ClioIII Araçlarımızın Yol Tutuşu

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Re: ClioIII Araçlarımızın Yol Tutuşu

İleti vipsezgin » 26 Eylül 2009 09:34

kasislerden gecerken ön farklı arka farklı tepki verıyor
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti oguz1 » 27 Eylül 2009 06:14

dikmenibo demiş ki:clio 3 lerimizin arka süspansiyonunda hangi sistem var bilen varmı?? yarı bağımsız mı tam bağımsız mı nedir?

Arkalarda tam bağımsız süspansiyon kullanıldığını bir yerlerde okumuştum ama nerede bilmiyorum. Kullanım klavuzu ve tanıtım broşüründe bilgi yok.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti dikmenibo » 27 Eylül 2009 12:07

oguz1 demiş ki:
dikmenibo demiş ki:clio 3 lerimizin arka süspansiyonunda hangi sistem var bilen varmı?? yarı bağımsız mı tam bağımsız mı nedir?

Arkalarda tam bağımsız süspansiyon kullanıldığını bir yerlerde okumuştum ama nerede bilmiyorum. Kullanım klavuzu ve tanıtım broşüründe bilgi yok.

hmm, ben hiç bir yerde bir bilgiye ulaşamıyorum maalesef :(

bu arada, kasislerde arka taraf farklı ön taraf farklı tepki veriyor demişsiniz, nasıl yani?

benim tek yaşadığım sorun, eğer virajda hız kesici varsa, ve araçta tek ben varsam, araç çok hafif olduğu için o hız kesicilerde yerden kesiliyor virajı dönerken.. bunu ataşehirdeki bilfen okulunun ordaki virajda sıkça yaşıyorum..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

İleti oguz1 » 27 Eylül 2009 14:37

İbrahim kardeş sizin kafanız biraz karışık, bildiğim kadar aydınlatayım...

Aracımız biliyorsunuz HB B segmenti bir araç, bu segmentin bir dezavantajı var sedanlar gibi arka tarafın ağır olmaması buda kasislerde arka tarafın öne göre biraz daha fazla zıplaması. Şunuda ekleyeim bu aracın süspansiyonların kötü olduğu anlamına gelmiyor, yada yoltutuşunun az olduğu anlamınada gelmiyor, yol tutuşu amortisör ve yaylarla ilgili bir olay, yaylar kısa ve sert olursa konfor azalır yol tutuşu artar, yumuşak ve uzun olursa yol tutuşu azalır konfor artar. Bu olayı üreticiler kıvamında ayarlamaya çalışıyorlar, bence bizim araçtata bu olay kıvamında.

Sonuçta doblo veya kangoya oranla hızlı giriyorsun viraja birde bu taraftan bakmak lazım. Benim bacanak doblo kullanıyor geçen yaz tatilinde bana geldi bir yere giderken ilk söylediği şu oldu "senin virajlara girişin çok hızlı ama bişey olmuyor". :shock: Çünkü o devrileceği hissine kapılıyor dobloda.

Burada şu testi vermem gerekiyor clioIII ün diğer rakiplerine göre durumunu. Cliomuzu hafife almayalım, yerli diye horgörmeyelim, çünkü o nun kanında güvenlik ve genişlik var.Dünyada 2 yerde üretiliyor bursa ve fransa. Bu testtede 1. olmuş.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
oguz1
Moderatör
Moderatör

İleti dikmenibo » 27 Eylül 2009 16:54

oğuz hocam, teşekkürler bilgiler için, sanırım dediğiniz gibi ben de viraja fazla hızlı giriyorum :D buna dikkat edicem

şimdi resimlere bakıyorum, internette fazla bilgi bulamıyoruz maalesef bu konuda :(
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti dikmenibo » 02 Ekim 2009 14:15

1-2 saat önce köprü yolunda az kalsın kaza yapıyordum
ankara asfaltından 1. köprü yolunabağlantıyı bilirsiniz, geniş, emniyetli viraj, biraz hızlı gidiyordum, virajın sonunda trafik çevirmesi nedeniyle biraz trafik oluşmuş, soldan da bi kamyonet sağ şeride geçiyordu, frene asılmam gerekti, sol tekerden cayırtı geldi, tam araç arkasını atacak dedim, hiç birşey olmadı, hemen toparlandı araç

siz siz olun, clio nuza güvenin, ama hız yapmayın, yaşım genç, arada yapıyorum böyle şeyler, ama bu olaylar yavaş yavaş beni uzaklaştırıyor tehlike yaşamaktan..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti oguz1 » 03 Ekim 2009 11:54

dikmenibo demiş ki:1-2 saat önce köprü yolunda az kalsın kaza yapıyordum
ankara asfaltından 1. köprü yolunabağlantıyı bilirsiniz, geniş, emniyetli viraj, biraz hızlı gidiyordum, virajın sonunda trafik çevirmesi nedeniyle biraz trafik oluşmuş, soldan da bi kamyonet sağ şeride geçiyordu, frene asılmam gerekti, sol tekerden cayırtı geldi, tam araç arkasını atacak dedim, hiç birşey olmadı, hemen toparlandı araç

siz siz olun, clio nuza güvenin, ama hız yapmayın, yaşım genç, arada yapıyorum böyle şeyler, ama bu olaylar yavaş yavaş beni uzaklaştırıyor tehlike yaşamaktan..

