BOYA PROBLEMİ

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

BOYA PROBLEMİ

İleti cleaner_oz » 07 Şubat 2010 00:24

geçen hafta aracımla yolda buzlanma nedeniyle kaza yaptım sağ ön taraftan fort transitle çarpıştım neyse tamiri için aracı yetkili servise bıraktım iki günde aracı tamir ettiler aracımı almaya gittiğimde şoke oldum ön tamponu kazadan dolayı değiştirmişler ama renk farkı olmuş aracın rengi gelincik kırmızı tampon rengi orjinal renkten koyu olmuş ustaya sordugumda tamponun pilastik oldugunu renk farkının normal oldugunu soyledi ve boyanın fabrika verilerine gore yapıldığını vurguladı bende napıcağımı bilmiyorum çok sırıtıyo nasıl oluyoda servis bunu yopıyo anlamadım biz aracımız orjinal olsun diye yetkili servise bakımını tamirini yaptırıyoruz onların bize yaptığına bakın :(
cleaner_oz
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: 2006.exp.g.kırmızı
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 65bg
Kilometre: 82000
Yakıt: SHELL gtl power
Lastik Markası: BRG. 195\60\15
İsim ve Şehir: ÖZKAN.İST

Re: BOYA PROBLEMİ

İleti kadr35 » 07 Şubat 2010 08:03

cleaner_oz demiş ki:geçen hafta aracımla yolda buzlanma nedeniyle kaza yaptım sağ ön taraftan fort transitle çarpıştım neyse tamiri için aracı yetkili servise bıraktım iki günde aracı tamir ettiler aracımı almaya gittiğimde şoke oldum ön tamponu kazadan dolayı değiştirmişler ama renk farkı olmuş aracın rengi gelincik kırmızı tampon rengi orjinal renkten koyu olmuş ustaya sordugumda tamponun pilastik oldugunu renk farkının normal oldugunu soyledi ve boyanın fabrika verilerine gore yapıldığını vurguladı bende napıcağımı bilmiyorum çok sırıtıyo nasıl oluyoda servis bunu yopıyo anlamadım biz aracımız orjinal olsun diye yetkili servise bakımını tamirini yaptırıyoruz onların bize yaptığına bakın :(

arkadaşım aynı sorun bende de var.....bende gök gri 2007 clio III var.yılbaşından sonra bir talihsizlik yaşadım ve ön tamponum ve sağ çamurluğum değişti..beni üzen nokta ön tampunun rengi eskisi gibi olmadı...reno yetkili servisinde aracımı yaptırdım..araca ön profilden baktığımda rengin tonu biraz daha açık..ustada baktı ve renk farkını gördü.bana boyanın numarası olduğunu ve yapabilecekleri birşey olmadıklarını söylediler...hatta abartıp eğer 1-2 aya kadar bu ton farkı (güneş görme,eskime v.b sebeplerle)geçmezse ön kaputuda boyarız dediler...bu bana çok saçma geldi..plastik aksam boyanması muhabbetini banada yaptılar...1 ayı süredir kullanıyorum hiçbir değişme yok...ben bu hafta arabayı tekrardan götürüp yeniden yaptıracam(tabi ki ön kaputa ellettirmem)..sonucu ben buraya yazarım...sende kendi gelişmelerini yazarsan sevinirim...
kadr35
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 32
Yakıt: petrolofisieurodizel
İsim ve Şehir: kadir-izmir

İleti semih89 » 07 Şubat 2010 11:59

adam akıllı uğraşıp bir pasta cila yapınca o ton farkı bir nebze kapanıyor, aynısı benım de başıma geldi. ilk boyandığında çok sırıtıyor boyanan yer. servis uğraşır mı bilmem ama pasta yaptırmayı deneyebilirsiniz. iş yoğunluğu vs. sebeplerden aslında iyi sandığımız servisler başında durulmadığında çok fazla uğraşmıyorlar.
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti oguz1 » 07 Şubat 2010 14:22

Bence aracı böyle teslim almayın, boya konusunda yapılacak çok iş var, boyayı koyu yada açık yapabilirler, bunu başta bir bölümüne yapıp tampona gecici yerleştirip yapsalar sorun kalmaz ama tembellikten yapmıyorlar. Bastırın servise tekrar boyansın, boyayı kimyasalla söküyorlar ve tekrar atıyorlar, biraz zor bir iş ama hatayı yapan kendileri.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti cleaner_oz » 07 Şubat 2010 16:39

bizim araçların boyasını nasıl yaptıklarını gösterdiler kırmızı boya için 5tane boya karışımı kullanıyolar bu karışımları bir araya getirip istedikleri boyayı elde ediyolar mesala gece sokak lambası altında aracın rengı turuncuya dönuşüyo
cleaner_oz
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

İleti kadr35 » 13 Şubat 2010 12:33

arabayı tekrar boyattım..servise gittiğimde sonuç pek içime sinmedi..ton farkı yine var..ustalar uğraştı..sorun bence renoda...diğer markalar boyayı bilgisayarla ayarlıyor,reno merkezden 4-5 ton rengi gönderiyor...reno bu konuda çok aciz bence...bana tekrar dönecekler ama içim pek rahat değil bu boya konusunda...
kadr35
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 32
Yakıt: petrolofisieurodizel
İsim ve Şehir: kadir-izmir

İleti ibom » 14 Şubat 2010 08:58

zamanla aradaki renk farkı ortadan kalkar.
ibom
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: renault clio alize
Motor Tipi & Gücü: dci 65 hp
Kilometre: 78000
İsim ve Şehir: karaman

İleti cleaner_oz » 17 Şubat 2010 21:47

serviste bu sorunu çözemicez anlaşılan kaportacıya gidip boyatmak lazım onlar reno gibi yapmazlar boyayı kendileri aracın üzerinden numune alıp yapıyolar ama onun içinde para vermek istemiyorum :cry:
cleaner_oz
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 91 misafir