yıllık bakım, dikkat edilmesi gereken konular

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

yıllık bakım, dikkat edilmesi gereken konular

İleti dikmenibo » 13 Ocak 2010 15:54

herkese iyi forumlar. aracı aldığımızdan bu yana 1 yıl geçmek üzere, ve araç daha 15000km olmadı, bu nedenle yıllık bakıma girecek
bakım konusunda sanırım fix fiyat var. pakede tam göz atmadım ama rutin kontroller ve yağ, su gibi dğeişimler var
araç bakıma girdiği zaman şuna mutlaka baktır dediğiniz birşey varmı? zamanla fark edilmiş ama sürüşe yansımayan hatalar gibi?
bu ilk arabamız, daha doğrusu bakım, yakıt, kasko gibi masrafları üstümüze olan ilk aracımız :) o nedenle titiz davranıyorum, aracı bakıma ben götüreceğim için arada sorguya çekebilirim ustayı :D
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

Re: yıllık bakım, dikkat edilmesi gereken konular

İleti oguz1 » 13 Ocak 2010 23:05

İlk bakım fiyatı en uygun bakımdır.
-hava filitresi
-polen "
-yağ 4.5 lt
-yağ filitresi
-karter tapo contası

olmak üzere 5 işlem gözükecek faturada.

Dikkat etmeniz gereken konu aracınızda
özel eşya bırakmayın,
servisten alışta vuruk ve çizik olup oladığına dikkat edin.
Orjinal kutularını isteyin.
Motoru silip silmediklerine bakın.
Aracı temizlenmiş ve yıkanmış teslim alın.
Garantiden aklınıza takılan ne kadar konu varsa sıkıştırın değiştirsinler(forumu biraz araştırın epey konu var)

Örnekte vereyim:
-Far içi lekelenmeler
-50 kmden sonra iç sirkilasyonda fandan gelen ıslık sesi
-Ön tekerlerden gelen tıkırtılar
-Kapılardan gelen tıkırtılar
-Debriyaj titremesi veya sesi vb.......
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti Devrim » 14 Ocak 2010 09:40

Bir de, işlemleri gözlemleme şansınız varsa, işçilerin motor bölümüyle uğraşırken kaporta üzerine yatarak/uzanarak çalıştıklarını görürsünüz. Üzerlerinde metal bir parçanın veya iş aletinin olup olmadığına dikkat edin.

Benim ilk bakımımda, sağ kısımlarda (farın yukarı kısımları ama ön camın aşağı kısımları - tam ara ve yan çamurluğun üstü işte) bazı şüpheli zedelenmeler farkettim de...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti hasmer » 14 Ocak 2010 11:26

Devrim demiş ki:Bir de, işlemleri gözlemleme şansınız varsa, işçilerin motor bölümüyle uğraşırken kaporta üzerine yatarak/uzanarak çalıştıklarını görürsünüz. Üzerlerinde metal bir parçanın veya iş aletinin olup olmadığına dikkat edin.

Ah hocam bu memlekette kim işini severek , titizlikle yapıyor ? , Sürekli başlarında duramazsın ki.Adamlara havalandırma kumandalarının lambalarını değiştir diyorsun.Herifler öyle kaba ki , kıytırık bir lamba için söktükleri panellerin kenarlarını eziyorlar , arabanın sağını solunu cazır cuzur çiziyorlar(bunlar reno'cu değil toyotacı,henüz reno servis tecrübem yok).Gençken az kavga etmedim bu tiplerle ama sonları gelmiyor.Yenileri de hep kaba saba yetiştiriyorlar(az sayıda istisna var tabii,onlara haksızlık etmeyelim).Tabii bu ülkemizin genel sorunu ve işinde itina ve titizlik gösteren maalesef çok az...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FazIIDyn.bvr
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 7500
Yakıt: V/max Eurodiesel 10
Lastik Markası: Conti Prem.Contact.
İsim ve Şehir: Hasan Mermer İstanbul

İleti dikmenibo » 15 Ocak 2010 20:42

hasmer@
teşekkürler hocam
şu ön far olayına dikkat etmemiştim bi bakayım, bide tıkırtı olayına baktırtayım, arka kapılardan birinde öyle bi sorun var galiba hafiften..

devrim@
hocam o olayı engelleyemeyiz sanırım, malum renault larda motor kaputunu açınca daracık bi alan ile karşılaşıyor insan, illaki birşeyler için eğiliniyor aracın üstüne, eğer aracı görme şansım olursa hatırlatırım..

bide şu su gideri olayını hatırlatıcam, büyük ihtimalle bizim araçta da su dolmuştur orası, ince bi telle falan açtırtırım.. fitili çıkartamayız çünkü fitilin içinden alarm kablosu geçirdiler, kullanılıyor yani :)
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