İbrahim aracımız gerçekten güvenli her konuda ama yere tutunamazsak hiç bir güvenlik önleminiz kıymeti kalmıyor.(ABS,EBD,AFU,Aktif gergili emniyet kemeri, Air Baglar, Sağlam şasi,ncap*****)
oguz1
Moderatör
Moderatör

İleti umurcak » 04 Ekim 2009 18:36

bu testlerde ki clio esp limi??eger öle ise tabiki o birinciligi hakeder bzim araclarda esp yok bildigim kadarıyla...esp yoksa bence pek guvenmemek lazım böle ani serit deiştirmelerde falan yane..
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 0
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti impossible » 06 Kasım 2009 18:05

clio III'lerin en beğendiğim yönü; ıslak havada bile kavşağa hızlı girip sola manevra ile kavşak ortası ışıklarında durmak istediğinde araba hiç kaymıyor, bir arabada en önemli şey benim için dengeli olması, şirket aracım ve abimin aracı yeni symbol,hızlı viraja girmeye kalktığında arkası kendini salmaya başlıyor, sadece abs yeterli değil, bizdeki fren destekleri oldukça başarılı; hatasız kazasız kullanmak nasip olsun hepimize
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti Devrim » 06 Kasım 2009 22:00

Geçen 30bin bakımı için servisteyken ustayla arka frenlerin (kampanaların) ayarlanmasıyla ilgili sohbet ettik. Ben kulaktan dolma konuştum biraz. Usta ancak el freninin ayarının söz konusu olduğunu söyledi ve araca binip baktı, standart ayarda olduğunu belirtti.

Arka fren ayarının olmadığını, aracımızdaki EBV'nin zaten bunu yaptığını, arkaların kampana olsa bile EBV tarafından dengelendiğini anlattı. Bu sebeple virajlardaki ani frenlerde veya hızlı manevralardaki frenlemelerde sürekli devrede olan EBV'nin etkisini görüyoruz olsa gerek...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti umurcak » 16 Aralık 2009 11:12

servise götürdügümde servis elemanı bana bu aracın en büyük özelligi megane kadar yol tutusu oldugunu söledi ve gösterdi aracımda hakkaten güzel denge oldugunu gördüm sınıfına göre cok güzel dyebilirm zaten ogunden sonra aracıma olan güvenim birazdaha arttı
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti yabanabat » 16 Aralık 2009 11:43

Viraj performansından oldukça memnunum.Özellikle virajlarda 100-110 hızlarda arası denemelerim oldu.Herhangi bir dengesizlik görmedim. Ayrıca tabiki bazen virajın keskinliğine görede (ilk yıllarımda dayımdan öğrenmiştim.) viraja girerken hız kesip, virajın ortalarında tekrar gaza basmanın virajı sorunsuz almamda yararlı olduğunu paylaşmak isterim.
yabanabat
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65 hp
Kilometre: 50000
Yakıt: dizel (opet)
Lastik Markası: michelin 195x60x15
İsim ve Şehir: Erdal YABANABAT İskenderun

İleti impossible » 16 Aralık 2009 12:12

sınıfında o kadar araç kullandım,viraj güvenliği en iyi araç clio III bence,ve ben bunu eski clio III benzinli aracımı aldıktan sonra farkettim..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti umurcak » 16 Aralık 2009 12:29

evet viraja girerken dıstan içe ddogru ve gazı biraz kesip bastıkmı cok tatlı oluyo içiyor virajları resmen :Yahoo!:
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti dikmenibo » 16 Aralık 2009 21:33

bugün yoğun yağmurda biraz hız yapayım dedim, yol boştu otobanda
140 ı geçmeye korktum, silecekler yeterince hızlı çalışmıyordu maalesef :(
ama o hızda, aracın stabilitesine hayran kaldım, ara ara su birikintilerinden geçmeme rağmen en ufak güvensizlik vermedi...
tabi lastikler yeni.. ama araç boştu ve öyle bi yol için 140 fazlaydı bile, bi görmek istedim..
clionuza güvenin, ama hız yapmayın :)
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

ÖncekiSonraki

Genel Konular