HENÜZ BİTMEYEN CANAVAR (BİTTİİİİİİİ)

Tamamıyla bizlere (forum üyelerine) ait garaj konuları. Garajınızı açınız ve kendinizi, aracınızı tanıtınız.

Re: HENÜZ BİTMEYEN CANAVAR

İleti vipsezgin » 19 Kasım 2009 09:14

araba süper olmus devrım abının yaptıgı kapı arası karartma işlemı olsa tatmlayıcı olacak kanımca ;)
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti murat » 19 Kasım 2009 14:05

sağolun arkadaşlar,,,
dahada hızlandırmak istiyorum fakat öbür aracımı satamadım, buda sıkıntı yaratıyor....
aracım satılır satılmaz ilk yapıcağım işlemler....

mid takım(ses sistemi)

havalandırmaların, yan çıta,ayna, ön ve arka tampon kaşlarının boyanması

son olarak spor yayla aracın basılması
murat
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5DCI 65 hp
Kilometre: 23000
Yakıt: opet
Lastik Markası: dunlop
İsim ve Şehir: istanbul

İleti murat » 03 Aralık 2009 19:40

arkadaşalar...

yakında yeni resimler ekliycem, şuanda yaptığım bazı işlemler şöyle...

havlandırmalar boyama...
yan aynalar,kapı şeritleri, arka tampon kaşı boyama( bu işlemler için servise başvurdum, ufacık şeyler için 300 tl isteyince sinirlendim ve kendim halletmeye karar verdim, ve yarın boyama işlemine başlıycam, ortalama 50-70 arası boyama biticek, herkesi bilgilendiricem)
murat
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti dafkanat » 03 Aralık 2009 23:21

valla merakla bekliyoruz süper olmuş sadece tampon kaşları hariş. onu da bpyuyacağını söylemişsin. doğru karar.

bütün bu işlemlerin sonunda maliyet ne kadar toplam onu da yazabilir misin.

ayrıca montaj işlemlerinin resimleri varsa onlarıda ekleyebilir misin.
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: Benzin+LPG(LR)
Kilometre: 120000
Yakıt: Lukoil
Lastik Markası: Michelin Energy Save
İsim ve Şehir: Doğan-UŞAK

İleti murat » 04 Aralık 2009 14:51

boya malzemesini hepsini 50 tl. ye aldım....

sırayla işlemler şöyle....
ilk olarak boyanın plastik üstünden zamanla atmasını önlüycek bir tiner vari bir malzeme uygulanıyor, 10-15 dak. kadar bekledikten sonra dolgulu astar uygulanıryor. pürüzsüs olucak şekilde 2 yada 3 kat tatbik ediliyor ve kuruması için 10-12 saat kadar bekleniyor....
ardında sıfır su zımparası su ve prille(bulaşıklarda kullanılan) ıslatılıp bebek suratı gibi pürüssüs hele gelene kadar zımparalanıyor, kuruduktan sonra sıra boyayı uygulamaya geliyor. 1 kat atıldıkda 15 dak sonra tekrar 1 kat daha uygulanıyor ve ardında boya biraz kendini çekince vernik 1 kat atılıp kullanıma hazır hale geliyor....( arkadaşlar bildiğiniz gibi astar,boya ve vernik için komprasör gerekiyor ama teknoloji sağolsun bunları doldurulabilen siprey kutularına konuluyor...)

bugün astarı attım, bitince resimlerini ekliycem...
murat
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti Devrim » 04 Aralık 2009 22:29

murat demiş ki:...havlandırmalar boyama... yan aynalar,kapı şeritleri, arka tampon kaşı boyama... ...kendim halletmeye karar verdim, ve yarın boyama işlemine başlıycam, ortalama 50-70 arası boyama biticek, herkesi bilgilendiricem)
Sonuna kadar destekçinim ve arkandayım Murat. :D

