Arkadaşlar;
Geçen gün şu
d-c-fix işleri sonrası konsolu yerine yerleştirirken daha önce yapmış ve sistem takmış olduğum Aux kablosuna yanlışlıkla bastım. :) Hırt etti. :D Kontrol ettiğimde, sağ kanalda bellir belirsiz bir belirsizlik olduğunu duyunca gıcık aldım ve bu akşam kabloyu düzelttim. Ama biraz kısalttım. Zira öncekini biraz uzun tutmuşum ki uzun gelen fazlalık kablo bardaklıkta yılan gibi bekliyordu hep. Önceki sayfada anlatmıştım uzun uzun. Bu kez kulaklık kablosundan bozma kablomu direkt yeşil soketin kablolarına güzelce bağladım ve izole ettim.
[ img ]Artık kablonun kapladığı yer daha makul. Mp3 çalara bağlayınca bardaklıkta kablo kalmıyor. Ayar tam geldi...
[ img ]Mp3 çalar artık hanımın irade ve idaresinde. Olası bir kazaya sebebiyet gerekçesiyle torpidonun üstüne çift taraflı bantla yapıştırdık.
[ img ][ img ]
Bu arada... Size bir düşüncemi aktarmak istiyorum. Şöyle bir fikir gelmişti aklıma. Teyp ve klima kontrollerinin olduğu konsol kapağını söküp, matkapla alt kısmına bir delik açıp, o deliğe aşağıda gördüğünüz 3.5 mm. dişi soketi yerleştirmeyi düşündüm. Dişi soket, yeşil soket aracılığıyla direkt teybin Aux soketine bağlanacak. Böylece Aux bağlantısı her zaman hazır olarak. Elimizde ise iki ucu da 3.5 mm.'lik jack olan bir ara kablo olacak. Bu kablonun bir ucu mp3 çalara biri de bu sokete takılacak. Yani Aux sistemi kullanılmadığı zaman ortada kablo olmayacak. Mp3 çaları kullanacağımız zaman ara kablomuzu da iki tarafa takarak müziğimizi dinleyeceğiz...
[ img ]Hatta, delik açmaya bile gerek olmayabilir. Bu soket, konsolun altındaki ızgaranın kenarına güzel oturuyor. Vidasını sıkıştırabiliriz veya silikonla vs. sağlamlaştırabiliriz.
[ img ][ img ]Ama nedense vaz geçmiş bu işten. Kablomun uzunluğu ideal olunca ve şahsen sürekli olarak mp3 dinlediğimden çok gerek değil diye düşündüm.
Fakat düşüncemi de paylaşayım dedim, belki bunu uygulamak isteyen olabilir...