileceginiz bir Shell istasyonu varmi? minibus caddesinden, kazasker yakininda bi Shell var bildigim kadariyla, Yeni sahrada yan yolda bi tane var (ki iyi seyler duymadim), bide cok ters kaliyor ama kiziltoprakta begenilen bir Shell var. Nereyi oneririsiniz??

Siz bana yakınsınız galiba bende sahyayicedid bp den alıyordum gerçi benim araç benzinli motor vuruntu yapmaya başlayınca bıraktım daha önce memnundum yenisahra eski kayalar petrolden bahsediyorsunuz galiba bir kaç defa yakıt aldım problem yaşamadım yaşayanda duymadım ama ordaki hizmet iyi değil elemanlar kalitesiz.Kozyatağı yanyolda bostancı köprüsüne gelmeden bir tane var,luk oil den sonra biraz kuytu bir yerde vatan bilgisayarın altındaki shel değil E5 in diğer tarafında.Ben memnunum dizel alan arkadaşlardanda bir şikayet duymadım 1 seneye yakındır aynı yerden alıyorum.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti dikmenibo » 06 Nisan 2010 09:11

Diablo demiş ki:
dikmenibo demiş ki:Herkese iyi forumlar. Uzun zamandir sahrayicedit BP den eurodizel aliyoduk aracimiza, araci aldigimizdan beri ilk depo haric hep ayni yerden yakit aldik. Dun yasadigim bir olaydan sonra, bide aracin daha fazla yakip arada duman atmasindan oturu, benzinciyi degistireyim dedim. Simdi Shell ariyorum.

Siz bana yakınsınız galiba bende sahyayicedid bp den alıyordum gerçi benim araç benzinli motor vuruntu yapmaya başlayınca bıraktım daha önce memnundum yenisahra eski kayalar petrolden bahsediyorsunuz galiba bir kaç defa yakıt aldım problem yaşamadım yaşayanda duymadım ama ordaki hizmet iyi değil elemanlar kalitesiz.Kozyatağı yanyolda bostancı köprüsüne gelmeden bir tane var,luk oil den sonra biraz kuytu bir yerde vatan bilgisayarın altındaki shel değil E5 in diğer tarafında.Ben memnunum dizel alan arkadaşlardanda bir şikayet duymadım 1 seneye yakındır aynı yerden alıyorum.

yakınız galiba hocam, tam olarak nerede ikamet ediyorsunuz :)

dediğiniz yeri anladım, ordan deneyeyim bide bakalım, çok da farklı yerlerden almak istemiyorum, sabit bi benzinci olsun istiyorum..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Diablo » 06 Nisan 2010 19:11

dikmenibo demiş ki:
Diablo demiş ki:

yakınız galiba hocam, tam olarak nerede ikamet ediyorsunuz :)

dediğiniz yeri anladım, ordan deneyeyim bide bakalım, çok da farklı yerlerden almak istemiyorum, sabit bi benzinci olsun istiyorum..

İnönü caddesi üzerinde pizza hut a yakınım.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti dikmenibo » 11 Nisan 2010 15:36

minibüs caddesi, bostancı tarafındaki shell den almaya başladık artık
ilk depoda deneyim:
motor biraz gürültülü, gaz tepkisi bp ye göre daha iyi, araç yine normalden fazla yakıyo..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Diablo » 11 Nisan 2010 17:39

dikmenibo demiş ki:minibüs caddesi, bostancı tarafındaki shell den almaya başladık artık
ilk depoda deneyim:
motor biraz gürültülü, gaz tepkisi bp ye göre daha iyi, araç yine normalden fazla yakıyo..

Ben motor vuruntusundan dolayı bp yi bırakıp shell e geçtikten sonra 2 defa depoyu fulledikten sonra tam etki göstermeye başladı ilk aldığımda depoda bp den kalan benzin azdı üzerine shellden fulledim ama vuruntu devam etti sonra ışık yanana kadar benzin almadım daha sonra depoyu yeniden fulledim yine vuruntu yaptı daha sonra düzeldi bu biraz enjectörlede alakalı onlarında alışması gerekiyor....
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Bayram » 11 Nisan 2010 20:36

Bu ülkede dürüst çalışan yer bulmak gerçekten zor sanırım

Genelde Total'dan alırım ve dier aldığım yerler ile fark hissetmem(3-4 yer var tercih ettiim)

Geçen gün daha önce almadığım bir Total'e girdim ortam pek sıcak gelmedi.Benzin ışıı yanmasın ama geçici olarakta idare etsin diye 20TL aldım.
Bir süre sonra kontaı kapattın.1-2 saat sonra marşa bastım ve bıraktım baktım araç çalışmamış tekrar bastım ve çalıştı.
Bu ilk kez oldu ve benden kaynaklandığını sanmam çünkü bu bir reflex yani daha önce kontagı çevir ve peşine hemen bırakırdım bekleme süresi olmadan çalışırdı.
Mutlaka bir farklılık oluşmuştuki çalışmadı.

Bununla ilgili bildiğim şudur
İyi yakıt dinlenmiş yakıttır
Bu nedenle depoları istasyonlar hepsini birden değil sıra ile kullanırlar (ben öyle biliyorum)
Yukarda pompa ucu aynı kalsada alt tarafta yakıtı aldığı tank değişebiliyor(yer problemi olanlar yapıyor)

Bu dinlenme sırasındada o depoda meydana gelen buharlaşmanın temizlenmesi gerekirmiş
Eh bunlara dikkat eden yer varsa sürekli buralardan almakta fayda var.
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti dikmenibo » 14 Nisan 2010 08:43

diablo@
hocam haklisin galiba, bu hafta sonu tatile giriyorum, daha iyi test edip 2-3 depo ardindan tam sonuclari iletirim :good:
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor ve Yakıt

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir