Arslan » 20 Aralık 2009 21:37
Katalog değeri ne ise onu yakıyor. Şehir içi 7,6. Şehir dışı 4,9. Karışık 5,9. Yani km de şehir içi 25 kr, şehir dışı 17 kr, karışık 20 kr yakar. Hız 90 km ye kadar çok sessizdir. 90-110 arası hissedilir, 110 km sonrası ki devir 4000 e dayanır işte gürültü başlar. Ancak bu motor tam şehir içine uygun olduğu için 90 km pek geçilmez. Hatta trafikte dururken, rölantide motor sesini duyamazssınız. Bazen olurda aracı stop ettirirseniz anlamazsınız bile stop ettiğini okadar yani.
1.2 75 BG avantajları:
-Vergisi yarı yarıya düşük
-Az yakar. Tabi sakin sürüşte.
-Sessiz
-Servis, yedek parça, yan sanayi, bakım, vs giderleri iyi
-Sürüşü zevkli. Vites, direksiyon, pedal, vs. rahat.
-Formu takip ederseniz göreceksiniz, bakımdan bakıma servise gideceksiniz. Ufak tefek şeyler hariç. Şans tabi.
Dezavantajları:
-Performans beklenmemeli.
Herşeye rağmen Clio güzel bir tercihtir özellikle bu motorla şehir içi. Her zaman iyiki almışım diyeceksiniz AMA: Birgün gelirde üzülürseniz benim gibi performansı düşük olduğu içindir. Ancak 1.5 85bg Dinamic Dizelini alsaydım herhalde 10 sene binerdim.
Eğer uzun süre binmeyi hedefliyorsanız size tavsiyem uzatılmış sıfır araç garantisini alın. Daha hesaplı. 3 veya 4 yıla uzatılıyor. Sonradan pahalı.
İspark ücretsiz park 1 yıl, sticker ve kartınızı hemen isteyin, alın. Tekrar anlaşma yaptılar.
Güle güle kullanın, doğru tercih..