İleti alperenfatih » 07 Kasım 2012 16:34

Ben de ilk bakıma bu ay gireceğim yakınlarda giren oldu mu acaba ve ne kadar ödediniz?
Ben de fotoğraf makinasıyla gideyim arabayı bırakınca fotoları çekip giderim,bu adam pimpirikli deyip daha da dikkat ederler herhalde:)
Ön kapılarda kapatırken çıkan tok ses gitmiş, ama arka kapılarda halen var ona birşey yapıyorlar mı acaba?
alperenfatih
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 14000
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: A. Fatih Elazığ

İleti Bayram » 08 Kasım 2012 10:03

alperenfatih demiş ki:Ben de ilk bakıma bu ay gireceğim yakınlarda giren oldu mu acaba ve ne kadar ödediniz?
Ben de fotoğraf makinasıyla gideyim arabayı bırakınca fotoları çekip giderim,bu adam pimpirikli deyip daha da dikkat ederler herhalde:)
Ön kapılarda kapatırken çıkan tok ses gitmiş, ama arka kapılarda halen var ona birşey yapıyorlar mı acaba?

2 hafta kadar önce %30 kampanyalı 255TL ödedim.
4. yaş üzeri :)
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti onur-d » 08 Kasım 2012 17:53

hafta sonu bakıma gidicem malzemeleri aldım mobıl 5w40 yag polen hava yag fıltresı ve bujıler 125 lıra tuttu
onur-d
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Kilometre: 90000
Yakıt: benzin
Lastik Markası: brıdgestone b250
İsim ve Şehir: kocaeli

İleti alperenfatih » 24 Kasım 2012 23:19

Bugün ben de ilk bakımı yaptırdım 13.500km. 256TL ödedim. Oğuz Bey'in belirttikleri işlemler ve değişimler yapıldı. Bir de ön su kanalı temizliği ve sol kapıdaki sesten dolayı kapı ayarını yaptılar.
alperenfatih
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti ELT » 26 Kasım 2012 01:06

Geçen hafta (2 yaş) 35000 bakımına girdim. 1-3 yaşiçin %20 indirim vardı. Halen vardır herhalde. GEçen seneden farklı olarak mazot filtresi değişti.. 398 TL ödedim...
ELT
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III 2011
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85HP BVR
Kilometre: 100000
Yakıt: PO Vmax
Lastik Markası: Goodyear Ultragrip P
İsim ve Şehir: Sedat Çanakkale

İleti krank » 26 Kasım 2012 08:23

İlk bakımımda yağ değişimi, yağ filtresi, 1lt antifiriz ilavesi ve camsuyu için 180 tl ödedim.Hava filtresini değiştirmediler. Araç 13000 km de, sanayiden hava filtresi aldım 8tl ye, taktım.
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75HP
Kilometre: 41000
Yakıt: Total 95
Lastik Markası: Falken sn832 ecorun
İsim ve Şehir: Tokat

İleti alperenfatih » 01 Aralık 2012 18:20

Geçen hafta servisten çıkan aracıma cam suyu koymak için kaputu açtım. serviste cam suyu da koyalım mı dediklerinde iyiki bende var kendim koyarım demişim. çünkü yoksa yağ çubuğunu tam yerine oturtmamis olduklarını farketmm hiç mümkün olmazdı. bu halde 300km kadar yapmisim yağ sıçramış etrafa ama Allah'tan eksilme yapmamış.
alperenfatih
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti burak120320 » 01 Aralık 2012 18:30

Seninki yine iyiymiş, benim ilk arabam clio2 yi bakıma götürdüğüm yetkilli servis yağı doldurduktan sonra kapağı kapatmamış, 2 gün sonra kaputu açtım kapak akünün üzerinde duruyordu. Yetkili, özel hiç farketmez araca yapılan her müdahaleden sonra motor mutlaka en azından gözle kontrol edilmeli.
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti alperenfatih » 01 Aralık 2012 23:29

Kapak nasilsa düşmemiş şansına
Genelde usta sıfatı tasiyorsa işine müdahele etmeyip güvenmeyi tercih ediyorum her işte, ama birçok kez de çok bilen çok yanılır hesabı pişman oluyorum
alperenfatih
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti onurksk » 02 Aralık 2012 00:51

Yetkili servis yada dışardaki tamirci ahmet mehmet usta farketmez önemli olan işini ADAM GİBİ yapması parasının hakkını vermesi. Ben tüm bakımlarımı orjinal parçalarla dışarıda yarı fiyatına yaptırırım tamircimden çok memnunum işi bitince alır arabayı 5 dk tur atar gelir beğenmezse tekrar kontrol eder. Normalde bu bakımımda kilometre olarak fren disk ve balatalarımın değişmesi gerekiyordu söktü baktı seni idare eder şu anda değiştirmek boşa para vermek olur kalsın değiştirme dedi ve bu yaklaşım çok hoşuma gitti servisin hemen değiştirelim diyerek aynı parçayı 2-3 katına satması çok sinir bozucu
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İzmir

Sonraki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 94 misafir