İç mekanla ilgili boyaları yaptım da dış tarafa pek bulaşmak istememiştim. Eğer "sorun olmaz" dersen ben de girişeceğim. Bekliyorum seni. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti murat » 11 Aralık 2009 13:37

evet arkadaşlar sonunda boyama işlemimde bitti fakat içerdeki havalandırma fotolarını çekmedim zati sitede birçok arkadaşımız ekledii...

devrim bey ve arkaşlar..

sevrise gidite 300-400tl gibi uçuk rakamlar vermeye gerek yok 50 tl ye işlem gerçekleşiyor ve orjınal kendi rengi ve profesyonle gibi... işlem sırası yukarıda anllatığım gibi genede biraz açmak istiyorum yapmak isteyen arkadaşlar için...

ilk önce plastik üstüne boyanın zamanla kalkmaması için tiner vari bir ilaç atılıyor ve 10 dak kadar kendisini çekmesi bekleniyor, ardında dolgu atarı bir kat atılıp 15 dak sonra 1 kat daha atılıyor(üstünda 3-4 saat bekledikten sonra 1 kat daha atarsanız süper oluyor) en son katı attıktan sonra 12 saat geçmesi gerekiyor tam kuruması için ve su zımaprası ile birazda piril,sabun yada arap sabunu(kayganlık vermesi için) zımparalanıyor pürüzleri almak için ve boyanın alt yapısı bitmiş oluyor....

üstündaki zımpara suyunun kurumasından sonra 1 kat boya 15 dak sonra 1 kat daha atılıyor ve en zor kısma geliyor vernik atmaya...( niye zor bu bölüm anlatıcam arkadaşlar)

vernik yapısından dolayı spreyle atarken püskürtmüyor damala damla atıyor bundan dolayı beni çok uğraştırdı bolca atmak gerekiyor ve çok geç kuruyor.....

ve sonuçççç........
murat
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti murat » 11 Aralık 2009 13:45

BUYRUNNN
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
murat
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti murat » 11 Aralık 2009 14:02

ÖN TAMPON KAŞLARINI BOYAMA GEREGİNİ DUYMADIM ÇÜNKÜ ONUN ALTINDAKİ IZGARALARLA UYUN SAĞLADIĞIN İÇİN, BELKİ İLERDE BOYARIM....

önümüzdeki hafta arası kısmetse satın aldığım H&R 45mm yayları ve almayı düşündüğüm koni sertlik ayarlı amatisörleri montajlayıp HENÜZ BİTMEYEN CANAVARI bitirmeyi düşünüyorum....
murat
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti Devrim » 11 Aralık 2009 18:23

Gayet güzel! Tebrikler Murat kardeş. Ellerine sağlık gerçekten güzel iş...

O zaman ben sorulara başlayayım. :)

1) Bahsettiğin "tiner-vari ilaç" tam olarak nedir, adı sanı nedir, nasıl temin edilir?
    2) "Dolgu astarı", bildiğimiz "boya astarı" mıdır?
    3) Astar veya "ilaç" atılmadan önce zımpara yapıp plastikteki pürüzleri alsak daha iyi olmaz mıdır?
    4) Asıl "boya" nasıl bir boyadır? Aracın gövde rengini nasıl yakalamaktayızdır? Sprey midir yoksa sanayiden elde edilebilen Renault Platin gri boyası var mıdır?
    5) Vernik konusunda; Sprey düzgün vermiyor diyorsun, pürüzsüz (dümdüz) vernik yüzeyi için ne yapmalıdır? Dediğin gibi bolca atıp kendi kendine akarak düzgün bir yüzey mi beklemelidir?
    6) Ayna kapakları kolay çıkarılmakta mıdır?
    7) Son olarak sana ne kadar teşekkür etsek az mıdır?
:D
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti murat » 11 Aralık 2009 18:40

[quote="Devrim"]Gayet güzel! Tebrikler Murat kardeş. Ellerine sağlık gerçekten güzel iş...

