MEGANE 3 HB Almayı düşünüyorum!! SİZCE ?

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

MEGANE 3 HB Almayı düşünüyorum!! SİZCE ?

İleti ugurluhan » 05 Mart 2010 18:30

Öle dedim. Böle dedim. RENAULT almam dedim. Döndüm dolandım.... aradığım özelliklerde araçları karşılaştırdım.
En son sıralamam Hepsi dizel olarak

1. Ford focus 1.6 tdci 109 bg
2. Auris 1.4 d-4d 90 bg
3. Megane3 HB 1.5 dci 105 bg idi.

Fordu denedim. Sanki traktöre bindim. Bu kadar mı ses olur yaaa. Her şeyi iyi güzel ama çok gürültülü ve clio dan sonra bu durumu hiç sevmedim. Auris iyi güzel ama fiyatına göre motor gücü ve donanım biraz düşündürücü. Megane denemiştim. Çok hoşuma gitmişti. Ama renault diye soğuk bakıyordum.
Ancak şimdi Megane 3 HB Bakıyorum. Fiyat/donanım olarak en mantıklı megane kalıyor. Expression 1.5 dci 105 BG + Konfor paketi almayı düşünüyorum. Dinamik almayı da düşündüm. Ama hem 2-3 binlira da olsa okadar fark için bütçem yok. Hemde kağıt üstünde konfor paket aldıktan sonra pek bir fark kalmıyor gibi.

Siz ne dersiniz. Mantıklı mı sizce? Megane 3 alıp kullanan varsa tavsiyeleri nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

Re: MEGANE 3 HB Almayı düşünüyorum!! SİZCE ?

İleti impossible » 05 Mart 2010 22:52

kullanmamakla birlikte antalya yollarında epeyce arttıgını farkettigim bir model oldugunu soyleyebilirim?
fiyatlarını tam bilmiyorum ama herhalde 40-42den aşagı degildir, vw grubunun yeni jenerasyon araclarında 1.6 tdi motorunun çıktıgını duymustum, golf 1.6 tdi icin bu rakamlara yakın para vermek daha mantıklı; bu benim fikrim, sonucta kasa olarak da yeni ve bir efsane!
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti umurcak » 06 Mart 2010 00:43

megane yi inceledim ama kullanmadım sahsen ben cok begendm..malzeme kaltesi cok güzel..ve megane nin yeni motor secenegi var onuda bi görün derim 1.4 130 beygirdi ve 190 tork üretiyo 2250 devirde maximum tork..bence güzel hem ses olarak dizele göre daha iyi ve performanslı fakat su bi gercek yinede yakıt durumu dizel gibi az olmuyo..ama güzel bir motr secenegi
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 0
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti oguz1 » 06 Mart 2010 09:00

Para durumunuz uygunsa neden olmasın.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti alpersa84 » 06 Mart 2010 14:14

ben yeni opel astrayada bak bi derim çok güzel araba gördüğüm kadarıyla
alpersa84
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: 2009 ClioIII FazII
Motor Tipi & Gücü: 1,4 100bg 16V
Kilometre: 26500
Yakıt: Shell 95 fullsave
Lastik Markası: Dunlop Sport 01
İsim ve Şehir: Alper İSTANBUL

İleti ugurluhan » 06 Mart 2010 18:10

Cevap ve tavsiyeler için teşekkür ederim. GOLF e baktım. en düşük dizel versiyonu bile 44.000 lira civarı. Donanım olarakda içinde pek birşey yok. Yakıt nedeni ile benzinli araç pek düşünmüyorum. Çünkü fazla km yapıyorum. Astra ya bugün baktım. Hakikaten mükemmel araba. Ama dizeli mayısta gelecekmiş. Fiyat olarak bayi 46-47 bin tl olacağını söylüyor. Ayrıca motor 1.3 95BG . Yani öyle bi arabayı alıp yanımdan geçip giden meganın tozunu yutarsam hakkaten koyarrrr :D Ama ASTRA gerçekten şahane olmuş. Resmen leş gibi kalite kokuyor. :D :D Şu astra 1.6 dizel olsa ve 42-43 civarı fiyatı olsa varya eminim kapış kapış gider. Çok acelem yok. Düşünelim bakalım...
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti Arslan » 06 Mart 2010 19:49

Mazda3 dizel getirdi. Uzun soluklu binmeyi planlıyorsanız sağlam sorunsuz bir marka.
Arslan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75BG
Kilometre: 46
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: istanbul

İleti murat » 06 Mart 2010 20:04

ugurluhan demiş ki:Cevap ve tavsiyeler için teşekkür ederim. GOLF e baktım. en düşük dizel versiyonu bile 44.000 lira civarı. Donanım olarakda içinde pek birşey yok. Yakıt nedeni ile benzinli araç pek düşünmüyorum. Çünkü fazla km yapıyorum. Astra ya bugün baktım. Hakikaten mükemmel araba. Ama dizeli mayısta gelecekmiş. Fiyat olarak bayi 46-47 bin tl olacağını söylüyor. Ayrıca motor 1.3 95BG . Yani öyle bi arabayı alıp yanımdan geçip giden meganın tozunu yutarsam hakkaten koyarrrr :D Ama ASTRA gerçekten şahane olmuş. Resmen leş gibi kalite kokuyor. :D :D Şu astra 1.6 dizel olsa ve 42-43 civarı fiyatı olsa varya eminim kapış kapış gider. Çok acelem yok. Düşünelim bakalım...

evet VW araçlar donanım olarak biraz düşük olabalirim fakat en büyük avantajı kalite kalite.... bugün bu araçlara binmiş ve kullanmış kişilere sor aynı şeyi söyler........ inanılmaz bir şürüş zevki ve keyfi var.....

bence golf ü test et sonrada megan3 ü dediğimi çok iyi anlıycksız........

opel araca pek yanaşma durmadan proplem çıkartıyor araç....
murat
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5DCI 65 hp
Kilometre: 23000
Yakıt: opet
Lastik Markası: dunlop
İsim ve Şehir: istanbul

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 54 misafir