O zaman ben sorulara başlayayım. :)

1) Bahsettiğin "tiner-vari ilaç" tam olarak nedir, adı sanı nedir, nasıl temin edilir?
    2) "Dolgu astarı", bildiğimiz "boya astarı" mıdır?
    3) Astar veya "ilaç" atılmadan önce zımpara yapıp plastikteki pürüzleri alsak daha iyi olmaz mıdır?
    4) Asıl "boya" nasıl bir boyadır? Aracın gövde rengini nasıl yakalamaktayızdır? Sprey midir yoksa sanayiden elde edilebilen Renault Platin gri boyası var mıdır?
    5) Vernik konusunda; Sprey düzgün vermiyor diyorsun, pürüzsüz (dümdüz) vernik yüzeyi için ne yapmalıdır? Dediğin gibi bolca atıp kendi kendine akarak düzgün bir yüzey mi beklemelidir?
    6) Ayna kapakları kolay çıkarılmakta mıdır?
    7) Son olarak sana ne kadar teşekkür etsek az mıdır?
:D[/quotebn
ben bunları devrim hocam eyüp demir kapıdan aldım....

bu malzemelerin hepsi araç boyası satan bir dükkandan aldın. astar boyayı, araç rengini ve verniği doldurulabilen sprey kutuya satıcı kendisi doldurup teslim ediyor....

tiner vari ilacı satıcı kendi teklif ediyor çünkü boya zaman içinda plastikten atılıyor, plastik astarı diye hatırlıyorum...

kesinlikle zımpara denemeyin dolgu astarı inanılmaz birşey o işi görüyor kendi başına...(ben denemiştim zımrapara gibi oluyor plastik)

aracın boyasının kodunu sağ iki kapı arasındaki direklerin altında satıcı kendi bakıp aldı ve o renk boyayı alıp sprey kutusuna koydu satıcı...

vernik konusunu aslında boyacıdan malzeme alırken görüşmek daha maltıklı ama bolbol sıkarak düz bir yerde bekletmek işe yarıyor...

ayna kapaklarını sökmedim üstünde halettim gazeteyle kapıyarak etrafını bantla...

ayrıca henüz boyadığım yerlere psta ve cile uygulamadım,uygulandıktan sonra pasta vernik hatalarını kapatabilir diye tahmin ediyorum....
rica ederimmmm....
eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
murat
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti Devrim » 12 Aralık 2009 01:44

Tamamdır, bir araştırma yapayım ben de. Havalar kötü bu aralar. Belki şöyle Mayıs gibi yapmayı düşünüyorum (sabredebilirsem) :D

Çok teşekkürler.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti murat » 12 Aralık 2009 09:46

yağışlı havada denemeyin bencede vernik kurumuyor ve su deyerse kötü oluyor geri işlemler önemli dğil hemen donuyorlar zati yapısı geregi...........
kolay gelsin o zaman :D
murat
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti Serdar » 12 Aralık 2009 10:31

Konuyu baştan sona kadar zevkle inceledim ilk sayfadaki haliyle kıyaslıyorumda şimdiki durumu inanılmaz güzel sarfettiğin emeğe değmiş hakketen güle güle zevkle kullan arkadaşım.
Serdar
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIO III 2007 - Dyn.
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v - 98bg
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell V-Max / LPG
Lastik Markası: Continental CPC2
İsim ve Şehir: İzmir

İleti murat » 12 Aralık 2009 10:59

son bir uygulamam kaldı, yay ve koni amatisör, yaylar alındı elimde fakat amatisör şuan yok, dün itbariyle sipariş verdim yurtdışından gelicek 15 kadar montajlayıp aracımı bitirmiş olucam inşallah....

şu bir gerçek bugüne kadar hiçbir arabama bu kadar iyi bakmamıştım, gözüm gibi bakıyorum. atalarımız derki "SAKINAN GÖZE ÇÖP BATARMIŞ" allah herkese kazasız belasız binmeyi nasip etsinnn.....
murat
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

ÖncekiSonraki

Garaj

Kimler çevrimiçi